19 Νοε 2015

Κοινός αγώνας των Βορίδη, Μπαλτάκου, Τζιτζικώστα !..



Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η απόφαση των σκληρών ακροδεξιών Βορίδη - Μπαλτάκου να στηρίξουν την υποψηφιότητα του άχρωμου, πλην όμως βαθιά πολιτικά τοποθετημένου, Απ. Τζιτζικώστα.

Του καταλογίζουν φιλοβασιλική τάση λόγω του πατέρα του. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι η οικογένεια του περιφερειάρχη διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια, αλλά και με εγχώριους φιλοβασιλικούς πυρήνες. Υπάρχουν ακόμη και
δημοσιεύματα στο παρελθόν που ήθελαν τον άλλοτε κραταιό άνδρα της Ν.Δ., Τάκη Μπαλτάκο, μετά την αποχώρησή του, να προωθεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα για επικεφαλής νέου δεξιού κόμματος. Είναι γεγονός όμως ότι οι φιλικές σχέσεις με τους Γλίξμπουργκ ουδέποτε έχουν αποκηρυχθεί.

Γύρω από τον συγκεκριμένο λοιπόν υποψήφιο έχουν συσπειρωθεί, πέραν του «αόρατου» μέχρι σήμερα σαμαρικού στρατοπέδου, όλες οι ακραίες πλην Αδώνιδος φωνές της δεξιάς παράταξης.

Ο… μεσαίος χώρος του Απ. Τζιτζικώστα αποτελεί περισσότερο προπέτασμα καπνού και λιγότερο πολιτική επιλογή, μια και οι συνδαιτυμόνες του (εμφανείς και αφανείς) χρωματίζουν ήδη απολύτως την υποψηφιότητα που προφανώς θεωρούν και ολίγον του χεριού τους.

Μην ξεχνάμε ότι, πέρα από τις γνωστές «τσεκουράτες» απόψεις του πρώην υπουργού Μ. Βορίδη, ο ίδιος συνέβαλε μεταξύ άλλων (από την πρώτη υπουργική θέση του) στον διακανονισμό με τη Siemens, ενώ από τη δεύτερη προσπάθησε να ολοκληρώσει το έργο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που άφησε μισοτελειωμένο ο Αδ. Γεωργιάδης.

Οσο για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Ν.Δ., αντιγράφουμε από το «Βήμα» (6/4/2014):

Λίγο μετά τις εκλογές του 2012, στον πρώτο όροφο της Βουλής, ο πανίσχυρος τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος συνάντησε τυχαία στον διάδρομο τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, σε... στάση προσοχής χαιρέτησε σχεδόν στρατιωτικά τον Μπαλτάκο λέγοντας: Κύριε γενικέ, σας συγχαίρω.

Το βιβλίο σας “Το τέλος του Εφιάλτη” είναι από τα σημαντικότερα αναγνώσματα όλων των εθνικιστών. Ο σεβασμός των χρυσαυγιτών στο πρόσωπο του Μπαλτάκου ήταν δεδομένος για τους μυημένους. Οι απόψεις του Λάκωνα πολιτικού ήταν σκληρές δεξιές και το γνώριζαν πολλοί στη Ν.Δ., αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος τον επέλεξε για στενό συνεργάτη του.

Ως ειδική αποστολή εξέλαβε και τις επαφές με τη Χρυσή Αυγή. Ο Μπαλτάκος με το υπερσυντηρητικό DNA πιστεύει ότι τα όσα έκανε -και το λέει παντού- έγιναν με γνώμονα να προσφέρει υπηρεσίες στην παράταξή του και στη χώρα. Για άλλους όμως πιο μετριοπαθείς και φιλελεύθερους στη Ν.Δ. ήταν μια “κινητή βόμβα” που άργησε απλά να εκραγεί...

Το προφίλ του Απ. Τζιτζικώστα έχει πλέον διαμορφωθεί, η επιλογή τώρα βαραίνει τους ψηφοφόρους του κόμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: