12 Νοε 2015

Η υπόθεση Πανούση είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή:



Το epikairo βάζει τα πράγματα με τη σειρά..


Από την στιγμή που ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης αποκάλυψε στο κυριακάτικο "Πρώτο Θέμα" ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του από βουλευτές και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μάλιστα ο πρώην Υπουργός καταγγέλλει ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση αυτών των στελεχών με την εγχώρια τρομοκρατία, η οποία μάλιστα φαίνεται να ζήτησε την προώθηση συγκεκριμένων ν/σ για την αποφυλάκιση προφυλακισμένων τρομοκρατών, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα πολιτικό θρίλερ, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. Ας προσπαθήσουμε να πιάσουμε το νήμα από την αρχή.

Από την στιγμή που βγαίνουν στη δημοσιότητα οι απίστευτες αποκαλύψεις Πανούση, το Μαξίμου δείχνει να θέλει να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι "οι καταγγελίες Πανούση είναι εξαιρετικά σοβαρές για να περιφέρονται στα ΜΜΕ"  προτρέποντας τον Πανούση ότι στοιχεία έχει να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Απέναντι σ' αυτή την ανακοίνωση ο Πανούσης αντιδρά, λέγοντας ότι "χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι με δικιά μου ευθύνη", επισημαίνοντας τον κίνδυνο να προκληθεί μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα, μιας και ο Πανούσης τονίζει ότι ήδη από τον Απρίλιο, μέσω του διοικητή της ΕΥΠ Γιώργου Ρουμπάτη, έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου εξακολουθεί να πετά χαρταετό και με νεότερη ανακοίνωση του στην πρόθεση Πανούση να πάει στη Δικαιοσύνη και να καταθέσει ονόματα και διευθύνσεις, απαντά με μια εξίσου ελαφρά ανακοίνωση, λέγοντας ότι "Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στις δηλώσεις που προέβη σήμερα στα ΜΜΕ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου"

Ξημερώνει Δευτέρα και στην κυβέρνηση για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι ο Πανούσης δεν θα πάει να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα όσα γνωρίζει. Όμως εκείνος μοιάζει αποφασισμένος, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, όπως αποκαλύπτει και από την στήλη του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος:






Από τη στήλη Παπαχρήστου, αρχίζει και μπαίνει στο κάδρο και ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με τον Πανούση να λέει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να περάσει ν/σ ευνοϊκά για τους προφυλακισμένους τρομοκράτες, με την αθέτηση των υπεσχημένων να μην χρεώνεται στον Παρασκευόπουλο, αλλά στον ίδιο τον Πανούση, που ως γνωστόν ήταν στόχος μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της νεολαίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Πανούσης από τα λεγόμενά του στον Παπαχρήστο δείχνει να μην εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, επιμένοντας ότι είχε ενημερώσει αρμοδίως τον Τσίπρα και ότι το θέμα δεν έπρεπε να πάρει διαστάσεις δημοσιότητας. Παρ' όλα αυτά ο Πανούσης πηγαίνει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπου και καταθέτει τα ονόματα των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν ευθέως την ζωή του. Από την κατάθεση Πανούση, προκύπτει κι ένα άλλο μείζον θέμα, που έχει να κάνει με τη διαφθορά στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, αποκαλύψεις που οδηγούν την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ραϊκου να τον καλέσει να καταθέσει τι γνωρίζει.

Μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα λοιπόν έχουν ανακύψει τρία πολύ σοβαρά ζητήματα:

α) οι καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής του Πανούση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

β) σύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την εγχώρια τρομοκρατία και σχέσεις δούναι και λαβείν

γ) διαφθορά στους κόλπους της ΕΛΑΣ, όπου μάλιστα συμβαίνει και μια περίεργη σύμπτωση: Ο αντικαταστάτης Πανούση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προβαίνει σε αντικατάσταση του υπεύθυνου για την έρευνα περί διαφθοράς στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ.

"Σφήνα" στην παρουσία Πανούση στον Άρειο Πάγο μπαίνει και η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος για τις καταγγελίες Πανούση απαντά με ύφος εναρμονισμένο στην γραμμή Μαξίμου για "γραφικοποίηση" Πανούση : "Με βάση αυτά που διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι η φωνή του εγκληματολόγου που είναι ο ισχυρισμός, που είναι πολιτική εκτίμηση. Θεωρώ ωστόσο ευτύχημα ότι ο κ. Πανούσης πήγε στη δικαιοσύνη".

Και έρχεται το βράδυ της Δευτέρας, που συμβαίνουν όλα για όσα είχε προειδοποιήσει ο Πανούσης προτού καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Διαρρέουν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλος της Συνωμοσίας της Φωτιάς, διάλογοι σοκαριστικοί, που όχι μόνο στοχοποιούν τον Πανούση, αλλά και αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τρομοκράτες "πόνταραν" στην κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ τους:

«Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα

Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε ακόμα

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας

Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του είχαμε βάλει βόμβα.

(Και σε άλλη κουβέντα, αναφέρει το ίδιο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης:)

Μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε. Τι ήταν αυτό που κάνατε; Ήταν αυτό που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε»...

Προτού επέλθει το γεγονός της βραδιάς, που θα πούμε αμέσως παρακάτω ποιο είναι, η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, επιτίθεται σκαιότατα στον Γιάννη Πανούση, φτάνοντας να αμφισβητήσει την ίδια την ύπαρξη των απομαγνητοφωνημένων διαλόγων! "Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ' αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης".

Και λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Μαξίμου (η οποία καταπίνει την παραδοχή Μαξίμου ότι όντως είχε ενημερώσει ο Πανούσης τον Τσίπρα όσο ήταν υπουργός), σκάει η βόμβα. Το μέλος της πολιτικής γραμματείας Πάνος Λάμπρου, "αυτοκαρφώνεται", ομολογώντας ότι ο ένας από τους τρεις που έχει επαφές με τρομοκράτες είναι αυτός, καταγγέλλοντας τον Πανούση ότι διέρρευσε αυτούς τους διαλόγους, όπως μπορούμε να δούμε από το δελτίο τύπου που ο ίδιος μοίρασε:




Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία αντί τρομοκρατικές οργανώσεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη για μια τρομοκρατική πράξη, πολιτικό στέλεχος να αναλαμβάνει την ευθύνη ότι συνομιλεί με τρομοκράτες! Και βεβαίως προκαλεί πολλά ερωτηματικά γιατί ο Πάνος Λάμπρου αναλαμβάνει την ευθύνη, προτού η δικαστική έρευνα φτάσει σ' αυτόν. Και βεβαίως ο Λάμπρου "καρφώνει" και κάτι άλλο: Ότι ο ίδιος ήταν ειδιός συνεργάτης του Υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου για θέματα φυλακών! Δηλαδή για να καταλάβουμε, συμβούλευε τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης ένας άνθρωπος που είχε επαφές με προφυλακισμένους τρομοκράτες. Και τι έκανε ο Νίκος Παρασκευόπουλος; Προφανώς και δεν απομάκρυνε τον Πάνο Λάμπρου από τη θέση του ειδικού συνεργάτη, όπως αποκαλύπτει η πρώην βουλευτής του Ποταμιού και δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου με status της στο facebook:



Τους ισχυρισμούς Ταχιάου έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του "Αθήνα 9,84", όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Λάμπρου όχι μόνο παρέμεινε στη θέση του, αλλά συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη του στις φυλακές Διαβατών στις 2 Νοεμβρίου:





Το παραπάνω έγγραφο θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των λεγομένων του Υπουργού Παρασκευόπουλου, ο οποίος πριν από λίγο βγήκε και διέψευσε την οποιαδήποτε σχέση εξωθεσμικών παραγόντων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για μια σειρά από νομοθετήματα, ενώ για τον Πάνο Λάμπρου παραδέχτηκε ότι ήταν συνεργάτης του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, χωρίς να δίνει εξήγηση γιατί χορηγήθηκε εισιτήριο με επιστροφή σ' έναν παραιτηθέντα από το καλοκαίρι ειδικό συνεργάτη.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η υπόθεση Πανούση είναι πολύ σοβαρή και ικανή να τινάξει όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τις σχέσεις της χώρας με τον διεθνή παράγοντα στον αέρα. Σημασία δεν έχει η εστίαση στο πρόσωπο Πανούση, ούτε οι σκοπιμότητες που τον οδήγησαν σ' αυτές τις αποκαλύψεις, αλλά τα όσα ο ίδιος λέει, τα οποία είναι πρωτοφανή, με πολλούε να μην έχουν συναίσθηση τι συνεπάγεται, όπως εύστοχα παρατηρεί και η Αγγελική Σπανού:



Η υπόθεση Πανούση δείχνει να έχει πολλές "ουρές" και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος, με την Δικαιοσύνη να καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απορία προκαλεί και το εξής: Αν εμπλέκεται μέχρι και ο "σοβαρός" Νίκος Παρασκευόπουλος σ' αυτή την υπόθεση, δεν τολμάμε να φανταστούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη κυβέρνηση, με υπουργούς πολύ κατώτερων προδιαγραφών κύρους και σοβαρότητας. Και μάλιστα η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Ποιον "κορυφαίο" υπουργό ήθελαν οι τρομοκράτες να τοποθετηθεί Υπουργός Δικαιοσύνης αντί του Παρασκευόπουλου, όπως αποκαλύπτεται από την κατάθεση Πανούση, προκειμένου να προωθήσει μια σειρά από ζητήματα που τους αφορούν, όπως η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, η κατάργηση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού κ.α;
http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: