6 Νοε 2011

Απόδημοι ΠαΣοΚοι …



...Ο Γιώργος, δυο χρόνια μόνος
του στον τιτάνιο αγώνα
υπέρ της Ελλάδας…

Εμείς, ως Έλληνες της Διασποράς, δηλώνουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου.
«Με την (προ)χθεσινή ομιλία του στην Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε με ένα σπάνιο και καθαρό τρόπο τι σημαίνει ηθική στην πολιτική. Απέδειξε, ότι στην πολιτική υπάρχουν αξίες και αρχές και ότι, όταν αυτές καθοδηγούν τα βήματα των πολιτικών, πάνω από όλα μπαίνει το συμφέρον της χώρας, το δημόσιο συμφέρον.


Παρακολουθήσαμε την ομιλία του Πρωθυπουργού και ολόκληρη τη συζήτηση στη Βουλή, στις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας και που και εμείς, ο Ελληνισμός της διασποράς, τις ζούμε έντονα και με μεγάλη αγωνία.


Τις τελευταίες δραματικές μέρες γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων πολιτικών παρεμβάσεων, που αγγίζουν – αν δεν ξεπερνούν – τα όρια του πολιτικού κανιβαλισμού.


Το γεγονός αυτό δεν περιορίζεται μόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε εκπροσώπους κομμάτων, ούτε στις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που έχουν φτάσει, ιδιαίτερα με αφορμή την πρόταση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στα όρια της απόλυτης υποκρισίας.


Επεκτείνεται και σε πρακτικές και παρεμβάσεις στελεχών της παράταξής μας, και δη ιστορικών, που, κατά τα άλλα, δρουν στην πρώτη γραμμή και εθεωρείτο ότι εκφράζουν την βάση του Κινήματος. Αυτή η συμπεριφορά αγνόησε την αγωνία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της χώρας και της παράταξής μας. Απέδειξε δε, ότι οι φορείς της υπολογίζουν μόνο το δικό τους προσωπικό και πολιτικό συμφέρον.


Εμείς, ως Έλληνες της Διασποράς, δηλώνουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε, όλοι μαζί, να διαφυλάξουμε την μεγάλη μας δημοκρατική προοδευτική παράταξη με κάθε τρόπο και να εργαστούμε για την σωτηρία της χώρας μας. Αυτό αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, υπό τον πρόεδρο του και Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έχει αναλάβει τα τελευταία δύο χρόνια τον τιτάνιο αγώνα και σηκώνει ουσιαστικά μόνο του το τεράστιο βάρος, ώστε να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: