23 Δεκ 2012


 Τρικομματική λαφυραγώγηση του κράτους για τη χειραγώγηση επιχειρηματιών


Με σκληρά λόγια σχολίασε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών για τις αξιολογήσεις των προϊσταμένων στις ΔΟΥ και την ανακοίνωση της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «η απόφαση των πολιτικών αρχηγών να σέβεται ο ένας τα "παιδιά" του άλλου, δεν συνιστά ούτε οδηγεί σε μία πολιτεία αξιοκρατίας. Συνιστά και οδηγεί απλώς σε μια τρικομματική -αντί μονοκομματική- λαφυραγώγηση του κράτους με απώτερο σκοπό την ιδιοτελή χειραγώγηση επιχειρήσεων και επιχειρηματιών».

Μάλιστα, σχολίασε και την ανακοίνωση της Ένωσης των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε μετά την συμφωνία των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων να προχωρήσουν οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις των προϊσταμένων στις ΔΟΥ, «αντί να επαναφέρουν σε ισχύ το σύστημα αντικειμενικών και αξιοκρατικών κανόνων του Ν.3839 και στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ακριβώς ισχύει από το 2010 σε όλα τα υπουργεία».

«Η ανακοίνωση της ΕΝΑΠ εκτός των άλλων εκθέτει και τους εκπροσώπους της Τρόικα και ιδιαίτερα του ΔΝΤ που εκτός από διαρροές στα ΜΜΕ ακριβοπληρωμένων μελετών παραμένει ασαφές και άγνωστο γιατί αδυνατούν ακόμη και μετά την ιστορία της ''λίστας Λαγκάρντ'' να δείξουν ότι κατάλαβαν πως καμία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής δεν θα τελεσφορήσει στην Ελλάδα εάν πρώτα και κύρια δεν τερματιστεί ο ένοχος δεσμός μεταξύ διαπλεκόμενων πολιτικών και συνδικαλιστών με την υπηρεσιακή ιεραρχία των εφοριών και εν γένει των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει πως ο «ένοχος δεσμός» είχε σπάσει για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010 με την υπερψήφιση του νόμου 3839, αλλά «αποκαταστάθηκε και επανεδραιώθηκε πλήρως με την πρόσφατη τρικομματική συνεννόηση ενώπιον των εκπροσώπων της Ε.Ε , της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.».

Μάλιστα, αναφέρει πως ο Ν.3839 καταπολεμήθηκε και καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, από τον Φώτη Κουβέλη και από τους συνδικαλιστές μόνον του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υποστηρίζει πως «καταστρατηγήθηκε και τροποποιήθηκε από τον κ. Βενιζέλο και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011, μέσα από μία εμβόλιμη φράση με την οποία δόθηκε τελικά η δυνατότητα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Μαυραγάνη να οργανώσουν την επιστροφή της χώρας στο χθες που τη χρεοκόπησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: