12 Ιαν 2012

Ο …φίλος μου ο Ζαρατούστρα
και ο μητροπολίτης της
παροικίας του.!

Γράφει η «Ορθόδοξη Πορεία»:
«Χωρίς Μητροπολίτη η παροικία χάνει την νοστιμάδα της. Μην ακούτε ορισμένους που τον κατηγορούν. Και εγώ τον κατηγορούσα τόσα χρόνια. Δεν κέρδισα τίποτα. Αυτός απέδειξε περίτρανα, ότι είναι πετυχημένος Μητροπολίτης».
Τάδε έφη Ζαρατούστρα, λένε στην «Πορεία» και εφόσον και ο Ζαρατούστρα παραδέχεται ότι δεν κέρδισε τίποτα και μετανόησε, υπάρχει ελπίδα. Δόξα τω Θεώ!!! συμπληρώνουν, με τρία θαυμαστικά.!!!
ΔΕΝ γνωρίζουμε …αγαπητέ …φίλε, Ζαρατούστρα, ούτε την παροικία, αλλά ούτε και τον μητροπολίτη τον οποίο κατηγορούσες, ώστε να έχουμε άποψη. Πέρα απ’ αυτό, αν τον κατηγορούσες για να κερδίσεις εσύ κάτι, σωστά δεν κέρδισες.! Και φυσικά, αφού προσπάθησες, αλλά απέτυχες, να κάνεις τη …βρομοδουλειά, μετανόησες όπως λες, μήπως και πας στον παράδεισο. Ας πρόσεχες, λοιπόν…
ΤΩΡΑ στα δικά μας. Μήπως είναι μεγάλη η …ταπείνωση του μητροπολίτη μας να γράφει τέτοια πράγματα τα οποία αντανακλούν στην …αγιοσύνη του; ΔΙΟΤΙ πόση επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η συγκέντρωση πακτωλού χρημάτων και ακίνητης περιουσίας γύρο από την …αφεντιά του, έναντι ό, ποιας μεθόδου; Ξεχνάει ο (πετυχημένος;) μητροπολίτης μας πόσες φορές, επί των ημερών του, σύρθηκε στα αστικά δικαστήρια η Μητρόπολη και ο ίδιος για διάφορες κατηγορίες; Να ξεκινήσουμε από την αλήστου μνήμης υπόθεση κάποιου μοντρεαλίτη κληρικού και να φτάσουμε στη δίωξη της καλόγριας του πατροκοσμά; Ή μήπως το ξεπέρασμα όλων αυτών των σκοπέλων, πολλές φορές μέσω υψηλοτάτων γνωριμιών, θεωρείται «περίτρανη απόδειξη επιτυχίας» στο έργο του;
ΚΑΝΤΕ, λοιπόν, για λίγα ακόμα χρόνια το …κορόιδο εσείς οι παρατρεχάμενοι της Μητρόπολης, μέχρι να πάει στο καλό του Θεού ο γέροντας …άγιος Τορόντο, παρακαλώντας τον τριαδικό Θεό να αξιώσει την Εκκλησία του Καναδά με έναν, καλλίτερης μορφής, πραγματικό ΙΕΡΑΡΧΗ του Χριστεπώνυμου πληρώματος, κι’ όχι των φαρισαίων υποκριτών… ΑΜΗΝ.!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Περίδρομε, είναι δυνατόν να είναι αληθινή αυτή η φωτογραφία; Είναι δυνατόν να επέτρεψε ο μητροπολίτης μας να τραβηχτεί μια τέτοια εικόνα μέσα στην εκκλησία και μάλιστα ποζάροντας και χ@χ@νιζοντ@ς ο ίδιος, αγκαλιά με τον κ. γενικό; Σας παρακαλώ πολύ να αποσύρετε αυτό το κακής έμπνευσης φωτομοντάζ, καθ’ ότι υπάρχουμε μερικοί ακόμη οι οποίοι δεν περιγελούμε την (ή με την) εκκλησία μας… Ευχαριστώ πολύ.