3 Φεβ 2011

Προς Έλληνες Διπλωμάτες και Ακαδημαϊκούς

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, διότι βασικά δεν μπορούμε και λογικά δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τόσο βαριά θέματα όπως είναι αυτό που ανέκυψε τελευταία με το άρθρο-πόνημα του μητροπολίτη Σωτήριου Αθανασούλα, στην «Ορθόδοξη Πορεία», του περασμένου μήνα.

ΟΜΩΣ επειδή το άρθρο ταρακούνησε κάποια ήρεμα νερά στην παροικία και κάποιος λαϊκός κόσμος μείναμε με το στόμα ανοιχτό, δίχως να γνωρίζουμε τι στο διάολο τελικά είναι το σωστό και κατά πόσο ο μητροπολίτης ξεσάλωσε τόσο ώστε να αμφισβητεί ακόμα και την ελληνικότητά μας χωρίς την Ορθοδοξία «του», θα θέλαμε πρώτα από τις διπλωματικές μας Αρχές στη χώρα τούτη και ύστερα από την πολυπληθή Ακαδημαϊκή Κοινότητα της πόλης μας, να πάρουν θέση καθησυχάζοντάς μας με μια λιτή ανακοίνωση αν το ζήτημα είναι της πλάκας όπως και ο υποκινητής του ή είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο θα πρέπει να απαιτήσουμε διευκρινήσεις από τον αρθρογράφο... και φυσικά στη συνέχεια, την παραπέρα προώθησή του εκεί όπου πρέπει...


ΕΙΜΑΣΤΕ ξεκάθαροι κ. Αζεμόπουλε; Θα περιμένουμε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ περίδρομε, άκουσα κι’ εγώ κάποια πράγματα για το άρθρο της εφημερίδας του μητροπολίτη μας τα οποία δεν με πολυάρεσαν, αλλά επειδή δεν κατέχω πράμα από τέτοια θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα από σας ή καλλίτερα από κάποιους αρμοδιότερους αν είναι δυνατό, για το τι τελικά συμβαίνει. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ζήτημα που λέτε και ‘σεις. Θα σας παρακολουθώ λίγο παραπάνω, τώρα. «Ο Προκόπιος»