1 Ιουλ 2015

1 Ιουλίου 2015




Υστέρα από 83 χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια χρεωκοπία. Μια καταγραφή γεγονότων και μια επισήμανση.

1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρεοκόπησε την πρώτη αναπτυγμένη χώρα του πλανήτη μέσα σε 5 μήνες. Γεγονός.

2. Από σήμερα 1 Ιουλίου 2015, οι Έλληνες βιώνουν ότι θα βίωναν αν η Ελλάδα δεν ζητούσε τη βοήθεια της Ευρώπης τον Μάιο του 2010

3. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας καλεί σε ένα δημοψήφισμα που τα ερωτήματα που ζητά να απαντήσουμε ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Τα έγγραφα που μας καλεί να διαβάσουμε είναι άκυρα. Έχουν αποσυρθεί επισήμως από τους δανειστές.

4. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παράλληλα ζήτησε νέο μνημόνιο από τους δανειστές αγνοώντας το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι ο μόνος από τους δανειστές που έκανε λόγο για μείωση του χρέους με αιτιολογία.

5. Ο πρωθυπουργός αποφεύγει εμμονικά να απαντήσει τι θα συμβεί στη χώρα αν επικρατήσει το ΟΧΙ.

6. Οι Έλληνες συνταξιούχοι παίρνουν μια γεύση από σήμερα το ξημέρωμα του τι θα συμβεί εισπράττοντας ψίχουλα αντί της κανονικής τους σύνταξης, η όποια σε μερικούς καταβλήθηκε μισή ή και καθόλου. Τώρα μάλιστα είναι και τυχεροί. Γιατί εισπράττουν αυτά τα ψίχουλα σε ευρώ.

7. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι θα παραιτηθεί.

8. Παράλληλα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά ότι το δημοψήφισμα είναι εργαλείο (sic) των διαπραγματεύσεων από τις όποιες... οι ίδιοι αποχώρησαν. Παράνοια.

9. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας έχει δεχτεί θανάσιμο πλήγμα.

10. Τα δάνεια που έχουμε εισπράξει μέχρι στιγμής είναι απαιτητά στο ακέραιο ανεξαρτήτως του νομίσματος που θα αναγκαστεί να εκδώσει η Ελλάδα, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

11. Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ. Ο πρωθυπουργός δεν το λέει ευθέως διότι εκλέχθηκε διαβεβαιώνοντας τους Έλληνες πολίτες ότι ποτέ δεν θα το αμφισβητήσει αυτό.

12. Οι υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης περιμένουν το αποτέλεσμα σε αυτό το ερώτημα για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Επισήμανση: Η έξοδός μας από την Ευρωζώνη σημαίνει απώλεια 43 δις από ΕΣΠΑ και αγροτικές επιδοτήσεις και 35 δις από ευρωπαϊκά αναπτυξιακά πακέτα εώς το 2020.
Και ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μεγάλο δημόσιο έργο στην Ελλάδα την τελευταία 30ετία έχει πραγματοποιηθεί με την συγχρηματοδότηση Ευρωπαϊκών πόρων. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: