18 Σεπ 2011

Συνάντηση Εργασίας των Εκπαιδευτικών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο


Δυναμικό ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο




Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο πραγματοποίησε, την περασμένη Τετάρτη στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, την πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ελληνικά σχολεία.


Ο πρόεδρος Παιδείας κ. Γιάννης Κακαγιάννης (αριστερά)
και ο διευθυντής του γραφείου Παιδείας κ. Θέμης Αραβοσιτάς
Στους εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Κοινότητας μίλησαν ο πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας, Γιάννης Κακαγιάννης και η νέα Συντονίστρια Εκπαίδευσης στον Καναδά, Δέσποινα Χατζηδιάκου, που μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, αντικαθιστώντας τη μετατεθείσα στη Νέα Υόρκη Ελένη Καραγεωργίου.
Η συντονίστρια ελληνικής Εκπαίδευσης Καναδά
καθ. Δέσποινα Χατζηδιάκου

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κακαγιάννης αναφέρθκε κυρίως σε διοικητικά θέματα της Κοινότητας τονίζοντας ότι η Παιδεία παραμένει η μεγάλη προτεραιότητα του Οργανισμού και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και το Συμβούλιο θα είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών για ό,τι χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Από τη μεριά της η Κα Χατζηδιάκου ευχαρίστησε την Κοινότητα και τους δασκάλους της, εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας, για το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελούν και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να την επισκεφτούν στο γραφείο της για να γνωριστούν προσωπικά και να συνεργαστούν σε θέματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Εκ μέρους του Γραφείου Παιδείας της ΕΚΤ, ο διευθυντής Θέμης Αραβοσιτάς παρουσίασε στους δασκάλους το νέο φυλλάδιο για το σχολικό έτος 2011-2, που περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα τα προγράμματα που προσφέρει στον ελληνισμό του Οντάριο η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο.

Ανάμεσα στις καινοτομίες της νέας σχολικής χρονιάς είναι η έναρξη των προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης και οι συνεργασίες σχολείων της Κοινότητας με άλλα ελληνικά σχολεία της ομογένειας, η λειτουργία νέων σχολικών μονάδων, η ενίσχυση του πολιτιστικού προγράμματος και των φρονιστηριακών τμημάτων (σε μαθηματικά, αγγλικά, φυσικές επιστήμες και γαλλικά), η ανάπτυξη τμημάτων ενηλίκων και νέου τμήματος Λυκείου-credit και η εδραίωση του προγράμματος της ελληνομάθειας για όλους τους μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: