13 Μαΐ 2013

Επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στον Καναδά

της ανταποκρίτριας του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ι. Φραγκούλη

Επίσκεψη κοινοβουλευτικής ανταπόδοσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης από 27 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου στον Καναδά ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση των ομολόγων του προέδρων της Καναδικής Γερουσίας και Καναδικού Κοινοβουλίου αντίστοιχα.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην καναδική πρωτεύουσα θα έχει συναντήσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Αντριου Σίαρ (Andrew Scheer), με τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ. Νοέλ Κινσέλα (Noλl Kinsella) καθώς επίσης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος-Καναδά.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής θα συναντηθεί επίσης με τους Προέδρους και τα μέλη της Νομοθετικής Συνέλευσης Οντάριο στο Τορόντο και της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ στην πρωτεούσα της επαρχίας του Κεμπέκ.

Ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου δεν θα αρκεσθεί στις διμερείς επαφές με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Καναδά, του Οντάριο και του Κεμπέκ. Κατά την επίσκεψή του θα έχει συναντήσεις με την ομογένεια της Οττάβας, του Μόντρεαλ και του Τορόντο, ενώ θα επισκεφθεί το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: