24 Ιουν 2014




Τα Νέα, ο Γ. Παπαχρήστος κι o «απαράδεκτος» σκιτσογράφος...


Εναντίον της εφημερίδας Τα Νέα και κατά του αρθρογράφου της Γιώργου Παπαχρήστου, επιτίθεται ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσα από τη Ζούγκλα. Υπό τον τίτλο «Προσέξτε τι γράφετε εκεί στα Νέα γιατί αδικείτε τον εαυτό σας», ο Τριανταφυλλόπουλος μέμφεται την εφημερίδα και τον δημοσιογράφο, αναφέροντας πως «λόγω ηλικίας ο κ. Παπαχρήστος έχει κακή σχέση με το διαδίκτυο» και πως το βίντεο το... έστησε ο Σακελλαρίδης (προ δύο χρόνων) και όχι οι φοιτητές οι οποίοι δεν γνώριζαν, λέει, τότε με ποιόν έχουν να κάνουν.
Ο Τριανταφυλλόπουλος κατηγορεί Τα Νέα και τον -«φίλο από τα παλιά»- Γ. Παπαχρήστο για υποκρισία αναφέροντας:«Είμαστε περίεργοι να μάθουμε ποιος δημοσιογράφος, ποιος οργανισμός, ποια εφημερίδα θα είχε αυτό το θέμα και θα το απέρριπτε; Εκτός και εάν εκεί στα «ΝΕΑ» τέτοια..
θέματα τα πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων και "δίνουν" τους φοιτητές στην ασφάλεια. Απ´ότι
είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πράττουν ακριβώς το αντίθετο. Καλό είναι λοιπόν όταν κάθονται μπροστά σε μια κόλα λευκό χαρτί να προσέχουν τι γράφουν. Το πιο υποκριτικό είναι ότι όλοι αυτοί οι όψιμοι σχολιογράφοι και κριτικοί στη θέση μας θα έκαναν τα χειρότερα, για να μη σας πω ότι τα αποσπάσματα του βίντεο και οι φωτογραφίες του Γαβριήλ θα ταξίδευαν σε όλον τον πλανήτη για τον πολιτικό, που επάξια δικαιούται να πάρει ένα Νόμπελ βλακείας και ανευθυνότητας.»

ΥΓ Ενα φεγγάρι ο Τριανταφυλλόπουλος είχε διαπρέψει ως σκιτσογράφος στα ΝΕΑ. Με τη διαφορά ότι η διεύθυνση της εφημερίδας έβρισκε τα σκίτσα του «απαράδεκτα κι ακατανόητα» με αποτέλεσμα να μην δημοσιεύονται! Κι έπειτα ήρθαν οι «αποκαλύψεις» και ο «Μakis» έγινε φίρμα...

Να τι έγραψε ο Παπαχρήστος στα ΝΕΑ

Εκείνος ακάλυπτος, εκείνοι ατιμώρητοι


Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή, πρέπει να ομολογήσω, αυτή την ιστορία που εμπλέκει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, με το διαβόητο πλέον βίντεο που αφορά προσωπικά δεδομένα. Ανεξάρτητα από ποιες και τι είδους ενστάσεις μπορεί να έχει κανείς για τις πρακτικές του Μάκη, που ανέβασε μέρος του βίντεο στην ιστοσελίδα του, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία της υπόθεσης που εμένα τουλάχιστον με βγάζουν από τα ρούχα μου.
Αναφέρω δύο:
1. η στάση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι επιεικώς εξοργιστική και παραπέμπει σε σταλινικού χαρακτήρα μεθοδεύσεις (και θα εξηγήσω στη συνέχεια γιατί)
2. το γεγονός ότι αυτοί που «έστησαν» τον Γαβριήλ, υποκλέπτοντας το βίντεο, μένουν στο απυρόβλητο
Εξηγώ: ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να μείνει εντελώς έξω από αυτή την ιστορία. Σαν να μην τον αφορά και σαν να μην αφορά ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής του επετηρίδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά άφησαν τον Σακελλαρίδη εντελώς ακάλυπτο να βγάλει μόνος τα κάστανα από τη φωτιά. Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία. Προηγήθηκε, πληροφορήθηκα, σύσκεψη υπό τον Τσίπρα με τη συμμετοχή ολόκληρης της ηγετικής ομάδας, η οποία αποφάσισε, χωρίς την παρουσία του ενδιαφερομένου, να μείνει έξω το κόμμα «από αυτό», έπειτα από πρόταση του «Νέστορα» Ν. Βούτση. Υστερα από αυτό κλήθηκε στη σύσκεψη ο Σακελλαρίδης, του ανακοινώθηκε η απόφαση και του ειπώθηκε «κάνε ό,τι νομίζεις, εμείς, όποια απόφαση πάρεις, θα σε στηρίξουμε». Καμία κάλυψη δηλαδή, καμία προστασία. Κατόπιν τούτου ο Σακελλαρίδης έκανε τη γνωστή ανάρτηση στο facebook, με την οποία ανακοίνωνε ουσιαστικά ότι είναι θύμα εκβιασμού.
Σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το θέμα του βίντεο, είναι προφανές ότι το παλικάρι το «έστησε», όπως προανέφερα, μια «συμμορία», μια κοπέλα και δυο αγόρια - φοιτητές, κατά δήλωσή τους. Δεν ξέρω ποιος τους έβαλε, ποιος τους χρηματοδότησε, για λογαριασμό ποίου ενήργησαν. Γνωρίζω όμως ότι εδώ υπάρχει μια σκαστή υπόθεση εγκληματικής συμπεριφοράς.
Υπήρξε κάποια έρευνα γι' αυτούς; Εύκολο είναι να βρεθούν: για την ομάδα του Σφακιανάκη στο ηλεκτρονικό έγκλημα, ούτε μισή ώρα δουλειά είναι να εντοπιστούν, από τη στιγμή που χρησιμοποίησαν υπολογιστή. Εγινε λοιπόν τίποτα επ' αυτού;
Γιατί το θέμα είναι να αποκαλυφθεί η «συμμορία» και όσοι βρίσκονται πίσω της, και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει... Και όχι αν έβγαλε ή δεν έβγαλε το βίντεο ο Μάκης - που αν δεν ήταν αυτός, κάποιος άλλος, κατά πάσα πιθανότητα, θα το έκανε...
Και φυσικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της σοβιετοκρατίας...
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: