16 Αυγ 2014

Εντυπωσιακή αφωνία στελεχών του Σύριζα

Του Γ. Γ.


Χαμός στο διαδίκτυο με την εκτίμηση του Α. Τσίπρα ότι «οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας - Όλα για όλους, τίποτε για μας» και την θέση του ότι «προσεγγίζει με σεβασμό την ιστορία του Αγίου Όρους».

Δεν είναι παντελώς ανιστόρητος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «θρησκευόμενο ποίμνιο» έχει ψηφαλάκια και όπως γράφει πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του κομιστή σήμερα ρίχνει «εκλογικό παραγάδι» κάνοντας ανοίγματα «στα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας» ο Αλέξης Τσίπρας.

Βλέποντας να τους λιβανίζει ο εν δυνάμει αυριανός πρωθυπουργός οι χριστέμποροι αγιορείτες –αγιογδύτες καλύτερα- έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ενθουσιασμένοι. Οι ρασοφόροι που με «χρυσόβουλα» και φιρμάνια έχουν βάλει στο χέρι τεράστιες δημόσιες εκτάσεις, και έχουν διαπρέψει σαν «αγιασμένοι επιχειρηματίες» -με αποκορύφωμα των Εφραίμ- γνωρίζουν ότι και με διάδοχη κυβερνητική κατάσταση θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το «θεάρεστο» έργο τους.

Θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί κάποιος με την αφωνία που έχει καταλάβει στελέχη του Σύριζα που προέρχονται από οργανώσεις που κάποτε έθεταν σαν όραμα τους την κομμουνιστική προοπτική – ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΚΕΔΑ, Κομμουνιστική τάση του Σύριζα- από τις εξοργιστικές αυτές τοποθετήσεις του προέδρου του Σύριζα.
Να είσαι μέλος ενός αριστερού κόμματος και να βλέπεις τον επικεφαλής του να υμνολογεί την στάση που έχουν κρατήσει διαχρονικά τα «αλητόσκυλα» -έτσι χαρακτήριζε τους καλογέρους του «αγίου» όρους ο Θέμος Κορνάρος συμπληρώνοντας ότι σ’ «αυτούς ο χαρακτηρισμός «χτήνη» θα ήταν αλαφρός αν δεν προσέβαλε τα εργατικά ζώα».- φανταζόμαστε δεν είναι ότι το καλύτερο για κάποιον που θέλει να δηλώνει αριστερός.
Τώρα γιατί αυτοί, έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες τα τροπάρια που έψαλε υμνολογώντας του καλόγερους ο Τσίπρας νομίζουμε είναι αυτονόητο

Δεν υπάρχουν σχόλια: