11 Δεκ 2011

Ρώσος βουλευτής, περιφεριάρχης ΣΑΕ.!!!

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, απόστειλε ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής (!!!) της 5ηςΠεριφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, (ΣΑΕ), Ιβάν Σαββίδης. Στην επιστολή του, ο κ. Σαββίδης …αποκαλύπτει ότι ο κ. Δόλλης παρενέβη σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ζητώντας τους να τον εμποδίσουν από τη δημόσια έκφραση απόψεων υπέρ της ενίσχυσης της ελληνορωσικής συνεργασίας!


Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σαββίδης αναφέρει:


«Είναι προφανές ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί από τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προς εκείνη να αξιοποιήσει τη δύναμη των ομογενών, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν ομόλογα, ιδιοκτησίες ή να επενδύσουν στην Ελλάδα και προπαντός από τις απορίες που έχω συχνά εκφράσει σχετικά με την απροθυμία του κ. Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Πράγμα που διαφάνηκε άλλωστε και κατά τη μία και μοναδική συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010, αλλά και την πλήρη αδιαφορία του να διερευνήσει τις δυνατότητες δανειακής υποστήριξης από τη ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν σήμερα. Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο αρμόδιος για την Ομογένεια και τη διεθνή οικονομική συνεργασία της Ελλάδας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δόλλης απευθύνθηκε πρόσφατα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία.


Θα προκαλούσε θυμηδία, αν δεν ήταν τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός -προερχόμενος μάλιστα και ο ίδιος από την Ομογένεια- αντί να προωθεί τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και να αξιοποιεί κάθε πρόσωπο και κάθε δύναμη, σπεύδει να συκοφαντήσει και να προσπαθήσει να “κλείσει το στόμα” ενός πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε μια χώρα τόσο σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως η Ρωσία».


( Σ. π. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, τόσο για τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Δόλλη όσο και για τον ομογενή, Ρώσο πολιτικό, κ. Σαββίδη. Όμως τα δικά μας συμπεράσματα κ. Σαββίδη, για το περιεχόμενο της επιστολής σας, δεν μπορεί να είναι της αρεσκείας σας… Είστε, κ. Σαββίδη, ομογενής και είμαστε σίγουροι ότι αγαπάτε την Ελλάδα. Όμως κ. Σαββίδη, είστε συγχρόνως και Ρώσος πολιτικός και είμαστε σίγουροι, επίσης, ότι αγαπάτε την Ρωσία. Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι της περιοχής σας, σας εξέλεξαν αντιπρόσωπό τους… Έτσι δεν είναι;


Αν τώρα υποθέσουμε κ. Σαββίδη ότι ένα συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ των δυο χωρών εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της Ρωσίας αλλά όχι ακριβώς απόλυτα, τα συμφέροντα της Ελλάδας, εσείς ποια πλευρά θα υπηρετήσετε; Το απόλυτο συμφέρον της δεύτερης πατρίδας σας ή το …λιγότερο της χώρας καταγωγής σας; Δεν γνωρίζουμε την απάντησή σας κ. Σαββίδη, αλλά στο δικό μας λίγο μυαλό, υπερισχύει η άποψη ότι θα πάτε με την χώρα στην οποία ζείτε. Τούτο το συμπέρασμά μας εξάγεται και από το γεγονός ότι ενώ εκλεχτήκατε να υπηρετήσετε το λαό και τη χώρα της Ρωσίας ΔΕΝ είχατε την ευαισθησία να παραιτηθείτε από την θέση σας στο ΣΑΕ.! Από την ηγεσία, δηλαδή, ενός παγκόσμιου συμβούλιου απόδημου ελληνισμού, οι ηγέτες του οποίου έχουν σκοπό να υπηρετήσουν όσο καλλίτερα μπορούν τα ελληνικά συμφέροντα ή ...κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Κρατιούνται, τόσο εύκολα, δυο καρπούζια σε μια μασχάλη αγαπητέ ομογενή κ. Σαββίδη; Εσείς τι λέτε; Αφήστε, λοιπόν, κ. Σαββίδη τους Έλληνες πολιτικούς να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας τους, όπως αυτοί νομίζουν καλλίτερα και όπως τα υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό κι’ εσεις συνεχίστε να εργάζεστε για το καλό του τόπου και της χώρας, ο λαός της οποίας σας επέλεξε να την κυβερνήσετε. Και αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε την Ελλάδα, τουλάχιστον μην καταγγέλλετε τους ηγέτες της επειδή δεν σας …συμβουλεύτηκαν… Ίσως κάτι ξέρουν κι’ αυτοί.! Τέλος, μήπως … «δεν υποτίθεται» κ. Σαββίδη, αλλά σίγουρα κάποιες ενέργειές σας να έβλαψαν την ελληνορωσική φιλία;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: