17 Σεπ 2011

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Βανκούβερ.


Το Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά, ανακοίνωσε χθες την ίδρυση του «Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος» μετά από μια σειρά αποκλειστικών επιχορηγήσεων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το 2003.

Το Κέντρο θα προσφέρει μαθήματα ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού και θα καταστήσει το SFU ένα από τα κορυφαία ιδρύματα σπουδών στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης.

Επιπλέον, το Κέντρο στοχεύει στην σημαντική διεύρνση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από τους Κινέζους φοιτητές, και που έχει καθιερωθεί με τη βοήθεια μιας προηγούμενης επιχορήγησης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο πυρήνας αυτών των προγραμμάτων διδασκαλίας είναι "The Odysseas online Language Tutor", μιας e-learning πλατφόρμας που προσφέρει διάφορα επίπεδα της ελληνικής γλώσσας, που αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος της online διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, και κυρίως σε 15 πανεπιστήμια στην Κίνα.

Το νέο κέντρο θα επικεντρωθεί επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη διμερών σχέσεων του πανεπιστημίου με τα κινεζικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, προκειμένου να υποστηρίξει την επαγωγή των Ελληνικών Σπουδών στην Κίνα. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Κέντρο θα επιδιώξει να διδάξει Ελληνική Ιστορία σε κινέζους μελετητές και να εκπαιδεύσει κινέζους καθηγητές, ώστε αυτοί να είναι σε θέση να διδάξουν την ελληνική γλώσσα και διάφορα άλλα μαθήματα που συνδέονται με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, πίσω στα πανεπιστήμια της χώρας τους.
ΣΤΙΣ εκδηλώσεις για την λειτουργία του Κέντρου παραβρέθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δ. Δόλης, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: