19 Μαρ 2013

Επενδύσεις 1 δισ. $ 
από την Eldorando Gold

Το 1 δισ. δολαρια θα ξεπεράσουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, στον κλάδο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, του καναδικού ομίλου Eldorado Gold τα προσεχή πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επικεφαλής της εταιρείας, οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν το 1 δισ δολ. ετησίως από την παραγωγή χρυσού, χαλκού, ψευδαργύρου και αργύρου στα μεταλλεία Χαλκιδικής και Θράκης. 

Ήδη απο το Φεβρουάριο 2012 η εταιρεία έχει επενδύσει 100 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι στα κρατικά ταμεία θα μπουν 1,6 δισ. ευρώ σε άμεσους φόρους τα επόμενα 20 χρόνια. Η ρευστότητα στη Β. Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 800.000 ευρώ σε ημερήσια βάση.
Τα projects χρυσού στη Β. Ελλάδα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Σε αυτά απασχολούνται σήμερα 1200 άτομα.

"Η επέμβαση στη Χαλκιδική θα περιοριστεί στο 0,09% της συνολικής δασοκάλυψης" σημείωσε ο κ. Πέτρος Στρατουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός.

"Παγκοσμίως πραγματοποιούνται τέτοιου είδους έργα χρυσού. Μόνο στην Ελλάδα τα έργα αυτά δεν προχωρούν", ανέφερε ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, γενικός διευθυντής των Χρυσωρυχείων Θράκης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που αντιμετωπίζουν τα έργα χρυσού σε Χαλκιδική και Θρακη.

Δ. Δελεβέγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: