11 Νοε 2011

Αντιπολιτεύεται τον ...εαυτό του ο Σαμαράς!



Για να μη γίνει αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.!!!

Ένα ακόμη παράδοξο γέννησε η πολιτική κρίση των τελευταίων ημερών. Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή κυβερνάει τη χώρα, αλλά διατηρεί συγχρόνως τον τίτλο και τα προνόμια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.! Πώς συμβαίνει αυτό;


Αν μετείχαν στη νέα κυβέρνηση βουλευτές της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς θα παρέδιδε τον τίτλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλέκα Παπαρήγα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής! Σύμφωνα με το άρθρο 20, «ο πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας, πoυ δεν μετέχει στην κυβέρνηση, απoκαλείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις".


Στην προκειμένη περίπτωση, η Ν.Δ. συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά όχι δια της Κοιν. Ομάδας της, αφού, όπως διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Ν.Δ. συμμετέχει με κορυφαία στελέχη της, όχι όμως με βουλευτές. Όπως έγινε γνωστό στο κυβερνητικό σχήμα θα μετέχει και ο Δημ. Αβραμόπουλος, αφού όμως παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.!!!
Και συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος, ταυτόχρονα.! Αντιπολιτεύεται δηλαδή τον …εαυτό του, με τα κόλπα του.!!!



Σκεφτείτε τι …σοφίσματα έχουν να δουν τα ματάκια μας ό,ταν κυβερνήσει μόνος του.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: