1 Μαρ 2011

Όνειρο ήταν αλλά ...ξυπνήσαμε.!!!

ΜΕ τίτλο «Το χαμένο όνειρο» συνεχίζει την ενασχόλησή του με το ...πολι(αυ)τιστικό κέντρο της δεκαΑΙΤΙΑς ο κ. Κρανιάς.
Γράφει, λοιπόν:
«Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να χωνέψουμε οριστικά ότι χάσαμε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες σαν παροικία, να χτίσουμε το δικό μας πολιτιστικό κέντρο. Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να καταλαγιάσει μέσα μας η πίκρα και η απογοήτευση που νιώθουμε για την χαμένη ευκαιρία που μας δόθηκε και δεν την αξιοποιήσαμε. Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να σταματήσουμε να γράφουμε για τις αιτίες που προκάλεσαν το ναυάγιο μιας τιτάνιας προσπάθειας που μας είχε συμπαρασύρει όλους μας. Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσουμε μέσα μας ότι το όνειρο χάθηκε.»
(σ. π. ΔΕΝ γνωρίζουμε πότε θα καταλαγιάσει μέσα σας η πίκρα, αλλά μόλις ανατρέξετε στη δεκαΑΙΤΙΑ της οποίας είσαστε ...παρατρεχάμενος, θα βρείτε αμέσως την ...ΑΙΤΙΑ που προκάλεσε το ναυάγιο... ΌΣΟ για το όνειρο, ρωτήστε τους κ. κ. Μενεγάκη και Γερονικολό, να σας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους σας ...ξύπνησαν, πριν το ...ολοκληρώσετε, ενώ οι ίδιοι την «κοπάνησαν» με την ...ολοκλήρωσή του .!)
Και συνεχίζει ο κ. Κρανιάς, με κάποια σχόλια για τις μεγάλες δωρεές ομογενών προς το «Ελληνικό Σπίτι» και την Μητρόπολη και αναρωτιέται «γιατί να μην υπάρχουν άτομα του ιδίου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να προσφέρουν για το πολιτιστικό κέντρο τα ίδια ποσά και ίσως μεγαλύτερα; Τι έφταιξε και γιατί δεν έγινε; Ασφαλώς και κάποια αιτία θα υπάρχει.»
( σ. π. Μήπως, λοιπόν, ΑΙΤΙΑ είναι η δεκαΑΙΤΙΑ και οι ηγέτες της, οι οποίοι δεν χειρίστηκαν, όσο σωστά θα έπρεπε, την όλη υπόθεση «Πολιτιστικό Κέντρο» και Κοινότητα; Διότι δεν μπορεί οι έχοντες να δίνουν στο Γηροκομείο αλλά να μη δίνουν στην Κοινότητα. Διότι δεν είναι δυνατόν, ένα τόσο μεγάλο και ωραίο ...όνειρο, να μαζέψει μόλις 650. 000 $ περίπου, σε προσφορές.!
Μήπως οι ομογενείς έχουν και μαντικές ικανότητες ώστε να δουν πριν από σας, για σας, την ομαδική εγκατάλειψη της ...προσπάθειας του ονείρου, από τους ...ονειροπόλους της δεκαΑΙΤΙΑΣ; Διότι πώς είναι δυνατόν να χτίζεται ένα τέτοιο έργο εκατομμυρίων και ΚΑΝΕΝΑΣ από τους ακριβοπληρωμένους αρχιτέκτονες, από τους επιβλέποντες μηχανικούς και εργολάβους, να μη διαπιστώσουν το ελαττωματικό δοκάρι το οποίο καθιστούσε (και συνεχίζει) ετοιμόρροπο το κτίσμα; Πού ψάχνετε τις αιτίες κ. Κρανιά, μήπως μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε λίγο;)...
Όνειρο ήταν αλλά ...ξυπνήσαμε πριν ολοκληρωθεί.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: