1 Μαΐ 2014

Στη «Μεταρρύθμιση» ήταν, είναι και θα είναι εμπαθείς με τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ..



Όταν οι εμπάθειες δεν κρύβονται. Αναδημοσιεύουμε ανυπόγραφο ποστ του site Μεταρρύθμιση, ένα ποστ που μέσα στην εμπάθειά του δεν συνειδητοποιεί το ιστορικό διακύβευμα που το ίδιο θέτει, δικαιώνοντας πλήρως όλους όσους πίστεψαν από την αρχή ότι η "Ελιά" ήταν ένα επινόημα διάλυσης και κατάργησης του ΠΑΣΟΚ. Γράφει η Μεταρρύθμιση

"Ηταν ο πρωθυπουργός του πρώτου μνημονίου. Είναι πρώην πρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που απέχει από τις κομματικές διαδικασίες, συχνά και από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα, και καταψήφισε άρθρο του τελευταίου μνημονιακού νομοσχεδίου. Θα είναι, ίσως, ο πρώτος που θα βγάλει το λογαριασμό στον Ευ. Βενιζέλο αν η επίδοση της Ελιάς στις ευρωεκλογές δεν είναι ικανοποιητική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στον απόηχο της σεναριολογίας που πυροδότησε η παρουσίαση μαζί με τον Φώτη Κουβέλη του βιβλίου της υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ Μ. Κοππά που πρόσφατα έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει ψεύδη και προβοκάτσιες, προειδοποιεί ότι δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν και δηλώνει «εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι».

Ελιά είναι; Η απάντηση στην ερώτηση που δεν έκανε ο ίδιος στον εαυτό του έχει δοθεί στην πράξη.

Epikairo: Άλλο ένα εμπαθές, ανώνυμο άρθρο από την "Μεταρρύθμιση", η οποία βάζει υποθήκη για το από ποιον θα ζητήσουν λογαριασμό για την αποτυχία της "Ελιάς" την επομένη των ευρωεκλογών. Είναι προφανής η στόχευση να ζητήσουν από τον Παπανδρέου τα ρέστα, επειδή δεν είναι εμπαθής μόνο για τον ίδιο, αλλά και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Εκεί στην "Μεταρρύθμιση", αλλά και στους πολιτικούς εντολείς τους βγάζουν αλλεργία με την λέξη "ΠΑΣΟΚ", γιατί το έχουν συνδέσει με τον Ανδρέα Παπανδρέου και κατ' επέκταση τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να λέγονται "ΠΑΣΟΚ", γι αυτό και βάλθηκαν να το αυτοδιαλύσουν και να το ενσωματώσουν στην "Ελιά", με συνεργό τους Βενιζέλο και Σημίτη, που σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι άλλο που του έδωσαν το όνομα "Ελιά".

Επειδή ντρέπονται να ομολογήσουν ότι απεχθάνονται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατά βάση είναι Παπανδρεϊκό κόμμα, θέλουν από τον ίδιο τον Παπανδρέου να προσκηνύσει και να πει έναν καλό λόγο γι αυτούς που επιδιώκουν την εξαφάνισή του από τον χάρτη, επειδή εν έτει 2014 δεν είναι της μόδας να λέγεσαι ΠΑΣΟΚ. Είναι αλητεία να ζητάς από έναν άνθρωπο που δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι "ΠΑΣΟΚ" να δηλώσει "Ελιά", ως απόδειξη μιας ΠΑΣΟΚοφροσύνης, που όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι θέλουν να την αποβάλλουν την επόμενη ημέρα.
Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά όμως. Όλοι αυτοί οι Μπίστηδες, οι Βενιζέλοι, οι Λοβέρδοι, οι Μόσιαλοι θέλουν την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, και να φτιάξουν μια "Ελιά", ξεριζώνοντας τις ρίζες της παράταξης που δεν είναι άλλες από τον Παπανδρέου και τις αριστερές καταβολές. Οι άνθρωποι θέλουν να φτιάξουν ένα κεντροαριστερό δεκανίκι του Σαμαρά, αποϊδεολογικοποιημένο, με προσωπικότητες του ευρύτερου σημιτικού χώρου, πασπαλισμένο με καριερίστες της πολιτικής που δεν θέλουν να "λερωθούν" με το μίασμα "ΠΑΣΟΚ".

Δεν πειράζει, αυτά τα ανώνυμα άρθρα μας υπενθυμίζουν de facto μια εξίσωση: ΠΑΣΟΚ=ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: