10 Δεκ 2011

Πρόγραμμα τριετίας … «Παπαδήμου».!

Χάρη στην ιστοσελίδα του "ΒΗΜΑΤΟΣ", που προβάλει ως πρώτο της θέμα μια δήλωση του νέου πρωθυπουργού, μάθαμε ότι: Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι "η Ελλάδα έχει πρόγραμμα τριετίας" και ότι "αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί, δεν θα χρειαστούν άλλα". Θαύμα! θαύμα!
Ποτέ μια κυβέρνηση, παγκοσμίως, σε μόλις 25 ημέρες δεν κατόρθωσε να φτιάξει "πρόγραμμα τριετίας" και να ψηφίσει μέτρα που αν εφαρμοστούν δεν θα χρειαστεί να ληφθούν και άλλα. Ίσως, βέβαια, για να γίνει το θαύμα, βοήθησαν και οι μαγικές ικανότητες του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, όπως θα θυμάστε, είχε δηλώσει ότι είναι σε θέση να εξαφανίσει το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο. Όπως αντιλαμβάνεσθε, για τον πρόεδρο της ΝΔ θα ήταν παιχνιδάκι να βοηθήσει να φτιαχτεί ένα τριετές πρόγραμμα. Και βέβαια βοήθησαν τα μέγιστα τόσο τα κανάλια, όσο και τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι, βαλτοί και εμπαθείς. Πως; Εξαφάνισαν όλα τα προβλήματα. Από τη στιγμή που επέβαλαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, όλα δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόϊ. Βέβαια βοήθησε σ’ αυτό και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, "προσφέροντας" στη χώρα ένα τριετές πρόγραμμα και μέτρα που αν εφαρμοστούν δεν θα χρειαστούν άλλα. Αυτά είναι ΜΜΕ και αυτός είναι πρωθυπουργός.! Όχι σαν τον άλλο, το Γιώργο, που όλο τα ταξίδια είχε στο μυαλό του και ούτε ένα πρόγραμμα τριετίας δεν κατόρθωσε να συντάξει, ούτε λίγα μέτρα να ψηφίσει τα οποία αν εφαρμόσουν δεν θα χρειαστούν άλλα. Όμως, δεν πρέπει να αδικήσουμε μια ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχουν τη δική τους …παγκόσμια πρωτοτυπία.! Δεν υπήρξαν πουθενά στον κόσμο βουλευτές οι οποίοι να έθεσαν όρο στον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας (και δικό τους) ότι για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, θα έπρεπε πρώτα να δηλώσει ότι θα …παραιτηθεί.!
(Για μερικούς από αυτούς ακούγεται ότι περιλαμβάνονται σε εκείνους τους βουλευτές που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.!)


Δεν ξέρουμε αν είναι τα αργύρια της προδοσίας ή το προϊόν του ιδρώτα τους, που έχυναν καθημερινά εργαζόμενοι σκληρά και για πολλές ώρες την ημέρα σε διάφορες πολιτικές γιάφκες. Προσωπικά πιστεύουμε ότι πρόκειται για το προϊόν του ιδρώτα που έχυσαν …εργαζόμενοι σκληρά.!
Αλλά τώρα τελευταία εξαφανίστηκαν κι αυτοί, όπως εξαφανίστηκαν τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών της από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν μπόρεσε ούτε ένα τριετές πρόγραμμα να φτιάξει, ούτε λίγα μέτρα να πάρει που αν εφαρμοστούν, δεν θα χρειαστούν άλλα.


Βέβαια, θα ρωτήσετε: τίνος το πρόγραμμα και τα μέτρα ψήφισαν και οι εν λόγω βουλευτές;
Αυτό το ερώτημα είναι …δύσκολο να απαντηθεί.!
Άλλωστε ποτέ δεν ισχυρισθήκαμε ότι έχουμε γνώσεις ψυχιατρικής. Μαθαίνουμε, πάντως, ότι η εξαφάνιση των βουλευτών δεν είναι ανεξήγητη. Ορισμένοι λένε ότι αποσύρθηκαν για να ξεκουραστούν και για να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων και της εργασίας τους ώστε να πέσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ούτε ένα τριετές πρόγραμμα , όπως ο Παπαδήμος σε μόλις 25 ημέρες, δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε λίγα μέτρα να πάρει που αν εφαρμοστούν δεν θα χρειαστούν άλλα (αυτοί, πάντως, τα ψήφιζαν). Αλλά μη νομίζετε, δεν πρόκειται να τεμπελιάσουν.


Μαθαίνουμε ότι πριν λήξει η προηγούμενη αποστολή τους, έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο (πολιτικού) θανάτου για την επόμενη αποστολή τους. Απλά ξεκουράζονται μέχρι να τους δώσουν το σύνθημα να ρίξουν τον Παπανδρέου και από την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Και τότε θα ησυχάσουν τα …αφεντικά τους μια για πάντα, από τον ενοχλητικό κύριο που δεν μπορούσε να φτιάξει ούτε ένα τριετές πρόγραμμα κλπ, κλπ, να μη ξαναλέμε τα ίδια.


Με τι νομίζετε ότι ασχολιόταν ο αθεόφοβος; Έβαζε φόρο στους πλούσιους. Άρχισε να συλλαμβάνει αυτούς που χρωστάνε στο δημόσιο τα πολλά. Ψήφισε νόμο για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές, όπως ήθελαν οι Τραπεζίτες που ξεσηκώθηκαν να τον φάνε ζωντανό.!
Απείλησε τις Τράπεζες ότι δεν μπορούν να δίνουν άλλα χαριστικά δάνεια για να συντηρούν την οικονομικοεκδοτική διαπλοκή και άλλα παρόμοια...


Και όλα αυτά ισχυριζόμενος ότι δήθεν ο Καραμανλής την κοπάνησε και δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα, διότι κατέστρεψε τη χώρα σε μόλις πέντε χρόνια διακυβέρνησης. Πήρε, βέβαια και κάποια μέτρα, όπως το λεγόμενο "χαράτσι", για το οποίο ξεσηκώθηκαν τα βόρεια και νότια προάστια και όλοι όσοι διαθέτουν σπίτια και άλλα κτίρια εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων.
Πρέπει ή δεν πρέπει οι φόροι να είναι αναλογικοί και να πληρώνουν τα περισσότερα όσοι έχουν και περισσότερα; Αυτό δεν έγινε με το "χαράτσι"; Θα θέλαμε τα φώτα σας και για κάτι ακόμα.


Ποιός πιστεύετε ότι θα πληρώσει μεγαλύτερο "χαράτσι"; Ο Ψυχάρης, ο Πρετεντέρης, ο Χατζηνικολάου, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης και άλλοι, ή εγώ με τα 100 τετραγωνικά, χωρίς εξοχικό ή οτιδήποτε άλλο;
Ιδού η …απορία.!


Κάνοντας όλα αυτά, ο Παπανδρέου είχε και την απαίτηση να μη τον ρίξουν και να αφήσουν τη χώρα χωρίς πρωθυπουργό που θα μπορεί να φτιάξει ένα τριετές πρόγραμμα και να πάρει μέτρα που αν εφαρμοστούν δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα.
Τέτοιο θράσος, τα κοπρόσκυλα.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: