21 Ιαν 2014

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος έχει μπει κάτω από το ψεκαστήρι, παρέα με τον Ιγνατίου

Με τίτλο ''Πόλεμος των «κηπουρών» του Γιώργου Παπανδρέου στον Μιχάλη Ιγνατίου'', o διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, γράφεις στο δικό του aixmi.gr τα εξής απίθανα:

Ένας απ' τους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου, ο Σωκράτης Ξυνίδης, έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι ο Μιχάλης Ιγνατίου -ο σημαντικότερος Έλληνας δημοσιογράφος στις ΗΠΑ- έχει σχέση με αμερικανικά συμφέροντα.

«Η περίφημη φερεγγυότητα και πληροφόρηση του κ. Ιγνατίου σε τι συνίσταται εκτός των στενότατων σχέσεών του με τον αμερικάνικο παράγοντα;» τόλμησε να γράψει στο twitter ο άνθρωπος που ευτύχησε -ελέω Παπανδρέου- να εκτοξευθεί στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Προσέξτε: γράφει αυτά τα εμμετικά για τον δημοσιογράφο που, με τη διεισδυτική έρευνά του, μας έχει προσφέρει τόση γνώση του παρασκηνίου στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όση κανένας άλλος.

Τι ήταν εκείνο που κινητοποίησε την παρέα των «κηπουρών» -εκτός του Ξυνίδη, εναντίον του Ιγνατίου στράφηκε και ο Γιώργος Πεταλωτής- που με επικεφαλής τον Παπανδρέου έσπρωξαν την Ελλάδα στο γκρεμό;

Το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος αποκάλυψε στοιχεία που πιστοποιούν την άρνηση του τότε πρωθυπουργού να αποδεχθεί την πρόταση του επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν, για «κούρεμα» του χρέους την άνοιξη του 2010. Πριν από το πρώτο Μνημόνιο, δηλαδή.

Ο Παπανδρέου είχε φοβηθεί να ρισκάρει, λόξω της απόλυτης αντίθεσης των Γερμανών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτά αποκάλυψε ο Ιγνατίου και ο Ξυνίδης ρώτησε δήθεν αθώα να πληροφορηθεί τις πηγές του, υπαινισσόμενος υπόγειες σχέσεις του με τον αμερικανικό παράγοντα.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι της «παιδικής χαράς» που αποτελείωσε τη χώρα (την είχε μισοτελειώσει ο Κώστας Καραμανλής) θα τρίβουν τα μάτια τους όταν κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου. Όταν αποδειχθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2009 ήξερε επακριβώς την κατάσταση της οικονομίας ο υποψήφιος, τότε, πρωθυπουργός και παρόλα αυτά έλεγε στον κόσμο ότι «λεφτά υπάρχουν»...

Και πολλά ακόμη...


Εpikairo: Αν η λογική διαβάσει αυτή την ανοησία που κατατίθεται ως άποψη θα βγάλει διαβατήριο και θα φύγει από τη χώρα. Πέραν της φθηνής γραφής με την οποία απευθύνεται στους Ξυνίδη-Πεταλωτή, ο Παναγιωτόπουλος έχει κάνει γκουρού τον Μιχάλη Ιγνατίου και θεωρεί ότι θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας με το βιβλίο του, το οποίο θα αγοράσουν οι Καμμένοι όλης της χώρας. Μάλιστα, ο Παναγιωτόπουλος μάς βεβαιώνει πως ''στο βιβλίο του Ιγνατίου θα αποδειχθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2009 ήξερε ο ΓΑΠ επακριβώς την κατάσταση της οικονομίας ο υποψήφιος, τότε, πρωθυπουργός και παρόλα αυτά έλεγε στον κόσμο ότι «λεφτά υπάρχουν»...''

Καταρχήν, ο Παναγιωτόπουλος θεωρεί ότι ο Παπανδρέου είναι ο Νοστράδαμος. Διότι δε μπορεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να γνωρίζει το έλλειμμα [δείκτης χρεοκοπίας] ήταν πάνω από 15% το καλοκαίρι του 2009 και τούτο να μην το γνωρίζει ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών; Θυμίζω ότι ο Παπαθανασίου υπολόγιζε το έλλειμμα στο 3,7% το καλοκαίρι, το ξαναϋπολόγισε στο 6% στις 17/09/2009 και έστειλε ραβασάκι στας ευρώπας την εκτίμησή του για +9% δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, στις 02/10/2009!





Ίσως μάλιστα ο Παναγιωτόπουλος να πιστεύει ότι τον Νοστράδαμο Παπανδρέου τον πασάλειψε με λάδι ο νονός Τειρεσίας. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε θεσμικά και επίσημα σε συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στις 10/10/2009 [δηλαδή μετά τις εκλογές] ότι το έλλειμμα δε θα ξεπεράσει το 10%.





Βλέπουμε ξεκάθαρα στη φωτο, διαβάζοντας τα χείλη του ΓΑΠ, να λέει στον Προβόπουλο να του πάρει τη θέση στην τράπεζα της Ελλάδος διότι μαντεύει ελλείμμματα!

Όσο για τις ανοησίες Ιγνατίου, τις οποίες υπερασπίζεται χωρίς ίχνος ντροπής ο Παναγιωτόπουλος, αν τυχόν η Ελλάδα συμφωνούσε σε αναδιάρθρωση πριν στηθεί ο μηχανισμός, θα είχε απλά οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία από τις ίδιες τις αγορές! Μάλιστα, η Ελλάδα, η οποία χρειάστηκε 67 δις μόνο το 2010, με 5,5% μείωση του ελλείμματος και πήρε τριετή βοήθεια 110 ΔΙΣ €, για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, θα έπρεπε ΠΡΩΤΑ να προχωρήσει σε συμφωνία και μηχανισμό στήριξης μόνο με το ΔΝΤ. Γιατί; Διότι η Ευρώπη δε συζητούσε αναδιάρθρωση, ούτε τότε, ούτε τώρα! Θεωρεί ο Παναγιωτόπουλος, ο Ιγνατίου ή και ο Τράγκας ακόμη, διότι δε φαίνεται να διαφέρουν σε συνομοταξία, ότι το ΔΝΤ θα μάς έδινε δάνειο 110 δις στην αρχή και συνολικό δάνειο 400 δις στη συνέχεια; Πιστεύουν ότι θα μαζευόταν στο συμβούλιο του ΔΝΤ οι εκπρόσωποι χωρών που οικονομικά υποφέρουν και θα μοίραζαν ένα ποσό στην Ελλάδα που παρόμοίο του δεν έχουν δώσει σε 100 χώρες μαζί; Δε θα το έκαναν ακόμη και αν ήταν Έλληνες!

Έχουν γίνει μόδα τα Νεφελίμ και τρίβει τα χέρια του ο Λιακόπουλος. Το επόμενό του βιβλίο θα έχει πρωταγωνιστές τους Παναγιωτόπουλο-Ιγνατίου να κάνουν μονόζυγο στα βυζιά του πλανήτη της Αφροδίτης.

 http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: