18 Απρ 2013

Συνέντευξη στον "Εθνικό Κήρυκα" του Έλληνα χειρουργού, Γεώργιου Βέλμαχου, που έσωσε ζωές βαριά τραυματισμένων από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Λεπτομερή στοιχεία για την κατάσταση τραυματιών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης δίνει ο Έλληνας χειρουργός, Γεώργιος Βέλμαχος, σε συνέντευξή του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

Μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Βοστόνη, Θεόδωρο Καλμούκο, ο διακεκριμένος γιατρός αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να κρατηθούν στη ζωή ορισμένοι από τους βαριά τραυματίες.


Όπως σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος, ο χειρουργός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital), «ο οποίος έσωσε ζωές βαριά τραυματισμένων ανθρώπων από τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας στη Βοστόνη, έχει όνομα, ψυχή και λαλιά ελληνική και λέγεται Γεώργιος Βέλμαχος. Είναι ο διευθυντής του Κέντρου Τραύματος και μίλησε στον "Ε.Κ." για τους τραυματίες, τις εγχειρήσεις, τους ακρωτηριασμούς, την κινητοποίηση του νοσοκομείου. Κορυφαίος στον τομέα του, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, απλός στη συμπεριφορά, όπως άλλωστε όλοι οι φτασμένοι άνθρωποι, ευγενικός στους τρόπους, προσηνής, ένθεος, με ήθος ελληνικό, είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι τιμούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Όπως σημειώνεται, ο δρ Βέλμαχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Καλαμάτα και της μητέρας του από την Κρήτη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόπιν, μετέβη στη Νότια Αφρική και ειδικεύθηκε στους τραυματισμούς, καθότι εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στον Κόσμο. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στο Λος Άντζελες και από το 2004 βρίσκεται στη Βοστόνη, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.
του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: