19 Δεκ 2011

Καναδική εταιρεία για το χρυσό της Θράκης...

Στις 8 Δεκ.2011 και στο πλαίσιο της παρουσίασης του νομοσχεδίου ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Καναδό πρέσβη. Ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της επένδυσης καναδικής εταιρίας εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, τονίζοντας ότι «πρέπει να στηριχτούν ενέργειες για την ανάπτυξη της Ελλάδας».



Η Kαναδική εταιρεία Eldorado Gold Corp, δήλωσε χθες ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τους μικρότερους ανταγωνιστές European Goldfields Ltd C για περίπου 2.5 δις $ ( 2,4 δις ευρώ), σε μια κίνηση με στόχο την επέκταση των βασικών στοιχείων του ενεργητικού της στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Η συμφωνία ενισχύει τη σειρά των εργασιών της Eldorado και θα δημιουργήσει μια χαμηλού κόστους εταιρεία εξόρυξης χρυσού με σημαντική ρευστότητα και την οικονομική ενίσχυση αναγκαία για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων της.
“Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που έχουμε φθάσει σε αυτή την αμοιβαία επωφελή συναλλαγή” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Paul Wright. "Η ενσωμάτωση της επιχείρησης "European Goldfields” με την δική μας, θα συνδράμει στην Eldorado με την κυρίαρχη επιχείρηση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Αιγαίου. "
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της European Goldfields, σαφώς και θα είναι συνεργάτης με τον νέο ιδιοκτήτη (Eldorado) η γνωστή κατασκευαστική εταιρεία "ΑΚΤΩΡ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: