23 Νοε 2012

Ξεκινά τις προσυνεδριακές διαδικασίες το ΠαΣοΚ σε μια προσπάθεια να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να βγει από «το τέλμα». 


TΟ ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Μέσω της σύνθεσης της το ΠαΣοΚ απευθύνει τριπλή πρόσκληση: Σε όλους όσοι αισθάνονται ΠαΣοΚ χωρίς αποκλεισμούς, στη νέα γενιά και στις κινήσεις της κεντραριστεράς.

Επιπλέον απευθύνει και ένα μήνυμα: Το ΠΑΣΟΚ, είναι πάντα – και στο σημερινό κοινοβουλευτικό του μέγεθος – ο εγγυητής της κυβερνητικής, της πολιτικής, της κοινωνικής, και της εθνικής σταθερότητας. Παρά την οδυνηρή ήττα και το γεγονός ότι το κόμμα σηκώνει ιστορικά βάρη και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων, η λύση είναι μόνο μία: η φυγή προς τα εμπρός.

Με το συνέδριο το οποίο έχει προσδιοριστεί για τον Φεβρουάριο του 2013, στο οποίο έχει δοθεί συντακτικός (δηλαδή ιδρυτικός) χαρακτήρας, η Ιπποκράτους επιδιώκει τρεις στόχους: Τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.

Την μετατροπή του σε εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας -ένα ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Τη διατύπωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό, δεν θα γίνονται εγγραφές, αλλά αντιθέτως απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους πολίτες, προς όλες τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις της χώρας και κυρίως προς την νέα γενιά. «Τους ζητούμε να υπερβούν την αρνητική στάση απέναντι στην πολιτική, να συζητήσουν μαζί μας, να διατυπώσουν την κριτική τους άποψη, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης στα χέρια τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους.

Επιπλέον, τονίζουν, ότι απευθύνονται σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης χωρίς αποκλεισμούς προκειμένου να ενεργοποιηθούν, να στρατευθούν, να συμβάλλουν με την άποψή τους, τις ιδέες τους, στη συλλογική προσπάθεια. «Το ΠαΣοΚ είμαστε όλοι. Όλοι όσοι το πιστεύουμε και το στηρίζουμε. Και σε αυτή την πορεία έχουμε ευθύνη και πολιτική υποχρέωση να συνεισφέρουμε», σημειώνουν.

Για μια ακόμα φορά , η Ιπποκράτους απευθύνει πρόσκληση και σε όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της παράταξης, στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στην προσυνεδριακή διαδικασία.

Συγκεκριμένα, στην πορεία προς το συνέδριο θα ενεργοποιηθούν:

Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ) – στην οποία συμμετέχουν όλες ανεξαίρετα οι θεσμικές εκφράσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο στην κοινωνία όσο και στα κομματικά όργανα - και αποτελείται από:

Α. τους Περιφερειακές – Νομαρχιακές Επιτροπές Συνεδρίου (ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ)

Β. την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ)

ΟΙ ΠΟΕΣ/ΝΟΙΕΣ από: Τα μέλη της ΚΟΕΣ στον τόπο αναφοράς τους. Τα ενεργά μέλη Νομαρχιακών - Περιφερειακών επιτροπών. Τους συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ στις πρόσφατες εκλογές. Τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης (δημάρχους - επικεφαλής παρατάξεων και περιφερειακούς συμβούλους). Τους προέδρους των δευτεροβάθμιων επαγγελματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, παραγωγικών οργανώσεων που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ.

Η ΚΟΕΣ αποτελείται από: Την ΚΟ και τους Ευρωβουλευτές. Το Εθνικό Συμβούλιο που είχε εκλεγεί στο προηγούμενο συνέδριο. Την προηγούμενη ΚΟ (εκλογές 2009), η οποία έδωσε την πολιτική «μάχη» για να σταθεί η χώρα όρθια και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την υπέρβαση της κρίσης. Την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠαΣοΚ και τα κεντρικά όργανα της Σπουδάζουσας. Τους Γραμματείς των ΝΕ ,ΠΕ και Επιστημόνων. Τους Γραμματείς Τομέων και Υπεύθυνους Περιφερειακής Ανασύστασης.

Τα μέλη του ΠαΣοΚ στις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων. Τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ και των Μονάδων Επικοινωνιακής Στήριξης και Ανάπτυξης Πολιτικής. Στελέχη της Νέας Γενιάς, από τα επιστημονικά και κοινωνικά κινήματα. Στελέχη από κινήσεις και πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Οι ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ θα ορίσουν οι ίδιες τα μέλη των Δημοτικών Επιτροπών, που θα αναλάβουν να διενεργήσουν τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Η εκλογή συνέδρων θα γίνει από τις Δημοτικές Οργανώσεις. Η συγκρότηση της ΚΟΕΣ είναι κυρίως θεσμική, με προσπάθεια ενεργοποίησης – αξιοποίησης των νέων στελεχών από τους κοινωνικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς χώρους, αλλά και από τις αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πέρα από τις διαδικασίες του συνεδρίου, το ΠαΣοΚ θα πάρει το επόμενο διάστημα και μια σειρά πολιτικές πρωτοβουλίες με αιχμή:

- Το forum για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
- Την πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που βρίσκονται εκτός και εντός ΠαΣοΚ αλλά πιστεύουν στις αρχές και προοπτικές μας για την «συνδιάσκεψη της Κερδισμένης Γενιάς».
- Τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Νότου που θα γίνει στην Ελλάδα.
- Τη διάσκεψη για το νέο σύστημα διακυβέρνηση, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις αλλαγές στα όρια του πολιτικού ανταγωνισμού.
- Την διάσκεψη για το Μεταναστευτικό και την Ασφάλεια.
- Την ανάπτυξη των Δικτύων Κοινωνικού Εθελοντισμού.
- Τις περιφερειακές διασκέψεις που θα γίνουν για την ανάπτυξη της ταυτότητας του κάθε τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: