25 Ιαν 2013


Άμεση ήταν η αντίδρασή της Ένωσης Εισαγγελέων στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, τις οποίες αποκάλεσαν: «Απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης»
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι παρά την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων για τις πρόσφατες δηλώσεις «των εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας» (του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια) για την τρομοκρατία, «συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου».
Είναι πολύ καλό που οι δικαστικοί λειτουργοί δείχνουν ευαισθησία σε ότι αφορά την "ανεξαρτησία" της εξουσίας τους.
Μια ανεξαρτησία όμως, που πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί. Μετά από σωρεία σκανδάλων που είχαν αποκαλυφθεί για "παρα" δικαστικό κύκλωμα, υπάρχει κανείς στην ελληνική κοινωνία που να θεωρεί τους δικαστές "άτεγκτους", "αδέκαστους", "αδιάφθορους" και "ανεξάρτητους";
Αλλά οι γενικεύσεις δεν κάνουν καλό. Φυσικά, και υπάρχουν δικαστές που τιμούν το λειτούργημα τους, όπως υπάρχουν και εκείνοι που μπλέκονται στα δίκτυα της διαπλοκής για την εξέλιξη τους ή όποιο άλλο λόγο.
Είναι προς τιμήν του Γιώργου Παπανδρέου ότι επί των ημερών του συστάθηκε η θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα και αυτό ερμηνεύει την απόφασή του πρώην πρωθυπουργού να συγκρουστεί με την διαφθορά.
Όμως, οι θέσεις στελεχώνονται από άτομα και άρα είναι θέμα του κάθε ατόμου που θα αναλάβει τη θέση, ο τρόπος που θα λειτουργήσει. Και φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επενέβαινε στην δικαιοσύνη όταν ήταν πρωθυπουργός και δεν θα το έκανε ποτέ. Έχει όμως, κάθε δικαίωμα να "απορεί" και να σχολιάζει.
Όπως απορούμε και σχολιάζουμε και εμείς.

Ποιος απλός και λογικός πολίτης μπορεί να κατανοήσει ότι η δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε καθόλου με την αποδεδειγμένη, πλέον, τόσο στην Ελληνική, όσο και Ευρωπαϊκή Επικράτεια, αλχημεία του Παπαθανασίου και της κυβέρνησης Καραμανλή και αντίθετα, ασχολείται με τα στατιστικά στοιχεία των κυβερνήσεων του Παπανδρέου, τα οποία κατατέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων.
Είναι, λοιπόν, παράλογο να μας γεννώνται ερωτηματικά για τις επιλογές της δικαιοσύνης, που τελικά μόνο τυφλή, όπως θα έπρεπε, δεν είναι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: