6 Δεκ 2011

Καρχιμάκης: Η Ν.Δ. δεν είναι η παράταξη που νιώθει τον πόνο
του κόσμου, αλλά η βασική
αιτία του πόνου αυτού.!


... "Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι, υπάρχει η κρίση. Υπάρχει η αυτοκριτική για την κρίση. Γιατί υπάρχουν και οι πρωταίτιοι της κρίσης αυτής. Και πρωταίτιοι είναι η Νέα Δημοκρατία, είναι ο Πρόεδρός της, που τον θυμάμαι από το καλοκαίρι του 2009 να υποστηρίζει, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μια κρίση, που χαρακτήριζε «παροδική» με έλλειμμα, όπως έλεγε, 4,5% και μια ισχυρή οικονομία.


Από τότε που χρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο με 170 δισεκατομμύρια σε 5,5 χρόνια, από τότε που μας έλεγε ότι το έλλειμμα ήταν 10 δις αντί 36 δις ευρώ που τελικά παρέδωσε. Και βεβαίως, να κάνω μια επισήμανση, στο «λεφτά υπάρχουν». Βεβαίως, εάν ήταν αληθές αυτό το οποίο έλεγε ο κ. Σαμαράς το καλοκαίρι του 2009 και ο κ. Αλμούνια παράλληλα, την ίδια στιγμή, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, βεβαίως θα υπήρχαν 26 δις ευρώ.

 Και βεβαίως θα ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα της Ελλάδας σήμερα.

Δεν είναι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, όπως δηλώνει ο κ. Σαμαράς πάρα πολλές φορές, η παράταξη που νιώθει τον πόνο του κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία, είναι η βασική αιτία του πόνου αυτού. Είναι η βασική αιτίας της λιτότητας και της κρίσης που βιώνει ο κόσμος.

Και αντί ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, παρουσιάζει μια επίπλαστη εικόνα με μαγικές συνταγές, δηλώνοντας πάρα πολλές φορές, δια στόματος του κ. Σαμαρά πως όταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναλάβει την εξουσία θ’ αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις. Αν το επιτρέψει το έλλειμμα και αν εφαρμοστεί το πρόγραμμά της. Και αυτό θα γίνει σε 3 με 4 χρόνια. Αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι, ο κόσμος δεν τα ξεχνά"...

Και βέβαια, κάποια στιγμή πρέπει η Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει σε όλους μας και πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό, τις πολιτικές της αντιφάσεις και την παραδοξότητα της συμπεριφοράς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: