22 Αυγ 2013

Ο Αβραμόπουλος έστειλε τον Βενιζέλο Βρυξέλλες με το αεροπλάνο της γραμμής και το γεύμα ήταν κρύο...



Φαντάζομαι ότι όλοι θυμάστε τη γνωστή κόντρα Αβραμόπουλου-Βενιζέλου για τη χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους. Ο Αβραμόπουλος προσπάθησε να περάσει τροπολογία για να χρησιμοποιεί το αεροπλάνο και ο Υπουργός Άμυνας, πέρα από τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, κάτι που πολέμησε, δημοσιοποιώντας το, ο Βενιζέλος και ανάγκασε τον Αβραμόπουλο να ταξιδεύει με το αεροπλάνο της γραμμής.

Τότε, είχαμε γράψει:

Αφού ο Βενιζέλος έβαλε στοπ στις «προεδρικές πτήσεις» Αβραμόπουλου, ο δημοφιλής Δημήτρης θα αναγκαστεί να σφίξει τα δόντια και να κάνει και αυτό το ταξίδι (το υπερατλαντικό, που προηγήθηκε αυτό του Σαμαρά) με το αεροπλάνο της γραμμής. Είναι βέβαιο ότι αυτή η άτακτη υποχώρηση Αβραμόπουλου θα του δώσει πόντους στο μέλλον καθώς αποδεικνύει έμπρακτα πως εν καιρώ κρίσης κάνει άμετρες θυσίες όπως αυτή να ξεκαβαλήσει το προεδρικό αεροπλάνο, το οποίο κρατά σε μινιατούρα στο κλειδωμένο συρτάρι του γραφείου του.


Η συγκίνηση όλων για την Ιφιγένεια του νεοφιλελευθερισμού είναι βαθιά και ανείπωτη. Το ποτήρι είναι πικρό μα θα το πιεί μέχρι τελευταίας σταγόνας. Άλλωστε, του πάει περισσότερο το διαστημόπλοιο του Αβραμόπουλου από το αεροπλάνο. Οψόμεθα...

Βέβαια, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Έτσι, διαβάζω στο Έθνος ότι ο Αβραμόπουλος πήρε το αίμα του πίσω. Προχθές, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών να μεταβεί το κυβερνητικό αεροσκάφος στη Σκιάθο για να παραλάβει τον Ευ. Βενιζέλο, να τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες για το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και, στη συνέχεια, να επιστρέψει με το ίδιο στη Σκιάθο. Το ΓΕΑ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον νόμο, έκρινε ότι η συγκεκριμένη πτήση δεν προβλέπει λόγω κόστους ενδιάμεση στάση και, ως εκ τούτου, ο υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να ταξιδέψει ιδιωτικώς στην Αθήνα για να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, η έδρα του οποίου είναι στην Ελευσίνα. Οπερ και εγένετο. Με άλλα λόγια, το «καψώνι» έγινε κανονικά και με το νόμο.

Τα παιδία παίζει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: