12 Νοε 2015

Η ΕΥΠ, ο Πανούσης και ο Αλέξης Τσίπρας


Ήταν ενήμερος ή όχι ο Πρωθυπουργός για τις απειλές εναντίον τουΙ. Πανούση; Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι ο πρώην υπουργός δεν ενημέρωσε κανέναν και ότι επέλεξε να μεταφέρει τις καταγγελίες του σε έναν συμβολαιογράφο. Να τι λέει όμως ο κ. Πανούσης: «Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος. Δεν πήγα εγώ βεβαίως στο Μαξίμου να τον ενημερώσω, αλλά έστειλα με όλες τις αποδείξεις τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη». Και πώς είναι βέβαιος ότι ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό; ρωτήθηκε. Και ιδού τι απάντησε: «Οταν επέστρεψε ο κ. Ρουμπάτης από το Μέγαρο Μαξίμου, τον ρώτησα τι έγινε. Μου απάντησε ότι έδειξε όλα τα στοιχεία στον κ. Τσίπρα. Και η αντίδραση του Πρωθυπουργού, έτσι όπως μου την περιέγραψε ο διοικητής της ΕΥΠ, ήταν ότι έδειξε να αιφνιδιάζεται, να προβληματίζεται και να λέει ότι "αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε"»...

«Οταν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μην τον σκοτώσεις»

Ο κ. Πανούσης όμως δεν σταματά εδώ. Αφού λέει ότι θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπου τον κάλεσαν για κατάθεση (και «θα παραθέσω όλα τα στοιχεία» όπως λέει), αναφέρει και μία παροιμία: «Ακου να δεις, ξέρεις αυτή την παροιμία που λέει ότι "όταν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μην τον σκοτώσεις". Αυτό συμβαίνει τώρα στην κυβέρνηση. Προσπάθησα να τους προστατεύσω, αλλά αυτοί έδωσαν γραμμή να στραφούν εναντίον μου. Επιχείρησα να τους δώσω μια λύση γι' αυτό πήγα σε συμβολαιογράφο, αλλά αυτοί λειτούργησαν αμήχανα. Αλλο αμήχανα και άλλο έξυπνα, γιατί έγιναν όμηροι των προσπαθειών τους να σώσουν τις διάφορες ομάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ποιος το είπε; Ο Κατρούγκαλος; Δεν έχει σημασία...

Φυσιολογικό θεωρεί το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε και δέχεται από υπουργούς ο κ. Πανούσης. Μάλιστα όταν έμαθε τη δήλωση που έκανε ο Γ. Κατρούγκαλος εισερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο (χαρακτήρισε τις καταγγελίες Πανούση ως «αστυνομικό μυθιστόρημα»,) είπε «Ποιος το είπε; Ο Κατρούγκαλος; Ε, τότε, δεν έχει σημασία». Και γιατί νομίζετε ότι θεωρεί φυσιολογικές τις δηλώσεις υπουργών; Επειδή, όπως αναφέρει, εάν οι υπουργοί δεν στηρίξουν τη γραμμή που δίνει το Μαξίμου, τότε... χάθηκαν, εξαφανίστηκαν!
BHMAτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: