3 Φεβ 2011

Οι διακριτοί ρόλοι...

ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ, δημόσιο, κατά κάποιο τρόπο, λειτούργημα σε παροικιακό ή κρατικό φορέα, είτε αυτός είναι σύλλογος είτε ενορία και κοινότητα, ή ομοσπονδία, Κογκρέσο και ΣΑΕ, και βέβαια προξενικές αρχές, θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον υποτυπωδώς κάποιους κανόνες του ρόλου τους και του ρόλου των άλλων ...συναδέλφων, άλλων οργανώσεων.

ΔΕΝ είναι δυνατόν π.χ. να επεμβαίνει στα του οίκου του κάθε Ελληνοκαναδικού οργανισμού ο κ. γενικός πρόξενος, όπως δεν επιτρέπετε να καθοδηγούν τις πράξεις του Γ. Προξενείου οι κάθε λογής κογκρεσάρχες, ΣΑΕάρχες ή Κοινοτάρχες και να υποδικνύουν στον αρμόδιο διπλωμάτη, τι και πως πρέπει να κάνει τη δουλειά του...
ΟΙ ρόλοι τους είναι, και πρέπει να παραμείνουν, διακριτοί... ΔΕΝ μπορεί ας πούμε, η Ομοσπονδία Συλλόγων του Οντάριο – αυτός ο οργανωτικός ....γίγαντας των Ελληνοκαναδών της Επαρχίας - να επεμβαίνει σε αποφάσεις και πράξεις του εκλεγμένου Συμβουλίου της Κοινότητας ή του Κογκρέσου...ή ακόμα και του Γηροκομείου, όπως, πολύ συχνά, κάνει τελευταία.!
ΑΝ ο κ. πρόξενος κάνει ή δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι του ό, ποιου παροικιακού «παράγοντα», να τον ...επαναφέρουν στην τάξη. Και αν ακόμα η διαμαρτυρία έχει την έννοια του παράπονου, θα πρέπει, πριν γίνει αυτό, να εξετάσουμε αν εμείς πρώτα είμαστε σωστοί απέναντί του...( η αναφορά μας στη θέση που έλαβε η Κοινότητα, κατά τον αήθη εκείνο χαρακτηρισμό στο πρόσωπο του γενικού, από μέλος του Δ. Συμβουλίου της, είναι ένας λόγος αυτοκριτικής... και τότε ας ακολουθήσουν και τα ...παράπονά μας.!).
ΘΑ επανέλθουμε, μόλις βρούμε τον ειδικό σε θέματα αρχών των διακριτών ρόλων.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: