4 Νοε 2011

Οι μάσκες έπεσαν..!



Εντός εικοσιτετραώρου οι εξελίξεις ανάγκασαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να εγκαταλείψει το αντιμνημονιακό πρόσχημα και να υιοθετήσει τη νέα δανειακή συμφωνία, καταδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, πως οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και της πολιτικής της τρόικα ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις στο πλαίσιο μιας ιδιοτελούς κομματικής σκοπιμότητας...

Με επίσημη ανακοίνωσή του την Πέμπτη το απόγευμα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή μεταστροφή, δεσμεύθηκε να στηρίξει μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα με συγκεκριμένη ατζέντα.


Στο πλαίσιο αυτής της ατζέντας, η μεταβατική κυβέρνηση θα φέρει προς επικύρωση στη Βουλή τη δανειακή συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και θα πράξει τα δέοντα για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Η θητεία της κυβέρνησης αυτής θα είναι βραχεία. Μετά την ολοκλήρωση του έργου της και κατά την πρόταση του κ. Σαμαρά, θα διεξαχθούν εκλογές.


Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καλωσόρισε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «έπρεπε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα, για να αλλάξει γνώμη ο κ. Σαμαράς». Η πλευρά του κ. Παπανδρέου προτείνει η θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης (την αποκαλεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας) ότι θα πρέπει να είναι εξαμήνου διάρκειας. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Ρέππας και Νίκος Αθανασάκης εξουσιοδοτήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου να διαπραγματευθούν με τη Νέα Δημοκρατία τις λεπτομέρειες.


1 σχόλιο:

gatopardos είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΑΣ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΑΣ?
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ....ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ...-ΠΟΥ ΣΥΣΩΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗ....- ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΔΟΤΗ? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΓΝΩΜΗ.
ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΦΙΞΑΝΕ ΟΙ Κ...ΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΕΡΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ.