29 Αυγ 2013

Lecture Guide for #3h SeptemvriPasok



Βλέποντας το πρόγραμμα του Διήμερου Συμποσίου που διοργανώνει ο Βαγγέλης στις 3 και 4 του Σεπτέμβρη (απορία: Θα παρευρεθεί με το ρόλο του Συμποσιάρχη ο Αγάθων;), μπορείς να ξεχωρίσεις με μια πρόχειρη ματιά τα "musts" και τα "mustnots" όσον αφορά τους εισηγητές που θα μιλήσουν. Ειδικότερα:

Από την πρώτη Συνεδρία (μου αρέσει ο ψυχιατρικός όρος) κρατάμε την εισήγηση του Δημητράκη του Ρέππα με τίτλο "ΠΑΣΟΚ μόνο ως Κεντροαριστερά", γιατί πολύ απλά έχουμε ξεχάσει τη φάτσα του. Φήμες λἐνε ότι το αρκαδινό μουστάκι ξαναφύτρωσε. Παράλληλα κουτσομπολεύουμε τις fan patrol του Μπένι στα social Media, την σύζυγο και κόρη Σουλαδάκη, ρωτώντας τον πως καταφέρνει και διατηρεί το μαλλί του τόσα χρόνια μπαμπάκι

Από την δεύτερη Συνεδρία κρατάμε όλες τις εισηγήσεις και λίγο πριν βγει ο Πάρις ο Κουκολόπουλος να μιλήσει για τη Συγκρότηση του σύγχρονου Κράτους, θυμόμαστε να βγούμε έξω για τσιγάρο και coffee-gossip.

Από την τρίτη Συνεδρία απέχουμε επιδεικτικά ή καθόμαστε στην αίθουσα και βλέπουμε στο Ipad μας Two and a Half Men σε επανάληψη. Είναι η συνεδρία που αποθεώνεται ο πολιτιστικός βενιζελισμός (μια ματιά στους ομιλητές και θα καταλάβετε).

Τις συνεδρίες 4-6, που λαμβάνουν χώρα την επόμενη ημέρα, 4 Σεπτεμβρίου, τις ρουφάμε όλες ως το μεδούλι και ρωτάμε τον Μόσιαλο αν είναι στραβός ο γυαλός ή ο ίδιος στραβά αρμενίζει προς τη ΔΗΜΑΡ, ενώ σπεύδουμε ως groupies να ανεβάσουμε σε fb και instagram φωτογραφίες με Γιαννίτση και Χριστοδουλάκη, γιατί έτσι μας αρέσει. Σνομπάρουμε Κουτρομάνη επιδεικτικά, και με τον Κουκιάδη όχι πολλά πολλά. Δεν έκανε ούτε μια αποκρατικοποίηση φιλελέ μου που μου γινες και ΒενιζελοΠΑΣΟΚ τώρα.

Τέλος στη Συνεδρία 7, ακούμε μόνο Μαραντζίδη και Βούλγαρη, που είναι και οι μόνοι κεντροαριστεροί του πάνελ, ενώ σε Μπίστη-Ευθυμίου-Βασούλα Παπανδρέου προτείνουμε τη συγγραφή των πολιτικών τους απομνημονευμάτων γιατί μόνο για εκεί είναι. Με Πιερρακάκη δεν ασχολούμαι, γιατί δεν μου τον έχει μάθει ο Βαγγέλης.

Υ.Γ: Όσον αφορά τις ομιλίες Σημίτη-Παπανδρέου έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά, ενώ σε εκείνες των περήφανων γηρονεολαίων Ανδρουλάκη-Χρηστίδη βάζουμε σύσσωμες τις αισθήσεις μας σε flying mode, ακούγωντας στο Ipod μας συνθήματα όπως "ΠΑΣΠ ιδέα ΠΑΣΠ ιδέα, Σεισμός Σεισμός Σοσιαλισμός κλπ κλπ)

epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: