22 Σεπ 2010

Πρέπει να ...παραιτείται.!

Γράφει ο μητροπολίτης Σωτήριος:
"Αυτός στον οποίον ανετέθη η διαχείριση των κοινών, αν βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει, πρέπει να παραιτείται και να δίδει τη θέση του σε κάποιους άλλους που έχουν περισσότερες ικανότητες."
(σ. π. Να πως προήλθε η απότομη παραίτηση Μενεγάκη, πριν ένα χρόνο. Διάβασε το άρθρο του μητροπολίτη στην "Ορθόδοξη Πορεία" και ως πιστός χριστιανός την έκανε...)
Και συνεχίζει:
"Η δύναμη και η εξουσία που εδόθη από τον Θεό στον κάθε άνθρωπο, δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιον άλλον."
(σ. π. Να και η απάντηση στην απορία κάποιων αναγνωστών μας. Ο (κάθε) μητροπολίτης δεν μπορεί να παραιτηθεί, διότι η εξουσία του δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιον άλλον... Έτσι, παραμένει "πιστός άχρι θανάτου", στο καθήκον του - όσο και να ...μην το θέλει - ώστε ο Θεός δια του Αγίου Πνεύματος να ...μεταφέρει την εξουσία του σε κάποιον άλλον!)
Αμέσως μετά:
"Ο κάθε άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να κάμει σωστή χρήση της δύναμης και της εξουσίας που του έδωκε ο Θεός. Από την καλή ή κακή διαχείριση της εξουσίας και της δύναμης του, κρίνεται το παρόν του, αλλά και το μέλλον του."
(σ. π. Εδώ πράγματι, ο μητροπολίτης μας, δίνει τα ...ρέστα του! Εγώ προσωπικά είμαι ...υποχρεωμένος να του συμπαρασταθώ στην "καταπίεση" η οποία τον ...υποχρεώνει να κάμει σωστή χρήση της δύναμής και της εξουσίας που του "έδωκε" ο Θεός.! Τέλος, ΔΕΝ γνωρίζω για το "μέλλον του", αλλά αν το παρόν του κρίνονταν από την "καλή ή κακή διαχείριση της εξουσίας του", μάλλον θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός ...επαγγέλματος, - καθ΄ότι λειτούργημα δεν βλέπω - από ετών...)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.
"ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΚΩΝΙΚΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΕ κ. ΤΑΜΒΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΕΚΑΝΕ.
ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο κ. ΤΑΜΒΑΚΗΣ «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι (Π.Χ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ...) αφού οι αρχές, τα ιδανικά, οι στόχοι και τα οράματα μας είναι κοινά (ΤΙ ΔΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 272,000 ΔΟΛ. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΕ ΚΑΝΑΔΑ...), συμμετέχουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, εκστρατείας τόνωσης της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, με στόχο την αναζωπύρωση του Τουρισμού στην πατρίδα (ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΕΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ...). Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κινείται και προσπαθεί να βοηθήσει στο μέγιστο των δυνάμεών του. Μεταξύ άλλων, (ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ...)

Σαν δείγμα εκτίμησης και αγάπης, ο κ. Ταμβάκης προσέφερε ένα αντίτυπο του συλλεκτικού τόμου, του ποιήματος του μεγάλου Αλεξανδρινού μας ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, «Η Πόλις», μεταφρασμένο σε 33 γλώσσες, έκδοση του ΣΑΕ για την επέτειο των 75 χρόνων από τον θάνατο του (ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΑΕ, ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)
(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ)

Παραλαμβάνοντας την τιμητή διάκριση από την Πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κα. Μουσταφέλου, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την δράση και το σημαντικό έργο που επιτελεί η οργάνωση, ενώ επισήμανε ότι «η ιστορία των Λακώνων στο βάθος των αιώνων είναι από μόνη της το φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, δύναμης, αγάπης προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και εθελοντικής προσφοράς» (ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ 1. ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΩΝΑ ΣΑΕΡΙΤΖΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ 2. ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ).

ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ
ΦΑΙΔΩΝ