30 Νοε 2011

Για την επαναφορά της Ελληνικής στο Πανεπιστήμιο

Σε συνεργασία των Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο oργανώθηκε χτες το μεσημέρι μια σύντομη παρουσίαση στο Hart Hose του Πανεπιστήμιοy του Τορόντο, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ελληνισμού στο Τορόντο και του πρόξενου της Κύπρου κ. Ιάκωβου Κιρακοσσιάν, σχετικά με την πρωτοβουλία του Συλλόγου των φοιτητών, για την επαναφορά της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, αφ’ ενός και την διοργάνωση συνεδρίου των Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων της Βορείου Αμερικής, την προσεχή Άνοιξη στο Τορόντο.



Από τα μέλη των φοιτητικών Ενώσεων έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποιες εκατοντάδες υπογραφών για την στήριξη της προσπάθειας αυτής η οποία και συνεχίζεται. Χρειάζεται όμως και η συμπαράσταση όλων μας και ειδικότερα των μεγάλων οργανώσεων του Καναδά.


Οι φοιτητές έτοιμοι να προσφέρουν τα λουλούδια στους απολυμένους,
 σαν να είναι οι πρώτοι ή οι τελευταίοι που χάνουν τις δουλιές τους.
ΣΤΗΝ άκρως ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση των φοιτητών, έγιναν και κάποια …παρατράγουδα.! Βρέθηκαν παρόντες και οι τέσσερες απολυμένοι υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου, στους οποίους οι φοιτητές πρόσφεραν από μια ανθοδέσμη.!! Αν η κίνηση αυτή των φοιτητών είναι η αρχή για παρόμοιες ενέργειες συμπαράστασης, προς ΟΛΟΥΣ τους ελληνοκαναδούς απολυόμενους από δω και πέρα, από οποιαδήποτε κρατική ή ιδιωτική επιχείρηση, του Καναδά, έχει καλώς… Διαφορετικά (θα πρέπει να) υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα στον ή στους ό,ποιους είχαν αυτή την ιδέα.!!!
(Πέρα του ότι είμαστε στον Καναδά όπου από την Ελλλάδα μόνο θά 'ρθουν για δουλειά 100.000 νέοι.!!! Λέτε οι 4 απολυθέντες να είναι για κλάματα, όπως έγινε χθες; Λίγη σοβαρότητα, παιδιά…)
Ας προσέξουν λίγο τις πράξεις τους οι αυριανοί επιστήμονες. Εκτός κι’ αν δεν ήταν δική τους ιδέα οπότε ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά κοιτούν για τις σπουδές τους και για την επαναφορά του προγράμματος... δεν νομίζω να πονούν οι καρδιές τους που μερικοί απ'το προξενείο έχασαν τις δουλειές τους...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΡΙΔΡΟΜΕ,
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΑΖΕΜΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΛΑΑΑΑΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΛΥΨΥΜΑΤΙΕΣ, ΔΑΑΑΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ - ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ? ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΟΛΟΓΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΟΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ.