21 Μαΐ 2014

Πρόεδρος γερμανικής Βουλής: 

«Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα...»



Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα επωφελήθηκε από την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της, τονίζει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Νόρμπερτ Λάμερτ και υποστηρίζει ότι «η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δε θα μπορούσε να γίνει με κοινωνικά λιγότερο επώδυνο τρόπο».

«Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα. Η Ευρώπη δε θα ήταν αυτό που είναι, χωρίς τη μεγάλη συμβολή της Ελλάδας στην ιστορία και τον πολιτισμό της γηραιάς ηπείρου. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα επωφελήθηκε από την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της», δηλώνει ο κ. Λάμερτ σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle και προσθέτει πως «φάνηκε ότι στην Ένωση δεν υπάρχουν εξαρτήσεις ή μονομερείς αρμοδιότητες, αλλά ότι τα πάντα γίνονται αντικείμενο διαπραγματεύσεων και συμφωνιών και ότι χρειάζεται πάντα η έγκριση των κοινοβουλίων». Σημειώνει ωστόσο ότι «στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να έχουν τη βεβαιότητα ότι οι συμφωνίες θα εφαρμοστούν».

Απαντώντας σε ερώτηση, «εάν μπορεί να κατανοήσει όλους εκείνους στην Ελλάδα και στις χώρες των προγραμμάτων λιτότητας, οι οποίοι, θεωρώντας ότι η φωνή τους δεν πρόκειται να εισακουστεί -εφόσον η Άγγελα Μέρκελ αποφασίζει τελικά για όλα, όπως πιστεύουν- δεν πρόκειται να ψηφίσουν», ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ υπενθυμίζει ότι όλες οι αποφάσεις για τα προγράμματα διάσωσης έχουν εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: