14 Μαρ 2011

Μια ευκαιρία για τον μητροπολίτη…


ΜΙΑ ακόμα μεγάλη ημέρα για την κοινότητα, θα μπορούσε να θεωρηθεί η σημερινή… Και τούτο διότι, σήμερα θα συναντηθεί για μια ακόμα φορά, αντιπροσωπεία της Επιτροπής αναδιάρθρωσης της Κοινότητας με τον μητροπολίτη Σωτήριο για να ρυθμίσουν, εάν είναι δυνατόν, το θέμα της …λογίας.! Να κανονίσουν δηλαδή το χρέος της Κοινότητας προς την Μητρόπολη, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων χιλιάδων $.
ΕΠΕΙΔΗ επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι μια παλιά …καραβάνα της Κοινότητας, ο γιατρός Τάσος Καραντώνης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο μητροπολίτης θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του και θα δεχτεί κάποιο συμβιβασμό στην εξόφλησή του …χρέους.
ΟΜΩΣ το σπουδαιότερο κατά τη γνώμη μας, είναι το ύψος της …λογίας η οποία υπολογίζεται μονομερώς με κάποια δήθεν απόφαση της κληρικολαϊκής η οποία αποτελείται από τα μέλη των διορισμένων, από τον μητροπολίτη, συμβουλίων των εκκλησιών και κάποιων Φιλοπτοχήνων της …αρεσκείας του.! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι καιρός να τεθεί στον μητροπολίτη ξεκάθαρα ότι το ύψος της …λογίας θα καθορίζεται από κοινού, μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και πάντως δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του σημερινού ποσού… Εξ’ άλλου η προσφορά της Μητρόπολης προς την Κοινότητα, είναι αρκετά κατώτερη και αυτού ακόμα του ποσού. Σε περίπτωση, δε, άρνησης του μητροπολίτη σε κάποιο συμβιβασμό, ας προχωρήσει στην …κατάσχεση των μυστηρίων των εκκλησιών, να τελειώνουμε επιτέλους και μ’ αυτή την απειλή του… Αφήστε τον να μετατρέψει τους ιερείς (του) σε εισπράκτορες- …εφοριακούς, αφού μόνο το χρήμα τον ενδιαφέρει. Αφήστε τον να ζητάει 600 δολάρια για να κηδέψει κάποιον φουκαρά που αποφάσισε να πεθάνει.! Αφήστε τον να ζητάει 600 δολάρια για να κάνει κάποιο μωρό ορθόδοξο-υποψήφιο πελάτη του… Αφήστε τον να εισπράττει 600 δολάρια από κάθε αμετανόητο που θέλει ντε και καλά να κάνει θρησκευτικό γάμο και να πληρώσει άλλα 750 $ για το διαζύγιο, αν τυχόν αποφασίσει να χωρίσει για τους δικούς του λόγους… Διακινδυνέψτε μια σωστή απόφαση κι’ αφήστε να δούμε προς τα πού θα κατευθύνονται οι …πέτρες των πιστών χριστιανών….


Δεν υπάρχουν σχόλια: