17 Ιαν 2015


Οι αριστεροί Μαυρογιαλούροι βλάπτουν σοβαρά τον Σύριζα....



Πρέπει να έχουν τρελαθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ρητορική των στελεχών του τις τελευταίες ημέρες. Ο ένας καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, η άλλη λέει πως θα τυπώσει χρήμα, ο τρίτος δεν επαναφέρει απλώς το αφορολόγητο αλλά και το πηγαίνει στις 48.000 ευρώ για την τετραμελή οικογένεια, ο τέταρτος ανεβάζει μισθούς, ο πέμπτος κατεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης, η έκτη λέει πως δεν χρειαζόμαστε τα 7,5 δις της τρόϊκας και ούτω καθ' εξής.
Αντί να σταματήσουν τις υποσχέσεις αραδιάζουν κι άλλες. Δίνουν την εικόνα ότι με το που θα αναλάβουν την κυβέρνηση θ' αλλάξουν τα πάντα. Μα καλά δεν βλέπουν τι γίνεται; Δεν καταλαβαίνουν ότι τα δημόσια ταμεία αδειάζουν, οι τράπεζες στερεύουν από μετρητά, ότι τα έντοκα γραμμάτια δεν αποτελούν πιά λύση, ότι οι αγορές είναι κλειστές και οι δανειστές δεν πρόκειται να μας δώσουν ούτε σεντς. Δεν κατανοούν ότι με το κλίμα που διαμορφώνεται οι κάλπες αντί για αλλαγή διακυβέρνησης θα βγάλουν πυρωμένα κάρβουνα που κανείς δεν θα θέλει να τ' αγγίξει; Δεν συνειδητοποιούν πως με την εικόνα "αλλαγής καθεστώτος" που δημιουργούν η νίκη τους θα είναι πύρρειος;
Μα τόσο ανόητοι είναι; Επιτέλους, ας τους μαζέψει ο Τσίπρας. Δεν χρειάζονται άλλες δηλώσεις. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται. Με την τακτική των υποσχέσεων δεν κερδίζουν επιπλέον ψήφους. Στήνουν παγίδα. Θανάσιμη. Στον εαυτό τους. Οι προσδοκίες που δημιουργούν είναι υπέρμετρες και δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Ο απλός κόσμος νομίζει πως θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σταματήσει να πληρώνει φόρους, θα βρει δουλειά, θα έχει τζάμπα φως και νερό, θα κάθεται και θα παίρνει επίδομα, οι τράπεζες θα του δίνουν δάνεια, οι μισθοί και οι συντάξεις θα αυξηθούν.
Κινδυνεύουν να την πάθουν σαν τον Παπανδρέου. Είπε "λεφτά υπάρχουν, αν...". Όλοι ξέχασαν το "αν" και πέντε χρόνια τώρα έχουν και του το κοπανάνε. Αυτός τη γλύτωσε με μια ανατροπή από την πρωθυπουργία. Σ' αυτούς θα κρεμάσουν κουδούνια και θα τους γυρνάνε στις πλατείες να τους δείχνουν. Πρέπει τώρα κιόλας, από σήμερα, να σταματήσουν το παιχνίδι του "πάρτα όλα". Όσο συνεχίζεται είναι σε βάρος τους. Να προετοιμάσουν το λαό χρειάζεται. Για τις δυσκολίες που έρχονται. Και για την υπομονή που πρέπει να κάνουν. Και όχι να τους καλλιεργούν την ψευδαίσθηση της εισόδου του στον Παράδεισο με τα ουρί, τα πιλάφια και τους κρεμαστούς κήπους.
Οι πολίτες γνωρίζουν τις δυσκολίες. Να αλλάξει η πολιτική και η κυβέρνηση επιθυμούν. Να ζήσουν με λίγη περισσότερη αξιοπρέπεια θέλουν. Δεν πιστεύουν στον ουρανό με τ' άστρα που κάποιοι τους τάζουν. Ας το βουλώσουν λοιπόν οι αφιονισμένοι τελάληδες του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω και τη Μέρκελ την σερβίρω για επιδόρπιο". Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμψει εικόνα σύνεσης, σοβαρότητας, ταπεινότητας και υπευθυνότητας. Μόνον έτσι δεν θα αντιμετωπίσει αύριο, και μάλιστα πριν ακόμη προλάβουν να καθίσουν στις καρέκλες του οι υπουργοί, τον κυκεώνα των προβλημάτων που δημιουργούν με τις δηλώσεις τους οι αψίκοροι και οι νεομπολσεβίκοι.
Αρκετά προβλήματα θα έχει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να προστεθούν κι άλλα. Γιατί αυτό κάνουν με την ρητορική του "μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, τρόϊκα, ΔΝΤ, φόροι, κόκκινα δάνεια, ανεργία τέλος". Δημιουργούν προβλήματα. Και ο λαός επειδή έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους προηγούμενους, επειδή φούσκωσε από τα ψέματα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις αν διαψευστεί για μια ακόμη φορά θα σκάσει κι αν σκάσει δεν θα μείνει τίποτε όρθιο από την έκρηξη.
Ταπεινότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σύνεση χρειάζεται να εκπέμψει την εβδομάδα που απέμεινε μέχρι τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην βρει μπροστά του όλα όσα απίθανα διαλαλούν κάποιοι κουφιοκέφαλοι πραματευτάδες του. Δεν χρειάζεται άλλα συνθήματα. Συγκεκριμένες προτάσεις και εφικτές λύσεις πρέπει να πει. Ένα, δύο τρία. Τα αούα, τα ζήτω και τα γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια δεν περνάνε. Τελείωσαν.
Μακάρι να έχω άδικο εγώ και δίκαιο ο Στρατούλης. Μακάρι ο αγνωστικιστής να είμαι 'γώ και να 'ναι η Ραχήλ ο παντογνώστης. Μακάρι να διαψευστώ εγώ και να δικαιωθεί ο Βούτσης. Μακάρι να σέρνονται η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Ντράγκι και όλοι οι χαρτογιακάδες της τρόϊκας στα τέσσερα και 'γω να τρώω όσπρια χωρίς λάδι κάθε μέρα. Μακάρι η αλλαγή της Ευρώπης να ξεκινήσει από τούτο τον τόπο που της χάρισε το όνομα και 'γω υπόσχομαι να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό ακόμη κι αν αυτός κάποια στιγμή πάψει να υπάρχει. Μακάρι.
Μέχρι τότε παιδιά βάλτε κα 'να φίμωτρο στους αριστερούς Μαυρογιαλούρους και δώστε περισσότερη φωνή στον Δραγασάκη, τον Σταθάκη και τους νηφάλιους συνεργάτες του Τσίπρα. Σταματήστε να σπέρνετε νάρκες στο δρόμο που εσείς θα βαδίσετε. Επιτέλους...
Ν.Φελέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: