29 Σεπ 2011

Έτοιμο να την αποτελειώσει….



ΕΝΕΚΑ πολλών ασχολιών, εντός και εκτός, μείναμε λίγο πίσω σε κάποια τρέχουσας επικαιρότητας θέματα. Ευτυχώς που μεσολάβησαν και οι καλοκαιρινές διακοπές των λίγων Μ.Μ.Ε. που έμειναν στη διάθεση της παροικιακής ενημέρωσης, οπότε δεν χάσατε και πολλά πράγματα… Τα πολλά λόγια, όμως, είναι φτώχεια.!




Γράφει, λοιπόν, ο κ. Κρανιάς στο τηλεσκόπιο της 23 Σεπτεμβρίου, για την προχθεσινή Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων:


«Από τη μια έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το κεφάλι της Κοινότητας πάνω από το νερό όπως θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την Ελλάδα, από την άλλη έχουμε το μεγάλο και δυσβάσταχτο χρέος που γίνεται θηλιά γύρω από το λαιμό της Ε.Κ. και σφίγγει όλο και περισσότερο έτοιμο να την αποτελειώσει.»


(σ. π. ΔΗΛΑΔΗ κ. εκδότη μας η Ελληνική Κοινότητα θα πάει, είτε από πνιγμό είτε από στραγγαλισμό; Διότι αν το συμβούλιο κρατήσει το κεφάλι εκτός νερού, θα το βρει το σχοινί και χραπ …η θηλιά γύρω από τον λαιμό της και …πάπαλα.! Αν αφήσουν το κεφάλι να μπει μέσα στο νερό, θα αποφύγει μεν τη θηλιά αλλά το νερό …δεν αστειεύεται.!


ΩΣ εκ τούτου λοιπόν, σωστή η διαπίστωσή σας περί οικονομικών δυσκολιών, αλλά λίγο αργά το καταλάβατε ή, σίγουρα, πολύ αργά το εξωτερικεύσατε κ. Κρανιά… Φαίνεται πως η συμμετοχή σας στην μοιρασιά εκείνης της περιβόητης …πίτας των ΜΜΕ δεν σας επέτρεπε να διαπιστώσετε την πραγματικότητα.! Ακόμα κι’ όταν κατά την προηγούμενη τακτική Γ. Συνέλευση βγήκαν στη φόρα όλα τα οικονομικά χάλια του οργανισμού, εσείς επιμένατε ότι το έτος 2009 είχε πλεόνασμα 498.000 δολαρίων.!!!


ΚΑΙ τώρα;


Τώρα μας λέτε ότι το χρέος είναι έτοιμο να την «αποτελειώσει»! Δεν μας λέτε όμως ποιος την …Τελείωσε; Διότι για να απο-τελειώσεις κάτι πρέπει κάποιος ή κάποιοι να το έχουν τελειώσει, πρώτα… Σωστά;)


Δεν υπάρχουν σχόλια: