26 Ιουλ 2011

Περικοπή 2000 θέσεων εργασίας από την RIM του κ. Λαζαρίδη



H εταιρεία Research In Motion (RΙΜ), κατασκευάστρια των τηλεφώνων Blackberry ανακοίνωσε πως θα περικόψει 2000 θέσεις εργασίας στον Καναδά, καθώς παλεύει να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων. "Η RIM σκοπεύει να κοινοποιήσει την απόλυση στους υπαλλήλους της στη Βόρεια Αμερική και σε ορισμένες άλλες χώρες αυτή την εβδομάδα . Όλοι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι θα λάβουν πακέτα αποζημιώσεων και υποστήριξη στην αγορά εργασίας," αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι η μείωση των θέσεων εργασίας θα απλωθεί "σε όλους τους τομείς" αν και είναι αναμενόμενο ότι οι περισσότερες απολύσεις θα γίνουν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Οντάριο. Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που θα επιτρέψει να αναπτυχθούν άλλοι κλάδοι της εταιρείας", δήλωσε η RIM.

Μετά από πολυετή κυριαρχία στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων, η Research In Motion έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από την Apple με το iPhone και από τη Google με το Android κινητό λειτουργικό της σύστημα .

Η RIM συνεχίζει να ελέγχει περίπου το 25% της αγοράς των ΗΠΑ, αλλά το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να συρρικνώνεται, καθώς το Android της Google και το iPhone της Apple έχουν διεισδύσει στο μερίδιο αγοράς της RIM.

Η RIM, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι έχει αφήσει στην αγορά το ίδιο προϊόν επί σειρά ετών, θα φέρει στην αγορά τη νέα γενιά κινητών Blackberry στο τέλος του καλοκαιριού καθώς και το Playbook στις αρχές του 2012. Ένας από τους ιδιοκτήτες της RIM είναι ο ομογενής Μάικ Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: