30 Νοε 2012


ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !...
Στη συνεδρίαση του Δικτύου Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ευρωπαϊκή κρίση που, όπως είπε, δεν είναι μόνο κρίση χρέους και δεν αφορά μόνο στις θεσμικές αδυναμίες της ΕΕ και της ευρωζώνης, αλλά «είναι και ζήτημα ανταγωνιστικότητας, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την μετάβαση της Ευρώπης σε μια πράσινη αναπτυξιακή προοπτική, με ανάλογες επενδύσεις στις υποδομές, τις μεταφορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εκπαίδευση και την έρευνα».

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας που «ταλανίζει ιδιαιτέρως τη Νότια Ευρώπη» και το οποίο «πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινές πολιτικές στην ΕΕ και με την προώθηση καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμα για τα ζητήματα δημοκρατίας και εκπροσώπησης, υποστηρίζοντας ότι προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ΕΕ και των επιπτώσεων από την κρίση, «που απαιτούν την ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών και αποφάσεων για την προώθηση μεγάλων θεσμικών αλλαγών».

Ανέφερε δε ότι πρόκειται για ζητήματα καθοριστικά και για το μέλλον της Βόρειας Αφρικής και του Αραβικού κόσμου, πολύ περισσότερο μετά την Αραβική Άνοιξη, ενώ, λόγω των σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, πρότεινε τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου για τη Μεσόγειο, αλλά και την πραγματοποίηση σειράς περιφερειακών συναντήσεων, για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.


Το Δίκτυο Ηγετών, στη συνεδρίαση του οποίου συμμετείχε ο κ. Παπανδρέου κατά το διήμερο της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης, συγκροτήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και λειτουργεί υπό την εποπτεία του οικονομολόγου, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Τζέφρι Σακς.

Σκοπός του Δικτύου, είναι να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και συγκεκριμένα :
- Τη σύνταξη έκθεσης για τους στόχους που πρέπει να θέσει ο ΟΗΕ, μετά την ολοκλήρωση, το 2015, του Προγράμματος των Στόχων της Χιλιετίας και ειδικότερα για τα ακόλουθα ζητήματα: Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη, Ανισότητες- Φτώχεια, Υγεία- Παιδεία- Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη, Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας.
- Τις Μεγάλες Θεσμικές Αδυναμίες- Ζητήματα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και Δημοκρατίας.
- Την Αντιμετώπιση Συγκρούσεων.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


«Η κρίση είναι περισσότερο
πολιτική παρά οικονομική»…
Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και για την απονομή του Νόμπελ στην ΕΕ μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση του ινστιτούτου «Berggruen» στο Βερολίνο.

Ο... Γιώργος Παπανδρέου, όπως δημοσίευσε η Huffington Post, αναφέρθηκε στην εμπειρία του στον χειρισμό της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που επιβεβαίωσε την πεποίθησή του ότι η παρούσα κρίση «είναι περισσότερο πολιτική παρά οικονομική».

«Είμαι πεπεισμένος ότι, εάν υπήρχε πολιτική βούληση, θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει πολύ από τον πόνο, να έχουμε καθησυχάσει τις αγορές και να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, ενώ την ίδια ώρα θα μεταρρυθμίζαμε ασθενείς, μη βιώσιμες οικονομίες όπως η δική μας στην Ελλάδα», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Παρά την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης περί του αντιθέτου, είναι οι Έλληνες πολίτες που πρώτοι και περισσότερο απ' όλους ήθελαν αυτή την αλλαγή», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. «Αντ' αυτού επιτρέψαμε στο φόβο και στη δυσπιστία να μας κατανικήσουν. Και ο φόβος γεννά περισσότερο φόβο και αβεβαιότητα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Αντί της κατανόησης έχουμε αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Αντί για συλλογική, διαφανή δράση από τους οργανισμούς, μετακινηθήκαμε σε μια διαδικασία λήψης αποφάσεων όπου η ισορροπία δυνάμεων καθορίζεται από τα πολύ μεγάλα κράτη», σχολίασε ο κ. Παπανδρέου.

Κριτικάροντας έντονα τη συνταγή που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «αντί για τις πραγματικές, απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, εφαρμόζουμε μια υπερβολική δόση λιτότητας ασχολούμενοι περισσότερο με τα συμπτώματα και λιγότερο με τις αιτίες της οικονομικής συμφοράς που έχει πλήξει την Ευρώπη».

Την ομιλία του ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου, την άνοιξε αναφερόμενος στην απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε αυτούς που εξεπλάγησαν από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέω: Ξανασκεφτείτε το. Δεν ήταν μόνο μια ανταμοιβή που άξιζε στην Ευρώπη για την συμβολή της στην επιβολή της ειρήνης και της σταθερότητας στο πρόσφατο παρελθόν - η επιτροπή Νόμπελ έστειλε επίσης μια καθαρή προειδοποίηση στους σύγχρονους ηγέτες. Μπορώ σχεδόν να τους ακούσω να λένε: "Σε αυτή τη δύσκολη Οδύσσεια, μην εγκαταλείπετε το πλοίο. Στο σημερινό κόσμο η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πολύτιμη για να σπαταληθεί».

Κατά τον κ. Παπανδρέου, η απονομή του Νόμπελ στην ΕΕ «ήταν μια έμμεση αλλά ισχυρή απάντηση στην επικίνδυνη εθνικιστική και λαϊκίστικη ρητορική που έχουν υιοθετήσει κάποιοι πολιτικοί για να περιγράψουν την τρέχουσα οικονομική κρίση».


Το μήνυμα αυτό δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη χρονική στιγμή», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Σαν τα φαντάσματα από το παρελθόν, βλέπουμε πολιτική βία, ξενοφοβία, τους μετανάστες να γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι και τον ακραίο εθνικισμό να εισβάλλει ακόμη και στα κοινοβούλιά μας. Αυτή είναι μια Ευρώπη που αποκλίνει από τις θεμελιώδεις αρχές της».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «είναι αυτές οι πολιτικές του φόβου που μοιάζουν να έχουν καταστήσει την Ευρώπη ανίκανη. Μια Ευρώπη που μοιάζει ανίσχυρη να δώσει τέλος στην κρίση. Αυτό έχει υπονομεύσει την αίσθηση της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μας και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Αυτό το κλίμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ούτε στους πολίτες μας ούτε στις αγορές. Ούτε και η λύση θα προέλθει από την υποχώρησή μας σε μια επαν-εθνικοποιημένη Ευρώπη».

Ακόμα, ο Γ. Παπανδρέου ανέλυσε το δικό του όραμα για τη νέα Ευρώπη.

«Τα ευρωομόλογα και η ομοσπονδιακή τραπεζική ένωση είναι ζωτικά εργαλεία για να διαφυλάξουμε την ΕΕ από παρόμοιες κρίσεις και να θέσουμε τις οικονομίες μας σε πιο σταθερές βάσεις», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

Η δεύτερη αλλαγή που πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός είναι οι παρεμβάσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου η ανταγωνιστικότητα να βασιστεί στην ποιότητα, όχι στις ανισότητες, όπως ο ίδιος λέει.

Η τρίτη παρέμβαση που εισηγήθηκε ο κ. Παπανδρέου είναι να ισχυροποιηθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. «Η περίπλοκη διαδικασία λήψης αποφάσεων κάνει τους Ευρωπαίους πολίτες να νιώθουν ότι τίθενται στο περιθώριο απ' αυτές τις αποφάσεις. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα, η Ευρώπη έχει δημιουργήσει έλλειμμα δημοκρατίας», θεωρεί ο κ. Παπανδρέου.

«Η Ευρώπη μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, όμως πρώτα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες για το μέλλον τους», εξήγησε ο κ. Παπανδρέου.

Πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς εκλέγονται οι αντιπρόσωποί μας στην Ένωση και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, υποστήριξε. «Ένας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκλεγμένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ή ακόμη και ένας πρόεδρος εκλεγμένος απ'ευθείας από τους πολίτες), πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα, τρόποι αμεσότερης συμμετοχής των πολιτών και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) είναι κάποιες από τις ιδέες που θεωρώ ώριμες», τόνισε ο κ. Παπανδρέου. 

29 Νοε 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ:



Να εκλεγεί νέος πρόεδρος
του ΠαΣοΚ από το συνέδριο…

Σημερινή επιστολή του Θεόδωρου Πάγκαλου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο:

Κύριε Πρόεδρε,

Με λύπη διαβάζω δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες κατατάσσουν το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα, με ποσοστό χαμηλότερο από το μισό των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου.
Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές ευθύνες για την εδραίωση των πελατειακών σχέσεων, που διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα και οδήγησαν στα σημερινά ελλείμματα. Παρά τις μεταρρυθμίσεις (ο Νόμος Πεπονή, ίδρυση ΑΣΕΠ και άλλες), ο ομφάλιος λώρος με τα συντεχνιακά συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων δεν είχε ποτέ αποκοπεί.

Εκτός απ’ τις ευθύνες, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης χρέους που βιώνει η χώρα. Η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, στην οποία συνθητεύσαμε, γλίτωσε την Ελλάδα από την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και έβαλε τις βάσεις για την παγκόσμια πρωτοτυπία του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ο οποίος μας χρηματοδοτεί με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για όσο χρόνο προχωράμε στις απαραίτητες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, πληρώνουμε ιδιαίτερα ακριβά την απραξία των Υπουργών μας που δεν προχώρησαν βασικές μεταρρυθμίσεις, σε ουσιαστικά θέματα διακυβέρνησης, καθώς υπολόγιζαν το ατομικό πολιτικό τους κόστος, την αδικαιολόγητη άρση στήριξης της Κυβέρνησής μας από τους δικούς μας βουλευτές μερικοί από τους οποίους σήμερα είναι πάλι στο ΠΑΣΟΚ και κάνουν τα ίδια και την απουσία διαλόγου, διαδικασιών και προσανατολισμού στο κίνημά μας.
Ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς είναι βέβαια εδώ και περιμένει. Δυστυχώς όμως δεν τον εκφράζουμε πλέον.
Είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η εκκίνηση των διαδικασιών του συνεδρίου. Για να έχουν νόημα όμως και πιθανότητες επιτυχίας οι διαδικασίες αυτές, υπάρχουν κατά την άποψή μου δύο προϋποθέσεις:

1. Η έναρξη συζήτησης για το εκλογικό σύστημα και η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που ευθύνεται για τη σημερινή πελατειακή λογική, για τον υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα.
2. Η αναγνώριση τάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και σημεία, που θα οδηγήσουν σε στρατηγικές αποφάσεις και στην αναλογική εκλογή των οργάνων και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο.
Η συμμετοχή μου στις διαδικασίες είναι αυτονόητη στο βαθμό που αυτές θα έχουν πιθανότητες να οδηγήσουν το κίνημά μας σε καλύτερες μέρες.

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν τον Θόδωρο Πάγκαλο ως ένα βαρίδι από το παρελθόν. Ο πρώην αντιπρόεδρος εκτός του οτι έχει ταυτιστεί με τη φράση "μαζί τα φάγαμε" ενόχλησε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την εμμονή του στον Γιώργο Παπανδρέου. Οι εισηγήσεις που γίνονται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι να δώσει μία καλή τέλος στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον Θόδωρο Πάγκαλο όπως και με τα υπόλοιπα πρόσωπα που θυμίζουν το παλιό κόμμα...



Αγρια κόντρα Βενιζέλου – Τσίπρα στη Βουλή 
για το Μνημόνιο 

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και των τεσσάρων της αντιπολίτευσης στη Βουλή με αφορμή το αίτημα τουΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ευθύνες πολιτικών για το Μνημόνιο.

Οπως ήταν αναμενόμενο,στην ονομαστική ψηφοφορία η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασε, καθώς η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά την καταψήφισαν σε αντίθεση με τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ που δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς είπαν ότι δεν μπορεί η Βουλή να προχωρήσει ανεξάρτητα από τη δικογραφία που έχει αποσταλεί για το ίδιο θέμα από τον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής προαναγγέλλεται νέα πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του, όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το κόμμα του, σε περίπτωση που απορριφθεί η σημερινή πρόταση, θα ζητήσει τη δικογραφία με τις αναφορές του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη για να ενημερωθεί και μετά θα αποφασίσει αν θα καταθέσει εκ νέου πρόταση για εξεταστική επιτροπή ή για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε για το αν θα συνυπογράψει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για προανακριτική επιτροπή απάντησε πως «Εμείς είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις», απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαρακτήρισε υπονομευτική για τη χώρα εστίασε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής όπως το 1989.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν εξαιρετικά επιθετικός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

Γενικεύοντας τη συζήτηση και στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι «έγιναν λαγοί της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού». Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων θριαμβολογούν από το φόβο τους, για να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Προέβλεψε ότι σύντομα θα υποστούν πολιτική ήττα καθώς,όπως είπε, ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε πια, αλλά μόνον να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από αυτούς.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή και ζήτησε «πολιτικές απαντήσεις για το λαό που ζητάει αλήθεια και δικαιοσύνη.»

Επίσης επιτέθηκε με εξαιρετική δριμύτητα κατά της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι στη συνωμοσία της σιωπής και στη συγκάλυψη που βρίσκεται επί χρόνια σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και ένας τρίτος εταίρος.

Αναφέρθηκε δε σε παλαιότερη ομιλία του κ. Φώτη Κουβέλη που, τότε, ζητούσε παράλληλη λειτουργία εξεταστικής επιτροπής με δικαστική διερεύνηση υποθέσεων, κάτι που σήμερα η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε.

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταγγέλοντάς τον συνεχώς ως υπονομευτή της χώρας και την προσπάθειας που καταβάλει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αποθαρρύνει τους επενδυτές, ακυρώνει εκ προοιμίου της αποκρατικοποιήσεις και προσπαθεί να υπονομεύσει το εγχείρημα επαναγοράς ομολόγων. Τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε διαφορετικά σημεία ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σέρνει τη χώρα στην καταστροφή, το χάος και το θάνατο.

Αναφέρθηκε στην ομερτά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά λέγοντας «θα πετύχουμε και εσείς θα μείνετε μόνοι. Όλοι μαζί πλην Λακεδαιμονίων». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί δεν ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εξεταστική και για το τρίτο μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται μια μετακίνηση από τον πολιτικό λόγο στον εισαγγελικό, γεγονός που θυμίζει μέρες του 1989. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Λαφαζάνη, αλλά και Αλαβάνου, περί επιστροφής στη δραχμή δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να γίνει η Ελλάδα η Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού για να καταλήξει «Τσαμπουκάδες στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς δεν χωράνε. Γιατί με τις απειλές στους εταίρους μας θα καούμε και οι ίδιοι.»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή του παρελθόντος, αλλά και ότι το αρχικό ετερόκλητο «αντιμνημονιακό» μέτωπο εξέθρεψε στοιχεία εκφασισμού της κοινωνίας.

Δεν θα παραβρεθεί στη Βουλή για την Εξεταστική για το Μνημόνιο

Να μην παραβρεθεί στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αδιάφορος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραμένει στις ΗΠΑ και μάλιστα προεδρεύει, με απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ, σε συνεδρίαση Επιτροπής για την Παγκόσμια Ανάπτυξη.!

 Ο πρώην πρωθυπουργός απέρριψε προ ημερών προτάσεις να παραβρεθεί στη συνεδρίαση και να μιλήσει, υπενθυμίζοντας ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα και το χρέος έχει συγκροτηθεί και το πόρισμά της εξακολουθεί και ισχύει.
Στους συνομιλητές του αναφέρει επίσης ότι δεν μπορεί να συγκροτούν Εξεταστική Επιτροπή αυτοί που σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική που ο ίδιος ακολούθησε.





Κύριε Σαμαρά, 
εγώ σου μιλάω.!!! 

Ως εφαλτήριο για φυγή της χώρας προς τα εμπρός και την επίτευξη της ανάπτυξης αποτίμησε τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ξανακέρδισε την αξιοπιστία της και διασφάλισε την παραμονή της στο ευρώ. Θα έλεγα ότι μας έχει σπάσει τα μπελερίνια κάθε τόσο με την "αξιοπιστία" του. Αλλά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς εννοεί όταν λέει και ξαναλέει για "ανάπτυξη"! Όμως καλύτερα θα ήταν ο Σαμαράς να το κάνει πιο λιανό γιατί αυτή η "θεωρία" με την "ανάπτυξη" έχει καταντήσει ψωμοτύρι για όλους.

Εάν αρχίσει, λόγου χάρη, μετά από ένα μήνα να μας παραθέτει ξανά νούμερα, καλύτερα να γελάσω από τώρα. Ο κοσμάκης τι προσδοκά;;; Θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, θα μειωθεί η ανεργία, θα έχουμε φτηνά προϊόντα, οι νέοι θα βρίσκουν δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις θα κρατηθούν χωρίς άλλες περικοπές, θα ανοίξουν νέες επιχειρήσεις χωρίς να κλείνουν οι παλιές, θα σταματήσουν τα χαράτσια που μας έχουν αλλάξει τον αδόξαστο;;;; Τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη για τον λαό;;; (Μην ακούσω το τροπάριο περί επενδύσεων, γιατί οι επενδύσεις δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη...)

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι όταν «οι αριθμοί ευημερούν, οι Έλληνες πένονται», όπως κάποτε είχε πει ο αλησμόνητος Γέρος της Δημοκρατίας. Καλό είναι λοιπόν, ο Σαμαράς να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ν' αφήσει τους προσωπικούς πανηγυρισμούς, κι αν θέλει να γίνει ήρωας, ας βγει στην πλατεία Συντάγματος να αυτοπυρποληθεί για να τον γράψει η ιστορία. Γιατί, έγινε πρωθυπουργός με απάτη, υποκρισία, και ψέμα κι όλοι τώρα κάνουν τις πάπιες. Είπε και το κουφό για το κλείσιμο μιας «πολύ σκοτεινής περιόδου για την Ελλάδα»!!

Είναι πολύ "ποιητικός" ο Σαμαράς και καλά θα κάνει να είναι πιο σαφής για ποια "σκοτεινή περίοδο" μιλάει. Γράφει σε άρθρο του ο διευθυντής της "Καθημερινής" ότι "ο κ. Σαμαράς πήρε ένα τεράστιο ρίσκο με την πολιτική του και ίσως καταλαβαίνει τι έχει να λογαριασθεί με την Ιστορία...". Μα ο Σαμαράς αναμετρήθηκε με την ιστορία όταν αρνιόταν επίμονα να στηρίξει την πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και απέδειξε ότι είναι ένας μικρός και εν πολλοίς ανεύθυνος πολιτικός. Διότι εάν τότε είχε δώσει και τη δική του στήριξη, θα είχαμε κερδίσει χρόνο και ίσως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς όμως τα ήθελε όλα δικά του. Η μικροκομματική όσο και προσωπική πολιτική του, καθυστέρησε τις εξελίξεις...

Και αμφιβάλλω αν καταλαβαίνει την κρισιμότητα της συγκυρίας, διότι εάν την καταλάβαινε, θα έβλεπε ότι μόνος του δεν μπορεί και πολύ περισσότερο με τον νεο-δημοκρατικό συρφετό είναι αδύνατο να θεραπεύσει τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας. Όσα γράφονται καθημερινά κινούνται απλώς στη σφαίρα των προσδοκιών και των ευχών για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση είτε όπως είναι τώρα είτε με κάποιον ανασχηματισμό, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να σώσει κάτι ή να προσδώσει μια άλλη δυναμική. Ο Σαμαράς είναι μακριά από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Για να μην αναφερθώ στην εξωτερική πολιτική, όπου είναι βαθιά νυχτωμένος και η χώρα μας έχει πέσει σε ανυποληψία, αφού μέχρι και ο Μπερίσα μας προκαλεί, αν λάβουμε υπόψη όσα είπε στην Αυλώνα, όπου έκανε λόγο για τη μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, θέτοντας ουσιαστικά θέμα Τσαμουριάς!!! Η ελληνική απάντηση ήταν ότι ο Αβραμόπουλος ματαίωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία!!! Ε, και λοιπόν;;;
Νίκος Λαγκαδινός

Συνέδριο για επενδύσεις 
στην Ελλάδα...
Κεντρικός ομιλητής 
ο Κωστής Χατζηδάκης 

«Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα», θα είναι το θέμα του σημερινού 14ου ετήσιου συνεδρίου της Capital Link, στο Metropolitan Club του Μανχάταν. Κύριος ομιλητής, κατά τη διάρκεια γεύματος, θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, θα συμμετάσχουν με ομιλίες, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Capital Link, «το συνέδριο πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την απόφαση του Eurogroup, που διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, βάζοντας τέλος σε μακρά περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποδύονται σε έναν ηράκλειο αγώνα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο επενδυτικό κοινό και την προσέλκυση επενδύσεων».

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ανώτατα στελέχη μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και εταιρειών πολλών και διαφορετικών κλάδων, καθώς και κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας.



28 Νοε 2012

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξαναχτυπά... 
Κινδυνεύουμε να πνιγούμε 
από τη διαφθορά, 
λέει ο Ρουπακιώτης 

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της διαφθοράς επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης λέγοντας: «Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την διαφθορά. Πρέπει να λάβουμε μέτρα… η μικρή και μεγάλη διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της ελληνικής κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του σε ημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς που διοργάνωσε η Βουλή, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι «από τα σπάργανα του το ελληνικό κράτος δανειζόταν είτε σε χρήμα είτε σε τρόφιμα είτε σε εξοπλιστικά. Είναι επισφαλές να εντοπίσω ποια ήταν τα χρόνια της μεγάλης κρίσης λόγω διαφθοράς. Άλλοι λένε με το σχέδιο Μάρσαλ, άλλοι για την δικτατορία άλλοι μετά την μεταπολίτευση. Το βέβαιο είναι ότι ως σήμερα κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τη διαφθορά. Πρέπει να λάβουμε μέτρα. Γιατί η μεγάλη και η μικρή διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της ελληνικής κοινωνίας. Κάνουμε νόμους έχουμε νόμους. Θα σώσουνε την κοινωνία από τη διαφθορά; Δεν μπορώ να το πω. Πρέπει όμως να συμπληρώσουμε τα κενά που υπάρχουν στους νόμους». Πρόσθεσε δε πως «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι συνέπειες της διαφθοράς χάθηκε η πίστη του πολίτη στη θεσμική οργάνωση της κοινωνίας. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί οι πολίτες στη μεγάλη κρίση αναζητούν να ακουμπήσουν κάπου. Ένα κόμμα έρχεται και υπόσχεται να δίνει λύσεις υποκαθιστώντας τους νόμους. Λέει θα πάρει στα χέρια του το νόμο και καταλύει το νόμο. Αν οι πολίτες δεν πιστεύουν στη θεσμική οργάνωση και αναζητούν τέτοιες λύσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Άλλος δρόμος από την θεσμική οργάνωση δεν υπάρχει και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε ότι μετα τις αποφάσεις του Eurogroup δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις «σύντομα, κόντρα στο ρεύμα του λαϊκισμού. Τώρα που ανέπνευσε η χώρα είναι ώρα να ανοίξουμε την ατζέντα και στα θεσμικά ζητήματα. Το 2013 μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος και να εντάξουμε στο δημόσιο διάλογο το πώς θα θωρακίσουμε καλύτερα τους θεσμούς».

Πάει τρελάθηκε ο κόσμος: 
Τα μίντια στηρίζουν Σαμαρά 
και χτυπάνε το ΠΑΣΟΚ!

Πρέπει να προσέξουν εκεί στο Μαξίμου για την όψιμη στήριξη των νταβατζήδων βορείων και νοτίων προαστίων. Οι ευκαιριακές φιλίες και τα «κολλητηλίκια» είναι πολύ επικίνδυνα…

Μακάρι η απόφαση των Βρυξελλών να αποδειχθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Και μακάρι μέρος από τα χρήματα να μπουν στην πραγματική οικονομία, να πληρωθούν οφειλές σε επιχειρήσεις, φαρμακοποιούς, κατασκευαστές κ.λπ. αλλά και να επιστραφεί το ΦΠΑ που υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Άλλωστε, αυτή είναι και η πρώτη επιλογή του Σαμαρά, δεν είναι τρελός να μη θέλει να βελτιώσει την εικόνα της οικονομίας και να δημιουργήσει ένα ασφαλές δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ωστόσο, κατά ένα περίεργο τρόπο από προχθές διάφορα κανάλια και δημοσιογράφοι έχουν πνιγεί στα… σάλια τους από το γλείψιμο που κάνουν στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Σαμαρά και τον Στουρνάρα. Άλλοτε σφοδροί επικριτές έχουν γίνει πιο κυβερνητικοί από όλους ενώ η πολιτική ορισμένων καναλιών, μεγαλοκαναλαρχών και εκδοτών έχει μεταστραφεί πλήρως.

Αν έβλεπε για παράδειγμα κανείς το δελτίο ειδήσεων του Mega και το θέμα για το υπουργικό συμβούλιο θα νόμιζε ότι βγαίνει κατ’ ευθείαν από το στούντιο της… Συγγρού.

Τι λεφτά που θα πέσουν στην αγορά και θα αλλάξει το κλίμα, τι ότι ο Σαμαράς δίνει εντολές στους υπουργούς για να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα, τι ότι η κυβέρνηση είχε μια μεγάλη επιτυχία που προσπαθεί να κεφαλοποιήσει.

Μιλάμε για το ίδιο κανάλι και τους ίδιους πάνω – κάτω δημοσιογράφους που έλεγαν μετά το ναυάγιο του προηγούμενου Eurogroup ότι η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη, ότι δεν είχε σχέδιο και άλλα τέτοια. Ξαφνικά τα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει τόσο φιλικά προς τη ΝΔ που θα πρέπει να ανησυχούμε σφόδρα. Ποτέ άλλοτε το κόμμα και προσωπικά ο Σαμαράς δεν είχαν τόσο μεγάλη στήριξη από κανάλια και εφημερίδες. Κι από την άλλη ο Βενιζέλος να κατηγορεί 5-6 δημοσιογράφους ότι έχουν πάρει εργολαβία να καταστρέψουν το ΠΑΣΟΚ, λες και χρειάζονται κι άλλοι για κάτι τέτοιο, δεν το καταφέρνει και μόνος του.

Το ΠΑΣΟΚ να ουρλιάζει για χτυπήματα που του κάνουν τα Μέσα Ενημέρωσης και η ΝΔ να έχει όλα τα Μέσα με το μέρος της ενώ ο μέχρι πρότινος «απόβλητος» Σαμαράς να είναι σήμερα ο σωτήρας της χώρας. Πάει τρελαθήκαμε εντελώς, γύρισε ο κόσμος ανάποδα.

Όμως, εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο, όλοι αυτοί οι όψιμοι παρατρεχάμενοι της δημοσιογραφίας έχουν τον σκοπό τους. Άλλωστε μέχρι πρότινος είχαν κάνει… φωστήρα της πολιτικής και της οικονομίας τον Παπανδρέου, στον Σαμαρά θα «κωλώσουν»;

Πρέπει να προσέξουν λοιπόν εκεί στο Μαξίμου για την όψιμη στήριξη των νταβατζήδων βορείων και νοτίων προαστίων. Οι ευκαιριακές φιλίες και τα «κολλητηλίκια» είναι πολύ επικίνδυνες.

Πρώτη Σελίδα




Γ. Παπανδρέου, 27/10/2011: 
“Ξημερώνει μια καινούρια μέρα”.

Α. Σαμαράς, 27/11/2012: 
“Ξεκινά μια καινούρια μέρα”…

27 Οκτωβρίου 2011, 6 τα ξημερώματα. Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν μόλις κερδίσει διαγραφή χρέους 100 δισ. με κούρεμα ομολόγων ύψους 50+% και νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα ύψους 120 δισ. με πολύ χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερη περίοδο αναπροσαρμογής. Ο Γ. Παπανδρέου ξεκινάει τη συνέντευξη τύπου λέγοντας:

«Νομίζω, μπορούμε στην κυριολεξία να πούμε ότι μία καινούργια μέρα ξημερώνει» 

27 Νοεμβρίου 2012, 3 τα ξημερώματα. Μόλις έχει ολοκληρωθεί το Eurogroup στις Βρυξέλλες στο οποίο η Ελλάδα κερδίζει ουσιαστικά επιπλέον ελάφρυνση χρέους ύψους 40 δισ., χωρίς διαγραφή χρέους. Ο Α. Σαμαράς δηλώνει στην Αθήνα:

«Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα».

H δικαίωση ΓΑΠ, πέρα από τα θέματα ουσίας, παίρνει πλέον και χαρακτηριστικά εντυπωσιακού copy paste..!
Όταν ο Τσίπρας κατηγορούσε τον 
Παπανδρέου επειδή δεν δανείστηκε 
από αλλού όπως η …Κύπρος
Πολύ κοντά σε συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ για την υπογραφή μνημονίου βρίσκεται η Κύπρος μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών με την τρόικα.

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά», δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου του 2012 από τις Βρυξέλλες.

Υπάρχει άραγε καλύτερη στιγμή να θυμηθούμε τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγους μήνες πριν, στις 29 Φεβρουαρίου του 2012;

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Real Fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου:

Τσίπρας: «…Όταν πρωτομίλησα στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη η χώρα να διεκδικήσει εναλλακτικές πηγές δανεισμού και να μην πάει στο ΔΝΤ ή για να διεκδικήσει την έκδοση ευρωομολόγου, θυμάστε τι μου είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου; Ότι αυτά που λέω είναι επικίνδυνα γιατί εκθέτουν τη χώρα και μας κάνουν αναξιόπιστους στις αγορές. Αν η Ελλάδα το 2010 αρχές όταν τα έλεγα αυτά είχε ακολουθήσει αυτούς τους δρόμους, θα είχαμε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα σήμερα. Έρχομαι όμως στο τώρα…»

Χατζηνικολάου: «Τώρα βέβαια εδώ πολλοί λένε ότι τα περί εναλλακτικών πηγών δανεισμού είναι μύθος, ότι κατ΄ ουσία δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δανειστούμε απ΄ αυτόν που επέλεξαν…»

Τσίπρας: «Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι και αυτό μας το αποδεικνύουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ευτυχώς υπάρχουν παραδείγματα. Στην Κύπρο υπάρχει μια κυβέρνηση της αριστεράς, σε άλλες συνθήκες, σε μικρογραφία των προβλημάτων που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από τη Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δύο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση. Θα μου πείτε 2,5 δις είναι μικρό ποσό. Για την Κύπρο είναι το 30% του ΑΕΠ της.

Η Ελλάδα είχε δυνατότητες και διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει όμως ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό. Τώρα μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης του εγκλήματος, που είναι ακόμα πιο τραγικό. Το τελευταίο στάδιο μιας πολιτικής που οδηγεί στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην υποτέλεια…»

Εδώ και τρία χρόνια, η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με θεωρίες συνωμοσίας, από τις βεβαιότητες του κάθε τυχαίου. Ακούει για προδότες. Για δοσίλογους. Για πουλημένους. Για Γουδί. Για κρεμάλες. Για προειλημμένες αποφάσεις. Για λεφτά που μας έδιναν άλλοι τζάμπα αλλά δεν τα παίρναμε.

Το διαρκές λέγε-λέγε μετέτρεψε τις γελοίες περιθωριακές αρλούμπες σε κοινό τόπο στη συνείδηση εκατομμυρίων Ελλήνων. Αντί να ασκείται πραγματική πολιτική κριτική σε πολιτικές αποφάσεις, διασύρθηκαν και διασύρονται άνθρωποι από μια ισοπεδωτική κριτική χωρίς τσίπα, χωρίς μέτρο, αλλά με μπόλικη δόση πατριδοκαπηλίας.

Θα ζητήσει κανείς ποτέ συγνώμη για αυτές τις αθλιότητες;

27 Νοε 2012


Κηδεία από το πρωί, 
για την Συμμορία της Δραχμής!

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη περίμενε χθες η γνωστή ελληνική Συμμορία των «Φίλων της Δραχμής», μια αρνητική απόφαση για τα εθνικά μας θέματα στο Γιούρογκρουπ!

Έτοιμοι να ξεκινήσουν το πάρτι της αποσταθεροποίησης ήταν, οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!

Κηδεία έχουν από το πρωί, οι σιτεμένοι αντιμνημονιακοί τηλεπαρουσιαστές, οι γνωστοί «πατριώτες» ραδιοσχολιαστές με τα «μαύρα πακέτα» στην UBS και την HCBS, οι εγχώριοι Τραπεζίτες, οι άφραγκοι διαπλεκόμενοικαι τα μηντιακά τους εξαπτέρυγα!

Κλάμα να δείτε, από τους νεόκοπους «νεοαριστερούς» εκδότες, καθημερινών και κυριακάτικων φύλλων, που νομίζουν πως ήδη γίνανε… νταβατζήδες, επειδή ένας Τραπεζίτης ή ένας επιχειρηματίας τους χάρισαν μερικά ψιλά, για να ποτίζουν με μιζέρια, και απελπισία τον δοκιμαζόμενο λαό!

Ευτυχώς (για τον τόπο και την χώρα) και σήμερα, όλοι αυτοί τον… ήπιανε!

Και για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Τίποτε δεν κρίθηκε, αλλά έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα έτσι ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, σε έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που μόλις ξεκινά
Γιατί το έτερο σενάριο, ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Τα δύσκολα για την Κυβέρνηση τώρα αρχίζουν, γιατί ΟΦΕΙΛΕΙ να υλοποιήσει τα όσα ψήφισε στην Βουλή:
-Να προχωρήσει στην ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ των Τραπεζών, με την τοποθέτηση ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ορισμένων από την Τρόικα, που θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα θαλασοδάνεια σε εκδότες, επιχειρηματίες αλλά και στα συγγενικά πρόσωπα μεγαλομετόχων των Τραπεζών.

-Να προχωρήσει άμεσα στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με πιο σημαντική απόφαση, αυτή της ΑΜΕΣΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ του ΟΠΑΠ. Που αποτελεί και το πιο ισχυρό κρας τεστ, για να πειστούμε πως η σημερινή πολιτική σκηνή δεν είναι πλέον ΟΜΗΡΟΣ των Νταβατζήδων και των Εθνικών προμηθευτών.

-Να υλοποιήσει την απόφαση της, για να μπει φρένο στην ΛΗΣΤΕΙΑ των ελλήνων φορολογουμένων, μέσα από τις συμμορίες που λυμαίνονταν τα περασμένα χρόνια τον χώρο του Φαρμάκου.

-Να κάνει πράξη άμεσα, το ΑΝΟΙΓΜΑ όλων των κλειστών επαγγελμάτων, και να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΊ η αγορά μπας και οι τιμές και οι υπηρεσίες προσγειωθούν σε λογικά επίπεδα.

Και κυρίως να παλέψει έτσι ώστε, ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός, να ξαναβρεί την Αισιοδοξία και το Χαμόγελο.Κόντρα στο εμπόριο της ΜΙΖΕΡΙΑΣ και της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ των εκφραστών του χθές

Η χθεσινοβραδυνή απόφαση, όσο και εάν αυτό... τσούζει αρκετούς, ήταν ακόμη ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση..

Ο ΙΑΝΟΣ

Γιατί έχεις αγωνία, για τα 
λεφτά, Αντώνη Σαμαρά; 



Αντώνη φαίνεσαι πολύ αγχωμένος, ειδικά αυτές τις ώρες, για τα χρήματα της δόσης που περιμένουμε από δανειστές, για να επιβιώσουμε, να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και να αυξήσουμε βέβαια περαιτέρω το χρέος και τις υποχρεώσεις μας.

Δεν καταλαβαίνω όμως πραγματικά γιατί έχεις τόση αγωνία;

Εσύ δεν είσαι ο βασικός και μοναδικός υπαίτιος όλης αυτής της καθυστέρησης;

Γιατί Αντώνη αυτά τα χρήματα δεν ήρθαν όταν έπρεπε, δηλαδή τον Ιούνιο, οπότε τα μέτρα και οι θυσίες θα ήταν πολύ λιγότερα;

Γιατί και από ποιόν υπονομεύτηκαν και οι δύο Πρωθυπουργοί που μας οδήγησαν στην δανειακή σύμβαση και το “οξυγόνο” του PSI;

Γιατί όχι μόνο δεν εκμεταλλευθήκαμε αλλά υπονομεύσαμε με άχρηστες εκλογές, το θετικό κλίμα που δημιούργησε το PSI (ο οίκος Fitch είχε μόλις αναβαθμίσει την Ελλάδα τον Μάρτιο) το οποίο συμφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου και υλοποίησε ο Λουκάς Παπαδήμος;

Γιατί η Ελλάδα αντί να δείξει πρόσωπο συνέχειας, σύμπνοιας και σταθερότητας, έτρεχε για γελοίες εκλογές μέσα στην άνοιξη, όταν πριν τις εκλογές, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Βουλή μετρούσαν 250+ Βουλευτές και μετά τις εκλογές φτάσαμε να χαζεύουμε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και άλλων “ψεκασμένων” κομμάτων και έφτασε Αντώνη, η Βουλή που σε ψήφισε για Πρωθυπουργό “με την ψυχή στο στόμα” να ψηφίσει το νέο μεσοπρόθεσμο;

Ποιος τα προκάλεσε Αντώνη όλα αυτά;
Αυτός που τα προκάλεσε, ας μην έχει καμία αγωνία πλέον, ας κοιμάται ήσυχος στα άνετα ανάκλιντρα της πολυπόθητης εξουσίας του για όσο διάστημα βρίσκεται εκεί και πίστεψέ με Αντώνη -αν δεν το έχεις βέβαια ήδη αντιληφθεί- θα έχεις σύντομα, ξανά όπως και στο παρελθόν, άπλετο χρόνο, για να σκεφτείς και να αναλογιστείς τα έργα και τις πράξεις σου… 

...Xαιρετισμούς στην ιστορία και ζωή σε λόγου μας.! 

ΟΤΑΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

«Το Βήμα» δεν κρύβει τα λόγια του. Δημοσιεύει ειδήσεις, καταγράφει πληροφορίες και διατυπώνει γνώμες για τα τρέχοντα (και τα χρονίζοντα) προβλήματα της χώρας.
Η δημοσιογραφία που ασκεί «Το Βήμα» στηρίζεται σε δύο άξονες. Πρώτον, δεχόμαστε ότι η μια μέρα δεν είναι η ίδια με την άλλη, δεχόμαστε ότι ζούμε σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Και στον κόσμο που αλλάζει, μια εφημερίδα γνώμης έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασκεί πολιτική.
Η εφημερίδα, δεύτερον, γράφεται και κυκλοφορεί για να προβάλλει τις ιδέες και τις θέσεις εκείνων που την εκδίδουν· προβάλλει και υποστηρίζει τις πολιτικές θέσεις που εκτιμά ότι ταιριάζουν με την ιδεολογία των συντακτών και των αναγνωστών της. Τιμά εκείνους που συμπορεύονται πολιτικά μαζί της, αλλά και όσους ευκαιριακά τη διαβάζουν.
Το γεγονός ότι Το Βήμα εξεδόθη πριν από 90 χρόνια για να υποστηρίξει την πολιτική τού υπό τον Ελευθέριον Βενιζέλο κόμματος των Φιλελευθέρων δεν σημαίνει ότι υπήρξε, είναι ή μπορεί να γίνει κομματικό όργανο. Αντιθέτως, αρκετές φορές στάθηκε σταθερά στις θέσεις της Δημοκρατικής Παρατάξεως όταν ορισμένοι έγερναν αριστερότερα ή δεξιότερα! Κατέστη εκ των πραγμάτων μια ακλόνητος σταθερά του πολιτικού βίου.
Είναι ευεξήγητον, λοιπόν, γιατί κρώζουν κόρακες τινές της πολιτικής ζωής. Τους ενοχλεί Το Βήμα όταν γράφει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Τους φέρνει σε κατάσταση αμόκ η αποκαλυπτική, άμεση και επιθετική, όταν χρειάζεται, δημοσιογραφία. Και… γνωμοδοτούν, διαβλέποντες… πολιτική στροφή!
Κομματόσκυλα που κρώζουν μη δυνάμενα να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους. Συνειδητοί πολιτικοί μεταπράτες, τα περιτρίμματα της πολιτικής διαδικασίας που περιφέρονται από αφεντικό σε αφεντικό, λαθρεπιβάτες της δημόσιας ζωής, που επιβιώνουν από συμφέροντα που λάθρα εγεννήθησαν, λείχοντα ανεπτύχθησαν και προκλητικώς αναμειγνύονται στον πολιτικό βίο.
Δεν θα τους περάσει. Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρεί.

Σ. Π. Λέτε να ενοχλήθηκαν οι του Βήματος και του ΔΟΛ, από την αποδοχή τοποθέτησης τροϊκανών επιτηρητών στις ελληνικές τράπεζες; …Αμφιβάλω.!

26 Νοε 2012

ΔΝΤ : ΕΧΘΡΟΣ Ή ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ; 


Είμαστε αντιαμερικανοί; Ήμασταν. Είμαστε φιλοαμερικανοί; Φλερτάρουμε ντροπαλά με την ιδέα μιας προσωρινής... μοιχείας υπό τον πειρασμό μιας θελκτικής υποψίας: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα αξιώνει εδώ και τώρα συνολική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ο Δούρειος Ίππος για την άλωση της εθνικής κυριαρχίας; Ήταν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί στη συγκυρία να 'ναι ο πολιορκητικός κριός για την εκπόρθηση των οχυρών της Μέρκελ στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους που αποτελεί τον βρόχο της ελληνικής οικονομίας; Μπορεί και να γίνει.

Μήπως ο «εχθρός» ΔΝΤ μπορεί να μετεξελιχθεί στις σημερινές συνθήκες σε εθνικό σύμμαχο;

Μήπως, ασχέτως κινήτρων, φαντάζει υποστηρικτής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος των χωρών της Ευρώπης, την επίλυση του οποίου ζητά με Διεθνή Διάσκεψη ο Γ. Δραγασάκης στη σημερινή του συνέντευξη ;

Μήπως αυτός που... άνοιξε την πόρτα στο IMF, ο Γ. Παπανδρέου, την ώρα που η Ελλάδα διένυε το «πράσινο μίλι» υποχρέωνε τη Γερμανία - εν αγνοία του έστω - σε αναστολή εκτέλεσης της θανατικής ποινής για την χώρα μας; Βρισκόταν όντως η οικονομία στο «πράσινο μίλι» το 2009 ;

Υπενθυμίζουμε εν γνώσει της βραχείας μνήμης που μας χαρακτηρίζει : Οι δημόσιες δαπάνες είχαν εκτοξευθεί στο 52% του ήδη συρρικνούμενου ΑΕΠ, τα έσοδα είχαν κατακρημνισθεί στο 39%. Πάνω από το 40% των πρωτογενών δαπανών αφορούσαν μισθούς και συντάξεις, καθώς οι δαπάνες μόνο γι' αυτές είχαν αυξηθεί κατά 11% το 2009 με 75.000 προσλήψεις στην τελευταία πενταετία. Ανταγωνιστικότητα; Ανέκδοτο. Ο Ξένιος Ζευς της επιχειρηματικότητας βρισκόταν στην θέση 109 στη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις 183 χώρες. «Ελληνιστί» η χώρα μας ήταν ease of doing business.

Όχι. Η ελληνική οικονομία δεν βρισκόταν στο «πράσινο μίλι». Είχε πεθάνει χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Και επί της σορού της που σκέπαζε ο σωρός των δημοσιονομικών απορριμμάτων γλεντοκοπούσαν κερδοσκοπικά funds χρηματοδοτώντας απίθανα ελλείμματα. Ο δηλητηριώδης χιτώνας του Κένταυρου Νέσσου στον Ηρακλή. Στο αβίωτο δημόσιο χρέος.

Οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα θέτουν σε σκληρή δοκιμασία στερεότυπα και απολιθωμένες ιδεοληψίες που τις αγνοεί ο ποικιλώνυμος πολιτικός και κοινωνικός σχηματισμός της ελληνικής βουλησιαρχίας. Όσοι αυτοδικαιώνονται και αλληλοσυγχαίρονται στριμώχνοντας την πραγματικότητα σε προκατασκευασμένα ιδεολογικά και πολιτικά καλούπια.

Πλην όμως, οι εξελίξεις καταδεικνύουν πως ουδείς μπορεί να λειτουργεί αγνοώντας την περίπλοκη διεθνή πραγματικότητα, πλην πολιτικών κοσμοκαλόγερων που απολογούνται στον δικό τους Άγνωστο θεό. Πολλώ δε μάλλον σε μια εποχή με διασυνδεδεμένες παρά ποτέ τις οικονομίες του πλανήτη. Δείχνουν οι εξελίξεις πως χωρίς συνεχή διεύρυνση της παραγωγικής βάσης για συσσώρευση εγχώριου πλούτου, με παράλληλη δημοσιονομική εξυγίανση, δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα.

Ειδικότερα την ώρα που η Ευρωζώνη σπαράσσεται από εθνοκεντριστές ηγέτες και από τη θηλυκή νάρκισσο της γερμανικής ισχύος, είναι δυσκολότερο παρά ποτέ να δείξει αλληλεγγύη. Δυστυχώς η ΟΝΕ δεν γράφεται με bold το «Ο» και το «Ν» φαντάζει χλομό, καθώς το «ενιαίο νόμισμα» είναι υποτιμημένο για τη Γερμανία και υπερτιμημένο για τις χώρες του Νότου. Διαιρεί αντί να ενώνει.

Ενισχύει χωρίς να μειώνει την ανισομερή ανάπτυξη επωάζοντας το αβγό της διάσπασης. Όποιος αγνοεί αυτές τις πραγματικότητες υπνοβατεί και, ατυχώς, ετοιμάζει τη χώρα για «ξαφνικό θάνατο» με παρηγοριά ότι θα την βρει «στον ύπνο».

Η μη παραδοχή της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πατρίδα, οι «μισές αλήθειες» που δεν βοηθούν τους πολίτες στη συνειδητοποίηση του προβλήματος αποτελούν συνταγή θανάτου. Τον βλέπουμε ήδη ως αποσάθρωση του κράτους. Με αντάρτικο στη Δικαιοσύνη, στο Πανεπιστήμιο και σε άλλους κρατικούς θεσμούς. Κράτος εναντίον κράτους. Κράμερ εναντίον Κράμερ. Θάνατος με επιλογή την αυτοκτονία.

Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης


Στη δυσκολότερη θέση από την ίδρυσή τους βρίσκονται τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ. Τα ελλείμματα πολλαπλασιάζονται, οι τζίροι συρρικνώνονται και τα χρέη τους είναι πλέον μη εξυπηρετήσιμα.

Η... "Αυγή της Κυριακής" παρουσίασε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με στοιχεία. Αποδεικνύει ότι η κραυγή αγωνίας της εφημερίδας το Βήμα, η υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Καθημερινή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στην Καθημερινή, πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση κατά 10% του προσωπικού, δηλαδή αποχώρηση περίπου 40 ατόμων.

Τα ελληνικά ΜΜΕ φοβούνται ότι θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους όταν βλέπουν ότι το ετήσιο έλλειμμά τους κινείται γύρω στο 30% του ετήσιου τζίρου τους, έχουν δυσθεώρητα χρέη σε τράπεζες (και σε προμηθευτές) και έχουν χάσει τη δυνατότητα δανεισμού.
Ανάλογο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου επεξεργάζονται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στα Νέα, όμως ο ΔΟΛ δεν είχε τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσει. Σύμφωνα με την Αυγή, το νέο σχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή από προχθές, είναι στοχευμένες απομακρύνσεις ατόμων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με προϋπηρεσία γύρω στα 30 χρόνια. Όπως ακούγεται, θα ακολουθήσει νέα μείωση μισθών.
Ο περιορισμός των ελλειμμάτων βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα παντού, πολύ περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι πρόκειται να τοποθετηθούν επίτροποι και στις τράπεζες. Μια «αντικειμενική» κρίση στη χορήγηση δανείων θα απέκλειε τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων από ΜΜΕ, ως επισφαλή δάνεια που μπορεί να καταστούν μη εξυπηρετήσιμα.
Το Mega, επί παραδείγματι, σύμφωνα με την Αυγή, διεκδικεί ομολογιακό δάνειο 10-12 εκατ. ευρώ, όμως δεν φαίνεται να εκταμιεύεται άμεσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται ακόμα και να μπουν ενέχυρο ο τίτλος του καναλιού, και τα δικαιώματα των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών του, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να εκταμιευθεί το δάνειο. Δάνειο διεκδικεί και ο ΔΟΛ για άμεσες υποχρεώσεις.





Το δυσοίωνο μέλλον του ΠΑΣΟΚ!

Δεν είναι η στιγμή για πολλά αλλά με κέντρισε ένα δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Κώστας Λαλιώτης κάποια στιγμή... θα μιλήσει!!!! Θέλω να πω ότι καλό είναι οι διαδικτυακοί φίλοι να μην έχουν φρούδες ελπίδες, διότι από τότε που ο Κώστας αποστασιοποιήθηκε από τα τεκταινόμενα στο Κίνημα (δηλ. πριν από χρόνια), τα ρεπορτάζ που έχουν γραφτεί για την περίπτωσή του είναι άπειρα.

Ο Λαλιώτης σιωπά, ο Λαλιώτης γιατί σιωπά, ο Λαλιώτης ετοιμάζεται να μιλήσει, ο Λαλιώτης σχεδιάζει την επαναφορά του, ο Λαλιώτης τούτο, οΛαλιώτης εκείνο και το άλλο.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ! Η σωτηρία (αν υπάρχει σωτηρία) του ΠΑΣΟΚ δεν θα έρθει από τον κατά τ' άλλα φίλτατο Κώστα, ο οποίος εάν είχε κάτι να πει, θα το είχε κάνει προ πολλού. Δεν αμφισβητώ την προσφορά του, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Κι όσο βλέπω να διακινούνται συνεχώς ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είτε διώχθηκαν είτε αποχώρησαν είτε οι εκλογές συνετέλεσαν στην αποπομπή τους από το προσκήνιο, τόσο στεναχωριέμαι διότι κανείς τους δεν έχει καταλάβει ότι πέρασε η μπογιά τους.

 Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο ΑΝΔΡΕΑΣ Παπανδρέου, πριν τη δικτατορία δεν ρώτησε κανέναν κι ούτε κάποιοι δημοσιογράφοι προλείαναν την κάθοδό του στην πολιτική σκηνή. Ο δυναμισμός του, οι καινούργιες ιδέες του, το πάθος του για την Ελλάδα, τον έβαλαν στην καρδιά κυρίως της νεολαίας τον πρώτο καιρό και στη συνέχεια της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εάν, λοιπόν, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να μας δείξει το δρόμο για νέες λαϊκές κατακτήσεις δεν έχει παρά να το κάνει στα ίσα. Χωρίς ίντριγκες, χωρίς παρασκήνιο, χωρίς παπαγαλάκια. Δεν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή μορφή του έχει μέλλον. Και μην πάει το μυαλό κανενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξελιχθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ!!!

Πιστεύω, στον δικομματισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Δεξιά από τη μία, και η μεγάλη δημοκρατική (κεντροαριστερή, σοσιαλδημοκρατική... όπως θέλετε πείτε την) παράταξη, από την άλλη. Το ΚΚΕ βαθμιαία εκφυλίζεται και ίσως παραμείνει ως απολίθωμα μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί. Τα κόμματα της ακροδεξιάς είναι ευκαιριακές εξελίξεις. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει μέλλον διότι είναι έρμαιο των συνιστωσών του, που μόνες τους θα υπογράψουν οσονούπω την καταδίκη του. Εξάλλου, αυτά που συμβαίνουν στην εποχή μας, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν επιτρέπουν πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων και του εκλογικού σώματος.

Χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτή την ενότητα είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να την υλοποιήσουν τα πολιτικά εκείνα στελέχη που τώρα έχουν φιλοδοξίες και που επί μήνες είναι απλοί θεατές των εξελίξεων και στην πολιτική ζωή, αλλά και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ.

Οι ψηφοφόροι διψάνε για αλλαγή!! Θα ήταν αστείο να λέγαμε ότι αυτή την ΑΛΛΑΓΗ μπορεί να την φέρει λόγου χάρη ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοΐδης, η Διαμαντοπούλου, ο Ρέππας, ο Σκανδαλίδης κ.ά. Όλοι τους έχουν φθαρεί από την εξουσία και στη ζωή τους τελικά δεν μπορούν να δεχτούν ότι η προσφορά τους δεν είναι δυνατό να συνδυάζεται με υπουργικές ή κομματικές καρέκλες. ΕΠΙΠΛΕΟΝ κανένας από τους παραπάνω, όπως επίσης και κάποιοι άλλοι, δεν ενδιαφέρθηκαν για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να το υπονομεύσουν. Αν δεν συνωμοτούσαν αυτοί, σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν στα χέρια του Βενιζέλου.

Nίκος Λαγκαδινός
H ώρα της αγελάδας 

Στην γνωστή ιστορία του Ναστραντίν Χότζα με το σπίτι, ένας φτωχός κάτοικος του χωριού τον επισκέπτεται για να του ζητήσει λύση στο πρόβλημά του. Το σπίτι όπου διαμένει είναι μικρό για την πενταμελή του οικογένεια, σχεδόν αβίωτο. Ο Χότζας ακούει με προσοχή το παράπονο και ως λύση προτείνει στο χωρικό να βάλει στο σπίτι του και μία κότα που έχει στην αυλή. Την επόμενη ημέρα, ο χωρικός ξαναπάει στο Χότζα και του δηλώνει το αυτονόητο, πως το σπίτι έγινε ακόμη πιο στενόχωρο. Ο Χότζας τότε του λέει πως η λύση είναι να βάλει μέσα σπίτι και το πρόβατο. Ο χωρικός προσπαθεί να διαμαρτυρηθεί αλλά ο Χότζας δεν του αφήνει περιθώριο.
Την άλλη μέρα ξαναπάει στο Χότζα σχεδόν κλαίγοντας, λέγοντάς του πως στο σπίτι δεν μπορούν να σταθούν ούτε όρθιοι. «Τότε πρέπει να βάλεις και την αγελάδα». Όταν την άλλη μέρα ο χωρικός πάει στον Χότζα περιγράφοντας την απελπισία του σε ένα σπίτι που είναι αδύνατο να ζήσουν, ο Χότζας του λέει να βγάλει το βράδυ όλα τα ζώα από το σπίτι. Στην επόμενη επίσκεψη ο χωρικός πάει χαρούμενος στο Χότζα. «Πώς σου φαίνεται το σπίτι;» τον ρωτάει. «Τεράστιο, πολύ μεγάλο για να ζω άνετα» απαντάει ο χωρικός.

Έχω την υποψία, πως βρισκόμαστε στο στάδιο της αγελάδας. Μόλις έχουν δώσει εντολή, στο σπίτι να μπει και η αγελάδα. Να ζήσουμε όλη τη δυσφορία για το αν θα πάρουμε τη δόση και πότε. Και στο τέλος, όταν όλα τα ζώα θα βγουν από το σπίτι, όταν θα πάρουμε τη δόση, θα νοιώσουμε μια μεγάλη ανακούφιση, όχι γιατί άλλαξε το σπίτι, η χώρα, αλλά γιατί κάποιοι τεχνητά δημιούργησαν δυσμενείς συνθήκες τις οποίες στη συνέχεια αναίρεσαν.

Είναι πολύ πιθανό στο παιχνίδι αυτό να μην παίρνει μέρος ο Σαμαράς. Να μην ξέρει δηλαδή πως είναι ένα παιχνίδι για να πιέσουν και τον ίδιο και ως άλλος Σημίτης να αναφωνήσει στο τέλος «ευχαριστούμε τους Γερμανούς» κατά το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους». Άλλωστε ο πρωθυπουργός αυτή την περίοδο είναι πολύ απασχολημένος με το πεδίο των ενδοκυβερνητικών εκβιασμών. Έχοντας πειστεί να κάνει αντιπροέδρους της κυβέρνησης τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, πρέπει να επιλέξει έναν ανασχηματισμό που θα ικανοποιεί την εσωκομματική ισορροπία αλλά και την ενδοκυβερνητική.

Ο καθένας στο κόμμα θέλει να γίνει υπουργός για να μην γίνει «ανεξάρτητος». Στη ΔΗΜΑΡ η πιθανότητα υπουργοποιήσεων καθορίζει στάσεις προσώπων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, ενώ στο ΠΑΣΟΚ το θέμα είναι να υπάρχει απλώς ένας πυρήνας που να μπορεί να εμφανίζεται ως κόμμα, το οποίο να μπορεί να λέει πως εκπροσωπεί ο Βενιζέλος. Η μεγάλη αγωνία του Σαμαρά είναι πως αν μοιράσει θέσεις που θα δίνουν μια πολυκομματική εικόνα, υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή στο μέλλον να δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση, αν δεν ικανοποιηθούν τα καπρίτσια των εταίρων. Κάποιοι σύμβουλοι του Σαμαρά του το λένε ξεκάθαρα «αν δώσεις ρόλο στο Βενιζέλο για να φανείς πολυσυλλεκτικός και οικουμενικός θα είσαι συνεχώς υπό την απειλή να ρίξει την κυβέρνηση».

Αυτά ίσως είναι τα προβλήματα του Σαμαρά την κρίσιμη «περίοδο της αγελάδας» και έτσι δεν έκανε τον κόπο να «διαβάσει» την γενική εικόνα. Για πρώτη φορά το ΔΝΤ, έδειξε να βάζει θέμα βιωσιμότητας του χρέους δημιουργώντας αν όχι προβλήματα, τουλάχιστον μια συζήτηση στο Eurogroup. Γι” αυτή την ευνοϊκή θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεν είπε κουβέντα. Δεν τόλμησε να ψελλίσει πως πρέπει να ξαναδούμε την υπόθεση του χρέους ή την ευρωπαϊκή ευθύνη γι αυτό.

Την ώρα που το διεθνές τοπίο εμφανίζεται ευνοϊκό για μια συζήτηση που μπορεί να προκύψει αν όσοι κυβερνούν αυτή τη χώρα θελήσουν να βάλουν στο τραπέζι τα αυτονόητα, ο κύριος Σαμαράς έχει άλλες ασχολίες. Να μεταθέσει από την ΕΥΠ όσους δεν είναι κομματικά ταγμένοι, να επαναφέρει τους αξιωματικούς που έκαναν τις υποκλοπές και τις απαγωγές των Πακιστανών, να ελέγξει τη διεύθυνση παρακολουθήσεων. Είναι απασχολημένος για να βρει τη σχέση με τη Δικαιοσύνη η οποία δεν θα βάλει κάποιους φυλακή, αλλά θα έχει ανοιχτά τα αυτιά στις κυβερνητικές ανάγκες φίμωσης δημοσιογράφων ή και καλλιτεχνών.

Ο κύριος Σαμαράς είναι απασχολημένος με τις αντιλήψεις και τις κινήσεις αυτές που τον επιβεβαιώνουν καθημερινά ως έναν θρησκόληπτο, μικρής πολιτικής εμβέλειας, ο οποίος αντικαθιστά την παραγωγή της πολιτικής με βολικά ερμηνευτικά σχήματα. Όλο και περισσότερο ο Σαμαράς θυμίζει την ηλικιωμένη η οποία μπαίνει στο αυτοκίνητο, δεν φορά ζώνη ασφαλείας θεωρώντας αρκετό να κάνει το σταυρό της και να ψιθυρίσει επικλήσεις.

Ο ευρωπαϊσμός του Αντώνη Σαμαρά, αυτό το προεκλογικό μοντέλο που ρίχτηκε στη μάχη της ψήφου, είναι απλώς η προσήλωση στις εντολές μιας ελίτ, τις οποίες προσπαθεί να εφαρμόσει αναπαράγοντας φόβους στο εσωτερικό της χώρας. Δεν μπορεί ούτε να αντιληφθεί τις ευνοϊκές γι” αυτόν αντιθέσεις στην άλλη πλευρά των δανειστών, ούτε πολύ περισσότερο να δημιουργήσει θέση και όραμα για μια άλλη Ευρώπη. Και βέβαια ούτε πολιτική. Ζει απλώς την ώρα της αγελάδας, περιμένοντας τη λύση από τον Ναστραντίν Χότζα. 

Του Κώστα Βαξεβάνη


Είχαμε τον καλύτερο
και νίκησαν οι χειρότεροι…

Άρθρο του Αλέξανδρου Καζναφέρη, καθηγητή M.I.T:

Πως μπορεί να σε αναγνωρίζουν σε όλο τον πλανήτη, να εκλέγεσαι πρόεδρος σε ένα παγκόσμιο οργανισμό, να σε καλούν τα καλυτέρα σχολεία για να διδάξεις, να είσαι μέσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα σαν προσωπικότητα και οντότητα σε όλο τον πλανήτη.
Να κάνεις προτάσεις για την χώρα σου εδώ και 2,5 χρόνια για το πώς μπορούμε στην ΕΕ να βγούμε από την κρίση, σε μια Ευρώπη χωρίς οικονομικούς και κοινωνικούς κανόνες.
 Να μιλάς για Ευρωομόλογα, για φορολογία χρηματιστηριακών συναλλαγών, για θεσμική θωράκιση της ΕΕ απέναντι στους οίκους αξιολόγησης και για άλλες λύσεις και στην χώρα να υπάρχει πραγματικός σκοταδισμός στην ενημέρωση. Αλήθεια σήμερα μιλούν όλοι για να σωθούν οι τράπεζες αλλά να μην σωθούν οι πολίτες. Να σωθούν οι μετοχές των τραπεζιτών και να πληρώνουν οι Έλληνες για 60 χρόνια τα δάνεια τους.

Όταν ο Παπανδρέου μίλησε για ένα τραπεζικό πυλώνα για την χώρα με ονομαστικές μετοχές που θα είχε και κούρεμα των δανείων των πολιτών με αποτέλεσμα η αποπληρωμή των δανείων τους να γίνει σε 10 και όχι σε 60 χρόνια. Αλλά όταν αυτή την πρόταση ο Παπανδρέου την κατέθεσε, η διαπλοκή ζήτησε και την παραίτηση του. Ο σκοταδισμός που ισχύει στην χώρα μας, θυσίασε στον βωμό της εξουσίας την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Η διαπλοκή χρησιμοποίησε ως εργαλείο την τηλεόραση για να διασύρει και να εκδικηθεί το σύστημα τον παγκόσμιο Οδυσσέα. Γιατί αυτός ο πόλεμος δεν έγινε όπως στην Τροία για την αρπάγη της ωραίας Ελένης, αλλά για την αρπαγή των τραπεζών. Ξεχειλίζοντας στους δρόμους και τις πλατείες τους αγανακτισμένους πολίτες της χώρας, τους αγανακτισμένους πανεπιστημιακούς που μόλις μπήκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα πανεπιστήμια και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν ατασθαλίες, ξαφνικά σαν τον πίνακα που γράφουμε και σβήνουμε, τους ξανά καλύπτουν με κάποιο μαγικό τρόπο, αφού υπάρχουν και πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν αυτούς τους καθηγητές. Εμφανίζονται λίστες και ξαφνικά τις διαχειρίζονται με εκβιαστικό τρόπο.

Δεν μιλάει κανένας για τις αγοραπωλησίες που γίνονται στο τραπεζικό σύστημα, Αλλά σαν απατημένοι τραπεζικοί σύζυγοι βγάζουν την εκδίκηση τους με παλιούς σταθμάρχες στα λεωφορεία που έχουν γίνει εκδότες, να γράφουν βιβλία για να μπορέσουν έτσι να πολεμήσουν τον πολυμήχανο Οδυσσέα. Ξαφνικά βλέπουμε όλους αυτούς που κάποτε είχαν πρόταση και μαγικές λύσεις, σήμερα όχι πρόταση δεν έχουν, αλλά νοιάζονται για το πως θα μοιράσουν τις τράπεζες και για το πώς θα εδραιώσουν καλύτερα την διαπλοκή στην χώρα. Δεν μας έκαναν καμιά καλύτερη πρόταση από τον Παπανδρέου, απλώς ο στόχος ήταν αυτός γιατί μόνο αυτός είχε πρόταση και λύση. Αλήθεια μπορεί να μου απαντήσει κάποιος τι σημαίνει ΔΝΤ; Το ρόλο του και την ιστορία του; Πότε ιδρύθηκε και γιατί; Αν έχει καλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς;

Γιατί η κοινωνία και πολλοί λένε ότι είναι η καταστροφή, όλοι έτσι απαντάνε. Αλλά κανείς ουσιαστικά δεν απαντάει και δεν μας λέει την αλήθεια. Αν για παράδειγμα είχαμε ακούσει τις προτάσεις εδώ και 2,5 χρόνια, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις μειώσεις. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί στήριξης βοηθάνε συνολικά την κοινωνία και καταστρέφουν την διαπλοκή και τα οργανωμένα ερπετά που ρημάζουν το δημόσιο χρήμα. Άραγε ο εχθρός του ΔΝΤ και των μηχανισμών στήριξης, είναι η διαπλοκή και όλοι αυτοί που ρημάζουν το κράτος και έχουν την δυνατότητα μέσα από την ενημέρωση και τον σκοταδισμό να κάνουν σύμμαχο τους και την κοινωνία.

Αλήθεια γιατί δεν μας λένε ότι το ΔΝΤ ιδρύθηκε για τις φτωχές χώρες και είναι ένα ταμείο που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την χρηματοδότηση των λαών και έχει και τον καλύτερο μηχανισμό έλεγχου κατά της διαφθοράς. Να φέρουμε άλλο ένα παράδειγμα, όταν η Ελλάδα εκδίδει ομόλογα και τα καταθέτει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που από εκεί δανείζεται. Εφόσον το χρέους ήταν πολύ υψηλό θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μας πει ότι τα ομολογά σας δεν είναι φερέγγυα, να κλονίσει την οικονομία μας ή να μας ζητήσει ενέχυρο τον εθνικό μας πλούτο.

Όταν η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούσε να αμφισβητήσει και να απειλήσει την χώρα με τα ομόλογα γιατί εγγυούταν ένας διεθνής οργανισμός το ΔΝΤ. Γιατί δεν μας λέει κανένας οικονομολόγος σε πια χώρα μπήκε το ΔΝΤ και η χώρα καταστράφηκε; Όλες οι χώρες ενημέρωσαν τους πολίτες τους γιατί μπήκαν οι σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί στην χώρα τους, για παράδειγμα η Τουρκία. Σε αυτό ευθύνεται και ο Παπανδρέου, γιατί δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό.

Βέβαια ζήτησε ένα δημοψήφισμα, που όλοι οι …δημοκράτες της Ευρώπης και της χώρας το απέρριψαν γιατί δεν αντέχουν την δημοκρατία. Ο Παπανδρέου έχει ευθύνες γιατί δεν το έκανε. Ποια ήταν η πρότασή τους, λοιπόν, όλων αυτών που βλέπουμε σήμερα; Ο δρόμος τι έχει γίνει; Η χελώνα τρέχει ή την έχουν γυρίσει ανάποδα; Σε ένα μόνο μπορεί να έχετε δίκαιο και θέλω να συμφωνήσω μαζί σας, ότι ο Παπανδρέου δεν ήταν ο καλύτερος, αλλά δεν υπάρχει και κανένας καλύτερος από αυτόν…
 

Αλέξανδρος Καζναφέρης

24 Νοε 2012



Κάτι για το "βρόμικο '89" και
το σκάνδαλο Κοσκωτά....


Ο δημοσιογράφος-καθηγητής και ό,τι άλλο είναι Νίκος Μπακουνάκης, γράφει στο ΒΗΜΑ: Με το βιβλίο Το τελευταίο Τέταρτο: Ένα ελληνικό χρονικό (εκδ. Πόλις) ο Τάκης Θεοδωρόπουλος κάνει ένα είδος αυτοβιογραφικού δοκιμίου. Γράφοντας για τη συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι την περίοδο 1984-85 στο περιοδικό «Τέταρτο» παρουσιάζει ταυτόχρονα την εποχή, κυρίως τις αισθητικές και πολιτικές ήττες της.

Το άλλο πρόσωπο του βιβλίου είναι ο εκδότης του περιοδικού Γιώργος Κοσκωτάς, απατεών όπως αποδείχτηκε, ο άνθρωπος «που χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για πλήθος από αθέατες μπίζνες»...
Μήπως μπορεί ο κύριος Μπακουνάκης να μας πει πότε και πώς αποδείχτηκε ότι ο απατεών, εκδότης του περιοδικού «Τέταρτο», Γιώργος Κοσκωτάς, υπήρξε ο άνθρωπος που χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για πλήθος από αθέατες μπίζνες;;; Η ευκολία με την οποία το γράφει, υπονομεύει το δικό του κύρος ως ανθρώπου της έντιμης δημοσιογραφίας και των γραμμάτων. Δεν θα του κάνω συστάσεις για να αποφεύγει την αξιοποίηση του οδοστρωτήρα και να τα ισοπεδώνει όλα. Η ιστορία είναι αμείλικτος κριτής κι οΜπακουνάκης "ιστορικός" δεν είναι. Μόνον ως σχολιογράφο μπορεί κανείς να τον δεχτεί, μιας εφημερίδας η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κρίσιμη περίοδο του βρόμικου '89. Κι όταν λέω έπαιξε ρόλο "καταλυτικό", εννοώ προς την κατεύθυνση της συσκότισης προσώπων και καταστάσεων της περιόδου εκείνης και υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν διάβασα το βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου, αλλά δεν χρειάζομαι πληροφορίες για να σχηματίσω την εικόνα εκείνης της εποχής. Ήμουν μάχιμος δημοσιογράφος και μάλιστα διευθυντής της κομματικής εφημερίδας του ΠΑΣΟΚ, της "ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ" και γνώριζα πρόσωπα και καταστάσεις και ήμουν γνώστης (στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού) όλων των περιστατικών που φόρτισαν εκείνο το σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί, κόμματα, επιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες και δημοσιογράφοι.

Η ιστορία λοιπόν δεν πρόκειται να γράψει αυτά που υποστηρίζει ο Μπακουνάκης (ενδεχομένως και ο Θεοδωρόπουλος) και τούτο διότι η Δικαιοσύνη απεφάνθη τότε... Ο Κοσκωτάς δεν χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύθηκαν το σκάνδαλο Κοσκωτά για να το πλήξουν και να το εξοβελίσουν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο πρώτος διευθυντής του περιοδικού "ΕΝΑ" που ήταν ο Παύλος Μπακογιάννης, αλλά και αργότερα οι άλλοι υπεύθυνοι του περιοδικού που αποτέλεσε το έντυπο αιχμής του Κοσκωτά, δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ και είναι απορίας άξιον πώς ο τότε ιδιοκτήτης της "ΓΡΑΜΜΗΣ" είχε στη δούλεψή του ανθρώπους ξένους προς το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου και ΟΛΟΙ μαζί δούλευαν υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του!!!

Το σκεπτικό όσων ψήφισαν αθώωση στο Ειδικό Δικαστήριο: [...] Το δικαστήριο δεν πείσθηκε ότι ο κατηγορούμενος αυτός προκάλεσε με οποιονδήποτε τρόπο την απόφαση των διοικητών των ΔΕΚΟ να τελέσουν τις εν λόγω πράξεις οι οποίες τους αποδίδονται, αλλά και ούτε συνήργησε με οποιονδήποτε τρόπο στις πράξεις αυτές. [...] Εξάλλου οι εκδότες που κατέθεσαν αόριστα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέχει και ποινικές ευθύνες, απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν ότι δεν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι ο παραπάνω κατηγορούμενος είχε δώσει εντολές σε διοικητές δημοσίων επιχειρήσεων να καταθέσουν τα διαθέσιμα κεφάλαια αυτών στην Τράπεζα Κρήτης. Πέραν όμως αυτών, από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε γνώση των υπεξαιρέσεων που διέπραττε ο Γεώργιος Κοσκωτάς κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, από 19 Ιανουαρίου 1988 έως 19 Οκτωβρίου 1988, όταν υπεξαιρούσε τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κρήτης [..]


Νίκος Λαγκαδινός


Η λογική του κορόιδου...

Ειλικρινά δεν έχω αντιληφθεί εάν η κυβέρνηση έχει κάποια θέση - άποψη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πολύ φοβάμαι ότι επικράτησε η άποψη «ας πάρουμε εμείς τώρα τη δόση και ας αφήσουμε τ' άλλα στη Λαγκάρντ και τη Μέρκελ»!

Δηλαδή στον «αυτόματο πιλότο» της Ευρώπης. Εναν «πιλότο», βέβαια, που δεν υπάρχει... Τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρώπη ασχολείται με το ελληνικό χρέος. Μόνο η κυβέρνησή μας απουσιάζει... Δεν αμφισβητώ ότι η δόση και ο τρόπος καταβολής της κ.λπ. είναι θέμα ζωής ή θανάτου αυτήν τη στιγμή για τη χώρα. 

Ομως, η οποιαδήποτε σοβαρή λύση του ελληνικού προβλήματος συνδέεται, είναι αλήθεια, με πολλά πράγματα - πρωτίστως όμως με την αντιμετώπιση του χρέους. Γιατί δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε χρέος. «Ρουφάει» τη χώρα. Κοντεύει να γίνει... διπλάσιο του ΑΕΠ. Σε συνδυασμό, δε, με μια αθροιστική μείωση του ΑΕΠ κατά 25 μονάδες και με επίταση, λόγω μέτρων της υφεσιακής ροπής για το 2013, δεν υπάρχει σοβαρή λύση του ελληνικού προβλήματος χωρίς δραστική μείωση του επίσημου χρέους, χαλάρωση της ύφεσης και σύνδεση της αποπληρωμής του με τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η παραμονή της Ελλάδας έχει ένα κόστος για την Ευρώπη. Το ίδιο και η έξοδός της. Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος και οι κίνδυνοι για την Ευρώπη, γνωρίζουν όλοι, ότι είναι πολύ μεγαλύτεροι και για την Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να κάνουν το κορόιδο και να «πετάνε την μπάλα» συνεχώς στην εξέδρα.

Η λογική της Μέρκελ και του Σόιμπλε να «κάνουμε το κορόιδο» μέχρι τις εκλογές και μετά βλέπουμε, το πιο πιθανό είναι να γίνει «μπούμερανγκ». Ηδη οι σοσιαλδημοκράτες έχουν επίκεντρο της αντιπολίτευσής τους ότι «η Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα». Εν πάση περιπτώσει, τα εσωτερικά πολιτικο-κομματικά συμφέροντα δεν μπορεί να είναι υπέρτερα της ευρωπαϊκής προοπτικής και του ευρώ, ιδίως για μια χώρα που θέλει να ηγηθεί της ενιαίας Ευρώπης! Ουδείς μπορεί να κάνει το «κορόιδο»...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ...


Ανώνυμος είπε... 

To αλίευσα από ένα μπλόγκ και επειδή τα καλά σχόλια πρέπει να τα μοιραζόμαστε και με άλλους, σας το μεταφέρω.:

Η κλεμμένη εξουσία !!!!

Η Ελλάδα, η μόνη χώρα που, ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης Προδοσίας.!

Κύριε Σαμαρά,
πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ να επιτύχει το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο το "ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ" λόγω ελλείψεως εσόδων!!!! …. αφού μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" φτιάξατε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας !

Σου υπενθυμίζω, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις ,οι ΤΑΧΙπορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί και οι λιμανο-πειρατεία, η φορολογο-επανάσταση και ιατρο-απόκρυψη, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει αμφοτέρων των …εραστών της πολυθρόνας» επί ΔΥΟ και πλέον ΧΡΟΝΙΑ.!!
Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της δικιά σας (προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής, που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων.

Η άλλη «δύναμη» φθοράς και διαφθοράς ήταν τα «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ όπως ευκρινέστατα αποτύπωσε η λεκτική και έγγραφη ομοβροντία των εκπροσώπων του ΚΚΕ! και η ΟΡΑΤΟΤΗΣ!

Η τρίτη… δύναμη ήταν οι γνωστοί χρυσοκουκουλοφόροι της ανανδρίας και της πνευματικής ανικανότητας. Οι γνωστοί –άγνωστοι του… Ασφαλιστικού οργανισμού των κρατικών μυστικών και φανερών «Υπηρεσιών» !

Η τέταρτη ..δύναμη ανήκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε «Φίλια πυρά του εσωτερικού χώρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» !!
Έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! συμβάλατε ώστε το καράβι (μνημόνιο ένα) να ..πέσει στην ξέρα, η Ελλάδα να βρεθεί στο κόκκινο των υποχρεώσεών της, αφού αφ΄ενός ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θρασύτατα αντεθνικά και παράνομα προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία του …Σαμαρά συμμετείχε στην εκθεμελίωση ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ και της τελευταίας πιθανότητας οικονομικής ανάκαμψης.

Η Ελλάδα έπαθε αγκύλωση σε τέτοιο βαθμό, που και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, κύριος Αθανασίου, υπέδειξε και εφήρμοσε στην Δικαιοσύνη την «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» !!! αλλά στις εκλογές μπήκε στο ψηφοδέλτιο …ΣΑΜΑΡΑ.!!!
Βέβαια, σήμερα είναι… υπουργός !
Έτσι διαβασμένοι εχθροί και ..αδιάβαστοι ΕΠΛΕΞΑΝ το χαλί της προσβολής και της πολιτικής αναντρίας.

Ο Κοινός «ΕΧΘΡΟΣ» Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, «ΕΠΡΕΠΕ» να υποστούν το κόστος από τις αντεθνικές αθλιότητες, ώστε ο Σαμαράς να γίνει …αποδεκτός από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, και ο Παπανδρέου να σηκώσει το πολιτικό και ανήθικο κόστος ,της βρόμικης και ενσυνείδητης συνωμοσίας τους, εναντίον του και εναντίον της Ελλάδας.
Έτσι και έγινε !

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο ευγενής συνομιλητής και ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ πολιτικός, υπέβαλε παραίτηση για να …κυβερνήσουν οι ταραξίες της Ελληνικής πραγματικότητας.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ σε παραίτηση από την ΚΛΙΚΑ αντιφρονούντων και… ομοφρονούντων πολιτικών ..ΤΑΛΙΜΠΑΝ.!!! 

Ο ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΠΛΩΜΑ» !... 

Ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζιού συστήματος, η διανομή της μεγάλης επιχειρηματικής πίτας των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων κρατικών προμηθειών και η κατανομή των κονδυλίων που θα διατεθούν τα απόμενα χρόνια στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, είναι η πραγματική ουσία των "τεχνικών ζητημάτων", στα οποία φαίνεται ότι σκοντάφτουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τη διευθέτηση του προβλήματος χρέους και την εκταμίευση της δόσης του δανείου. 

Ενας ευρωπαϊκός "καυγάς για το (ελληνικό) πάπλωμα" βρίσκεται σε εξέλιξη και από την έκβαση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πότε και ποιά λύση θα δοθεί. 


Το θέμα ετέθη απερίφραστα κατά τις συζητήσεις στο Eurogroup και το μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ήταν σαφές : Πρώτα θα συμφωνηθεί ατύπως ένα γενικό πλάνο κατανομής των αποκρατικοποιήσεων και της υπόλοιπης "πίτας" και μετά θα δοθεί το πράσινο φώς για την εκταμίευση της δόσης και θα υπάρξει συμφωνία για συνολική λύση. 


Το ζήτημα αυτό καλείται να διαχειρισθεί τώρα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, που πραγματοποιεί επαφές στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ηγέτες του σκληρού πυρήνα τις ευρωζώνης. Τα περιθώρια χειρισμών είναι περιορισμένα, καθώς από την πλευρά των Ευρωπαίων οι όροι είναι ξεκάθαροι, ενώ οποιαδήποτε δέσμευση αναλάβει θα μπορεί να την υλοποιήσει μόνον με τη συγκατάθεση των κυβερνητικών εταίρων του. 


Θέσεις, απόψεις και τακτικές ευρωπαϊκών κυβερνήσεων διαμορφώνονται σε συνάρτηση με οικονομικά συμφέροντα των χωρών τους και με τις επιδιώξεις ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων τους, που προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, αξιοποιώντας δυνατότητες και ευκαιρίες. 


Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται από τη Γερμανία, η οποία παρεμβάλει συνεχώς προσκόμματα, επιμένει στην αντιπαράθεση με το ΔΝΤ και τραινάρει τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να επιτύχει τα μεγαλύτερα δυνατά "ανταλλάγματα". 


Πρώτος στόχος των γερμανικών συμφερόντων είναι η άλωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο θεωρούν παραδοσιακά "γαλλοκρατούμενο", λόγω της ισχυρής παρουσίας γαλλικών χρηματοπιστωτικών ομίλων στην ελληνική αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Εθνική Τράπεζα, για την οποία στήνει πολιορκητικό κλοιό η Deutsche Bank. 

Στο στόχαστρο των Γερμανών βρίσκονται επίσης ο ενεργειακός τομέας, τα μεγάλα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα - όπου ο εκσυγχρονισμός θα γίνει με γερμανική «τεχνική βοήθεια» και επίβλεψη - οι κατασκευές και οι κρατικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών 


Οπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, δείχνει η γερμανική κυβέρνηση και για την προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες πραγματοποιούν πωλήσεις πολλών δισ, ευρώ στην ελληνική αγορά, κυρίως προς τον δημόσιο τομέα (νοσοκομεία, ΕΣΥ, ασφαλιστικά Ταμεία). 


Στον ενεργειακό τομέα, πέραν των σχεδίων για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγε΄ς (πρόγραμμα "Ηλιος" κλπ), το ενδιαφέρον εστιάζεται στην μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την εκχώρηση τομέων εργασιών της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 


Το Βερολίνο πιέζει ήδη από καιρό για τη συναψη συμφωνιών που θα αφορούν τη δημιουργία νεων ενεργειακών μονάδων, την εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων και τη διανομή ενέργειας. 


ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ