7 Φεβ 2012

Περί Ελληνικής Κοινότητας…

Μόνο σε γνήσιους ορθόδοξους
η Κοινότητά μας.!
…και Ορθοδόξων.!

ΣΤΟ ίδιο κέντρισμα του κ. Σκλάβου, αλλά με θέμα το καταστατικό, ξαναδιαβάζουμε:


… «…θέλουν να αλλάξουν το άρθρο που απαγορεύει σε μη Έλληνες Ορθόδοξους να γίνονται μέλη της Κοινότητας. Δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι κύριοι σύμβουλοι, ότι η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο χτίσθηκε από Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους και όχι οποιασδήποτε άλλης αίρεσης.»


( σ. π. Εδώ ο κ. Σκλάβος μας μπερδεύει λιγάκι, θαρρώ, επειδή θα πρέπει να είναι κι’ ο ίδιος λίγο μπερδεμένος.! Εμείς θα πάρουμε την εκδοχή ότι εννοεί τους «Έλληνες μη Ορθόδοξους»… Και επειδή το ζήτημα που θέτει είναι …λίγο περισσότερο σοβαρό, όσο και να φαίνεται αστείο, θα θέλαμε να πούμε δυο λόγια…

Εμείς οι λίγοι Έλληνες οι οποίοι πιστεύουμε στους δώδεκα Θεούς ή είμαστε άθεοι, δεν μπορούμε να είμαστε μέλη της Ελληνικής Κοινότητάς μας στον Καναδά; Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις ελληνικές πολιτιστικές ή εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μόνο και μόνο επειδή δεν συμμετέχουμε στης θρησκευτικές; Είστε σίγουρος κ. Σκλάβε ότι είστε περισσότερο Έλληνας ή ότι διάγετε βίο θρησκευόμενου, ώστε να δικαιούστε τον τίτλο του Ορθόδοξου Χριστιανού; Και γιατί κ. Σκλάβε δεν διαμαρτυρηθήκατε δημοσίως και μέσω της εφημερίδας σας, όλα αυτά τα χρόνια που ο αρχηγός σας και πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν επανέφερε (ενώ υπέγραψε για) την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και τα διαβατήρια των Ελλήνων;
ΠΩΣ θα αποδείξη κάποιος συμπάροικος ότι είναι Ορθόδοξος, αφού η ταυτότητά του δεν το αναφέρει; Μη μας πείτε κύριε ότι θα δίνουμε όρκο πίστης στον …κολλητό σας προκαθήμενο της Εκκλησίας στον Καναδά, πριν εγγραφούμε μέλη στην Κοινότητά μας..!
ΕΤΣΙ, μωρέ, θα μας φακελώνετε μια ολόκληρη ζωή;

Εξ’ άλλου, τι χειρότερο θα μπορέσουν να κάνουν στην Κοινότητα, οι λίγες δεκάδες μιας οποιασδήποτε αίρεσης, μπροστά στα τερατουργήματα των …Ορθοδόξων της δεκαΑΙΤΙΑΣ και του μητροπολίτη; Σοβαροί να είμαστε κ. Σκλάβε…)


Και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια: