6 Οκτ 2012

Υπάρχει φιλότιμο;

Άκουσα τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη, με αφορμή την αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή να λέει τα εξής: «Οφείλω και εγώ, διερμηνεύοντας τα αισθήματα πιστεύω και όλων των συναδέλφων μου, να στείλουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Ο βουλευτής απέδειξε ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν φιλότιμο».

Το όνομα του Λεωνίδα Τζανή είχε ακουστεί ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 36 ονόματα πολιτικών που υποτίθεται ότι ερευνούσε το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή. Μια ακόμα λίστα που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πριν μερικούς μήνες, χωρίς άλλα στοιχεία.

Ο κ.Τραγάκης στην ουσία αποδέχεται τον αυτόχειρα ως φοροφυγά χωρίς να έχει αποφανθεί το ΣΔΟΕ. Σίγουρος ότι ο άνθρωπος αυτοκτόνησε επειδή έχει φιλότιμο και στη λογική "το μπουζούκι ειναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι" ο κ. Τραγάκης μας λέει ότι η αυτοκτονία του Τζανή είναι η απόδειξη ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει φιλότιμο.

Τέλος, στην περίφημη λίστα των 36 είχε ακουστεί ότι ήταν και το όνομα του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο Κακλαμανης που φαίνεται ότι υστερεί σε φιλότιμο, δεν αυτοκτόνησε, αλλά ζήτησε να του δοθεί η λίστα από το ΣΔΟΕ. Η απάντηση που έλαβε από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο είναι η εξής:

«Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας. Η φερόμενη λίστα αποτελεί προϊόν παράνομης ενέργειας αγνώστων σ’ εμένα κύκλων, γεγονός το οποίο διερευνά η Δικαιοσύνη»

Μήπως έχει να πει κάτι ο κ. Τραγάκης;
( Για τους διορισμούς της "οικογένειας" στη Βουλή, υπάρχει φιλότιμο κ. Τραγάκη;)


Δεν υπάρχουν σχόλια: