23 Νοε 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία



Εξαπολύοντας «πυρά» κατά των τριών συνυποψηφίων του, αλλά κυρίως κατά της «πλευράς Σαμαρά», ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, την πρόθεσή του να παραδώσει τη θέση του μεταβατικού Προέδρου του κόμματος.
Όπως είπε, ο ίδιος δεν είναι «γαντζωμένος» στην καρέκλα, και θα ζητήσει σήμερα από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να τον αντικαταστήσει.
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα
«καθαρά τεχνικό», και ζήτησε ταυτόχρονα με την παραίτησή του, την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Μακεδονίας, καθώς και τις παραιτήσεις των κ. κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότιη σιωπή του μετά τη χθεσινή εμπλοκή ήταν «μήνυμα θλίψης και συγγνώμης» απέναντι στους νεοδημοκράτες που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

"Χτες δεν μίλησα καθόλου, και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης στους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν ούτε αυτά που λέω τώρα" προσέθεσε.
Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος προσήλθε με σεβασμό τόσο απέναντι στους συνυποψηφίους του όσο και στη διαδικασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι ένα «καθαρά τεχνικό πρόβλημα» πολιτικοποιήθηκε και έγινε, κακώς, όπως είπε, πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικών επιθέσεων εναντίον του. Σημειώσε δε, ότι προτίμησε να αφήσει αναπάντητες πολλές φορές προκλήσεις προσωπικής φύσης, που "κάποιες ήταν και χυδαίες".
Ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.
Την ίδια στιγμή, κύκλοι της πλευράς του κ. Τζιτζικώστα χαρακτηρίζουν προσχηματικές τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, και επιμένουν πως η παραίτησή του συνιστά πράξη ανάληψης της ευθύνης για το φιάσκο της αναβολής της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: