28 Απρ 2011

Εξεταστική για τον Άκη.



Ήταν μία θλιβερή εικόνα, για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, την Ελλ. Βουλή, και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Μετά από χρόνια ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο βήμα της Βουλής να απολογείται. Ας μην ξεχνάμε πως για λίγες ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και δεν αποκλείεται κάποιοι από εκείνους που τον είχαν ψηφίσει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συναινέσουν τώρα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του.
Και κάτω από το βήμα στην αίθουσα της ολομέλειας, μία σκηνή μελαγχολική. Λίγοι βουλευτές να ακούν με αδιάφορο ύφος έναν πρώην ισχυρό συνάδελφο τους να λέει τα αυτονόητα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι η προμήθεια των υποβρυχίων ήταν συμφέρουσα για τον τόπο και τα εθνικά συμφέροντα καθώς θα ενίσχυε σημαντικά την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού. Η απόφαση δεν άνηκε μόνο στον υπουργό, αλλά στους επιτελείς και στο ΚΥΣΕΑ.
Προφανώς υπάρχουν σκιές γι' αυτό και η Δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα για την εμπλοκή όλων των πιθανών υπευθύνων, δηλαδή για τα μέλη όλων των κυβερνήσεων που επέβλεψαν την προμήθεια. Ο ίδιος αποτελεί στόχο των πραγματικών ενόχων. Ωστόσο δεν πρόκειται να είναι εύκολος στόχος.
Δεν απειλεί με αποκαλύψεις διότι δεν υπάρχει κάτι για να αποκαλυφθεί, όλα ήταν διάφανα.
Υπαινίχθηκε ότι υπάρχει θέμα παραγραφής και παράτυπων διαδικασιών.

ΣΤΗΝ διενεργηθείσα ψηφοφορία για τη σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων, ψήφησαν 226 βουλευτές υπέρ 9 αποχες, 9 κατά και 1 λευκά

Δεν υπάρχουν σχόλια: