8 Φεβ 2012

Ο νέος πρέσβης του Καναδά γνωρίζει την ομογένεια του Τορόντο

Κόκκινες μπαλαρίνες της κυρίας
και κόκκινα Valentinos του Τζουστινάκι
(έχει κι' άλλες φωτογραφίες αλλά
διαλέξαμε την ...αντιπροσωπευτικότερη.!)
Μια παραγωγική μέρα στο Τορόντο

ΜΕ τον παραπάνω τίτλο και υπότιτλο, …έτρεξε η συγγραφέας / δημοσιογράφος κ. Φραγκούλη να καλύψει, λίγο βιαστικά θα λέγαμε, τόσο το γεγονός του γεύματος του επιχειρηματία κ. Αργυρού προς τιμή των πρέσβεων του Καναδά στην Ελλάδα κ. Πέκ και της Ελλάδος στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλου, καθώς και της δεξίωσης στην προξενική κατοικία.


«Η ημέρα διοργανώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Οττάβα κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου», μας λέει η κ. Φραγκούλη.!


( Θέλει να μας πει, δηλαδή, ότι ο κ. πρέσβης …παρακολουθούσε τον γενικό πρόξενο, να διοργανώνει την …ημέρα; Είναι δυνατόν; Διότι οι δικές μας …πληροφορίες κάτι άλλο λένε.!)


Λίγο παρακάτω: «Επιχειρηματίες, δικηγόροι πολυεθνικών, αντιπρόεδροι μεγάλων εταιριών κατέφθασαν στο γεύμα που συντονίσθηκε από το γενικό πρόξενο κ. Αζεμόπουλο προκειμένου οι πρέσβεις της Ελλάδας και του Καναδά να δώσουν τις προδιαγραφές για επενδύσεις στην Ελλάδα της οικονομικής δίνης.»


(Τι εννοεί με το «Κατέφθασαν στο γεύμα»; Να …προλάβουν το φαΐ, ή …απλά παραυρέθηκαν και παρακολούθησαν τις …προδιαγραφές;)


«Εντυπωσιακή ηταν η ζέση του Καναδού πρέσβη, ο οποίος παρότρυνε τους Ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα των ευκαιριών…κ.λπ»


(Σας εντυπωσίασε η ζέση με την οποία ο πρέσβης παρότρυνε, ή απλά άναψαν τα …κληματιστικά;)


«Ηταν μια παραγωγική συζήτηση, που έφερε στο τραπέζι την αγάπη του νέου Καναδού πρέσβη για τη χειμαζόμενη Ελλάδα, το πάθος του για τον πολιτισμό της, την προσπάθειά του να συμβάλει στην καινούρια μέρα της.»


(Ελπίζουμε ότι δεν φάγατε (και) την αγάπη του πρέσβη, μιας και ήρθε στο …τραπέζι.! Σωστά;)


«Από την πλευρά του ο Ελληνας πρέσβης, ο οποίος κινητοποιείται σε διάφορα επίπεδα σχετικά με τις καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, έδωσε τις συντεταγμένες των νέων νομικών πλαισιων τονίζοντας πως η χώρα προσφέρεται για αυτή τη χρονική στιγμή για έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.»


( Δεν είναι δυνατόν να τόνισε ο κ. πρέσβης ότι η χώρα προσφέρεται «για αυτή», αλλά μάλλον «αυτή τη χρονική στιγμή» Έτσι δεν είναι;)


Εντυπωσιάσθηκα από την κινητικότητα του γενικού προξένου κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου, από την ικανότητά του να φέρει στο τραπέζι τα μεγάλα στελέχη του ελληνοκαναδικού επχιειρηματικού κόσμου.


(Επάνω στο τραπέζι ή γύρο απ’ αυτό έφερε τα στελέχη ο κ. γενικός;)


«Το βράδυ ο κ. Αζεμόπουλος παρέθεσε δεξίωση στην προξενική κατοικία, προκειμένου να συστηθεί ο Καναδός πρέσβης κ. Πέκ στην ελληνοκαναδική παροικία του Τορόντο και τους ταγούς της.»


(Τελικά, αυτο-συστήθηκε ή τον σύστησε ο Έλληνας ομόλογός του;)


«Ητα μια βραδυά με πολύ κόσμο, με φώς, με ανταλλαγή απόψεων αλλά και με πολλές και ετερόκλητες παρουσίες. Θέλω να συγχαρώ τον κ Αζεμόπουλο, που έχει καταφέρει να ενώσει τον Ελληνισμό του Μόντρεαλ κάτω από τη φτερούγα του Ελληνικού προξενείου».


( Γιατί ήταν «ετερόκλητες» οι παρουσίες, κ. Φραγκούλη; Υπονοείτε ότι ο κ. γενικός έκανε τέτοιο λάθος; Όμως συμφωνούμε, επιτέλους, σε κάτι… Ο κ. Αζεμόπουλος ένωσε τον ελληνισμό του Μόντρεαλ κάτω από τη μια φτερούγα του Προξενείου, καθ’ ότι κάτω από την άλλη (φτερούγα) ένωσε τον ελληνισμό του Τορόντο.!)


«Επιθυμώ να τον συγχαρώ που ενέπνευσε το (sic) επιχειρηματία κ. Τεντ Μαντζιάρης να ανακοινώσει ένα ταμείο υποτροφιών 250.000 δολαρίων με στόχο να σπουδάσουν Ελληνόπαιδες στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.
Το Τορόντο έχει αρχίσει να με εμπνέει, να με απογειώνει...»


(Προσοχή στην …προσγείωση κ. Φραγκούλη, καθ’ ότι το Τορόντο έχει πολλές …λακκούβες.! Καμιά σχέση με το Μόντρεαλ…)


«Τα εύσημα στον πρέσβη μας κ. Αγγελόπουλο και το γενικό μας πρόξενο κ. Αζεμόπουλο.
Συγχαρητήρια κύριοι που ανεβάζετε την Ελλάδα την ώρα που οι συγκυρίες την έχουν ρίξει στο ναδίρ.»
( Κι’ από μας…)





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Me sevasmo kai ektimisi kyrie Syntakta ,,,,,....

Prepi na trela8ike o kosmos ,oi Kirades na prospa8oun n'anaktisoun tous xamenous orizontes
se aftous tous amfiropous kairous kai H'Kyria Tjoustinaki!!!... me ta kokkina Pasoumia tis (high hills) mallon Gova gia dinata sexy skeloi
Valentinos made!!!...

Asfalos kai Prepi na tin 8avmazoume san mia idiazousa periptosi poli ka-imaklidiki ,antapokritia ERA....ERT gia tin Ellada Iero teras tis dhmosiografias kai axairetwn sygrafikwn ergwn ,me isxyrous prostates Elef8eros Typos ,Evdomada
etoimoi na pesoun sta pedia twn dhmosiografikwn maxwn gia partitis!!!......

Eleos....mallon grafikos(O sxetikos me th grafh pou paristanete me grafiko tropo....o anaparagwgikos,o parastatikos,o gohteftikos,o aparxaiwmenos ,o aparadektos)

Sas efxaristw gia tin filoxenis ..

Medikos