4 Νοε 2015

Εκδότες και δημοσιογράφοι χλεύαζαν Παππά και Τσίπρα



ΕΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΟΧΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ...







-Πήδα τους Σόιμπλε, ξέσκισέ τους!...
-Φέρτε τώρα νέο Μνημόνιο ρε...Τον ήπιατε...Θα σας πηδήξει η Μέρκελ...
-Εμείς κυβερνάμε τη χώρα όχι ο ΣΥΡΙΖΑ...Εμείς είμαστε οι γαμάω...Ολοι βαράνε προσοχές σε μας...

Οι παραπάνω υαχές ακουγόντουσαν από τα γραφεία Κυριακάτικης εφημερίδας στην διάρκεια των
διαπραγματεύσεων των Τσίπρα και Παππά με τους δανειστές.
Χωμένοι ως το λαιμό στα σκατά, δηλαδή στις πάσης φύσεως μίζες, αρπαχτές, εκβιασμούς και με πλούσια εμπειρία στην επινοικίαση των ρεπορτάζ τους- ως 45άρι προς εξόντωση αντιπάλων επιχειρηματικών συμφερόντων- η συντακτική ομάδα των κατσαπλιάδων, με την αίσθηση του γαμάω που τους δίνει η ατιμωρησία και η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, δεν έχαναν την ευκαιρία να χλευάσουν τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Παππά.

Θα περίμενε κανείς από τον Νίκο Παππά να αρχίσει το ξεκαθάρισμα από αυτούς τους θρασύδειλους ψευτοΚορλεόνε των ΜΜΕ που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνουν παρέα στον Ακη και τον Λιακουνάκο, αντί να τους χαιδεύει ανοίγοντας παραθυράκια στο Νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Ο Τσίπρας και ο Παππάς θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιλέξουν να γίνουν εύκολο λεία των ντόπιων βουκόλων Κορλεόνε ή θα τους αποκεφαλίσουν μέσα σε μια νύχτα, εφαρμόζοντας απλά τον Νόμο.

Mάλιστα ο υπουργός Επικρατείας είναι ενήμερος για τους πάσης φύσεως φακέλους των θρασύδειλων βλαχο-Κορλεόνε και μην απορήσετε εάν δείτε, πολύ σύντομα, τις συζύγους "βαρέων" ονόματων του μηντιακού παρακράτους να κάθονται στην ουρά του επισκεπτηρίου μαζί με την Νατάσσα Λιακουνάκου.

Το να καταδιώκουν τους τραπεζίτες για τα δάνεια που έχουν δώσει στους βουκολο-Κορλεόνε εκδότες, καναλαράρχες και ηλεκτρονοκάριους είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οι Ελληνες Τραπεζίτες εξαναγκαζόντουσαν να δίνουν δάνεια στους λεχρίτες μηντιάρχες κάτω ακόμη και από την πίεση του εκάστοτε πρωθυπουργού καθώς και πάσης φύσεως εκβιασμών. Δεν ευθύνονται οι Τραπεζίτες για τα δάνεια στους βλαχο-Κορλεόνε των ΜΜΕ.

Πρέπει ο Τσίπρας και ο Παππάς σήμερα κιόλας να μαζέψουν όλους αυτούς τους σκατιάρηδες αντί να κάθονται και να συνομιλούν μαζί τους.

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει το liberla.gr παρέλαση από το γραφείο του οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρή, κάνουν οι τραπεζίτες των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών της χώρας ως ύποπτοι για το κακούργημα της απιστίας σχετικά με τις δανειοδοτήσεις άνω των 800 εκατομμυρίων προς 11 μιντιακούς ομίλους της χώρας.

Την ώρα που οι επικεφαλής των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Αlpha Bank και Eurobank, δίνουν τη μάχη της ανακεφαλαιοποίησης, τα νομικά τους επιτελεία ετοιμάζουν τις γραπτές εξηγήσεις που καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ , μια έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Οι κλήσεις τους αφορούν σε όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν σχεδόν στο σύνολο των ΜΜΕ και πολλά από τα οποία, σύμφωνα με την εισαγγελική κλήτευση, χαρακτηρίζονται "επισφαλή".

Επισφαλή δάνεια 800 εκατομμυρίων;

Η νομική έννοια της επισφάλειας έχει να κάνει κυρίως με τις εγγυήσεις που δόθηκαν από τους ομίλους για την χορήγησή των δανείων, αν δηλαδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τα λάβουν, την εξυπηρέτησή τους αλλά και τους όρους αποπληρωμής που τέθηκαν. Ως ύποπτοι καλούνται όλοι όσοι υπέγραψαν για τη χορήγηση των δανείων (από την κορυφή έως χαμηλά στην ιεραρχία π.χ. επιτροπές δανειοδοτήσεων κλπ.).

Βασικό ρόλο θα παίξει βέβαια και κατά όσον αυτά είναι ενήμερα καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως από τα περίπου 800 εκατομμύρια των χορηγήσεων, σε καθυστέρηση ή σε ρύθμιση βρίσκονται περίπου 170 εκατομμύρια, ποσό σε κάθε περίπτωση αρκετά υψηλό. Όπως εξηγούσε μάλιστα δικαστική πηγή "η κλήτευσή τους δεν τους καθιστά και κατηγορούμενους.

Αλλά σε αυτό το στάδιο αρκούν απλές ενδείξεις για να προχωρήσει η εισαγγελική αρχή στην άσκηση ποινικών διώξεων, αν δεν κριθούν επαρκείς οι εξηγήσεις τους. Η παραγγελία ερεύνης είναι σαφής: Να ελεγχθούν οι πάντες και τα πάντα".

Αρχή με τον ΔΟΛ

Η έναρξη της έρευνας είναι από τα ψηλότερα δάνεια προς τα χαμηλότερα γι’ αυτό και πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος εμφανίζει δανεισμό περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 98 από την Αlpha Bank, 73 από την Εθνική Τράπεζα, 21 από την Τράπεζα Πειραιώς και 5 από την Eurobank).

Ο κ. Ψυχάρης καλείται ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία στις 12 Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή».

Ακολουθούν προς έρευνα οι δανειοδοτήσεις των ομίλων Κυριακού, Μπόμπολα, Αλαφούζου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: