13 Σεπ 2011

MEGA – ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΠΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ…



ΚΑΛΕΣΑΝ τον Παπακωνσταντίνου για να του χρεώσουν όλα τα στραβά αυτής της χώρας αλλά τελικά έχασαν και την όποια αξιοπιστία τους είχε απομείνει.

Ένας εκνευρισμένος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανάγκασε μέχρι και τη συνήθως ήρεμη Όλγα Τρέμη να αρχίσει να ουρλιάζει ενώ έκανε τον Πρετεντέρη να χάσει το χρώμα του λέγοντάς του: "ακού αυτά που λέτε εσείς κι ο κύριος Σαμαράς"...

Καιρό είχε να ακουστεί μια τόσο ψύχραιμη και ρεαλιστική φωνή για τις εξελίξεις στην Οικονομία. Μέχρι και τον Βενιζέλο υπερασπίστηκε ο Παπακωνσταντίνου, χωρίς να χρησιμοποιήσει εκατομμύρια λέξεις αλλά σαφή επιχειρήματα.

Πέραν της ταύτισης Πρετεντέρη-Σαμαρά που έκανε το …John να χασκογελάει, η πλήρης γελοιοποίηση τόσο αυτού όσο και του Τσίμα ήταν η αμηχανία τους στην ερώτηση Παπακωνσταντίνου περί ενάρετης πολιτικής. Και οι δυό τους από το ξεκίνημα του προγράμματος σταθερότητας σκίζουν καθημερινά τα ρούχα τους, προπαγανδίζοντας τη θέση ότι το πρόγραμμα είναι λάθος καθώς φόροι και περικοπές φέρνουν την ύφεση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Το ότι φόροι και περικοπές μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών φέρνουν ύφεση σε μια οικονομία είναι προφανές.

Όπως εξίσου προφανές είναι ότι για να μειωθεί ένα έλλειμμα 36 δις. θα πρέπει να μπουν φόροι και να γίνουν περικοπές. Πολύ δε περισσότερο σε μια οικονομία με κουλτούρα φοροδιαφυγής και απροθυμίας καταβολής φόρων, της οποίας ένα μεγάλο κομμάτι χάνεται στη μαύρη τρύπα της παραοικονομίας.

Στην ερώτησή του λοιπόν προς τους 2 φωστήρες, ποιά είναι αυτή η πολιτική που μπορεί να περιορίσει το έλλειμμα των 36 δις. χωρίς ύφεση και οι 2 απάντησαν ότι δεν είναι πολιτικοί για να ξέρουν..! Ο ένας μάλιστα έδωσε την μνημειώδη απάντηση ότι: "δεν μπορεί θα υπάρχει μια τέτοια πολιτική".

ΑΜ το στρές της Όλγας, τι ήταν πάλι; Φανταστείτε, αν ανακοινωθεί αύξηση του ΦΠΑ στο μπότοξ τι έχει να κάνει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: