Περί Σόϊμπλε
Και ξαφνικά...3 μέρες πριν τις εκλογές, βγάζει το MEGA πρώτη είδηση στο δελτίο του το μεσημέρι της Πέμπτης "δηλώσεις Σόϊμπλε". Τι υποτίθεται πως είπε;
Ότι: «Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ». Και ότι: «Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.» ...
Και φυσικά αρχίζει η σπέκουλα. Του είπε ο Παπανδρέου ή κάποιος άλλος - ο Τσίπρας ίσως; - ότι ήταν καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ; Είχε η κυβέρνηση Παπανδρέου σχέδιο εξόδου από το Ευρώ;
Επειδή όλα αυτά ακούγονταν από παράξενα έως παράλογα, οι σοβαροί αναλυτές προειδοποίησαν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα, και προτού ειπωθεί ο,τιδήποτε, καλό θα ήταν να ερωτηθεί το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και να δώσει διευκρινήσεις.
Ρωτήθηκε λοιπόν το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, και έδωσε την απομαγνητοφώνηση. Τι προκύπτει; Ότι ο Σόιμπλε ερωτήθηκε σχετικώς με «δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πρωτοστάτησε στην προώθηση το 2012 της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» και με το εάν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει ένα σχέδιο Β για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες Ευρωεκλογές. Και απάντησε (κατά λέξη):
"Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε επανειλημμένα έκκληση σε εκείνη τη χρονική περίοδο στη γερμανική Βουλή και αλλού ότι πρέπει να έχουμε λίγη κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων, οι οποίοι χρειάστηκε να υποφέρουν από τις παραλείψεις δεκαετιών των δικών τους ελίτ και για το ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να βαδίσουν έναν δύσκολο δρόμο, στον οποίο πρέπει να τους βοηθήσουμε. Και μετά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πάντα έλεγε ότι είναι απόφαση της Ελλάδας, εάν θέλει να σηκώσει αυτά τα βάρη, ή εάν δε το θέλει. Αυτή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και, εάν αποφασίσει να σηκώσει τα βάρη, εμείς θα τους στηρίξουμε σε αυτό. Και μετά, υπήρχε στην Ελλάδα μια συζήτηση για έξοδο από το ευρώ. Αναφέρατε έναν πολιτικό, για του οποίου το δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης έχω αμφιβολίες. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά σήμερα να μιλήσω γι αυτό. Αυτοί λένε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να φύγει κανείς από το ευρώ. Αυτό υπάρχει και στην Ιταλία, καλή ώρα. Μετά υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να διεξάγει ένα δημοψήφισμα: Να βγούμε ή όχι."
Τι σχέση με όσα ακούσαμε από το MEGA (και έγραψε και το ΒΗΜΑ;) Καμία απολύτως; Βγήκαν να πουν "κάναμε λάθος;" Σιγά τώρα.
Όμως το ενδιαφέρον είναι αλλού. Ποιος είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έσπευσε να σχολιάσει την υποτιθέμενη δήλωση Σόϊμπλε - χωρίς να φροντίσει να τσεκάρει; Μα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος φυσικά...
Ιδού τι είπε στον ΑΝΤ1 όταν ρωτήθηκε σχετικά:
"Κάτι θα ξέρει που δεν το ξέρω εγώ βέβαια γιατί αυτό προφανώς θα είναι πριν αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών..."
"Μπορεί κάποιος να του είχε πει κάτι ενδεχομένως θεωρώντας ότι έτσι ασκεί πίεση υπέρ των ελληνικών απόψεων. Αλλά ξέρετε τέτοιου είδους πιέσεις, μπλόφες, τέτοιου είδους προσεγγίσεις δεν οδηγούν σε αποτελέσματα".
Μετάφραση: "ξέρω εγώ τι ανεύθυνα πράγματα έκανε ο Παπανδρέου και οι δικοί του τότε;"
Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι κάποιος για να λέει τέτοια πράγματα;!
Πόσο λίγος για τη συγκυρία και ακατάλληλος για να ηγείται της δημοκρατικής παράταξης;
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 15:04
Σχόλια (3)
Σχολιαστής
Ποιος ξερει μεχρι που ειναι ικανοι να φτασουν οι ΑΘΛΙΟΙ απο την μια και οι ΔΟΛΙΟΙ απο την αλλη. Μεχρι ποσο ΚΑΤΩ ομως μπορουμε εμεις να τους φτασουμε δεν το υποψιαζονται και θα το μαθουν την Κυριακη πριν τα μεσανυχτα, μετα θα βγουν τα φαντασματα.
Πριν από 40 λεπτά
ΚοινοποίησηΑπάντηση
Ι.Π
Και στην Κοσιώνη χθες το βρέδυ, όταν τον ρώτησε, ο ΒΒ είπε: Από τη στιγμή που ανέλαβα εγώ το υπουργείο οικονομικών δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Που σημαίνει... πριν μπορεί. Τελικά το ΠΑΣΟΚ το κατέστρεψε η μανία του ΒΒ να απαξιώσει τον Παπανδρέου. Από το 2012 δεν κάνει άλλη δουλειά. Αφήστε που αυτό εγώ δεν ήξερα, μετά έμαθα δεν στέκει με τίποτα γιατί ο Παπανδρέου έκανε μια φορά τη βδομάδα υπουργικό συμβούλιο. Αυτή η τακτική συν το ότι κάθε μέρα παρουσιάζεται σαν θύμα που θυσιάστηκε για τη χώρα δείχνει ότι κουβαλάει μεγάλο κομπλεξ ανωτερότητας και κατωτερότητας. Και μας έφερε κι εμάς για πρώτη φορά στην κατάσταση να μην ξέρουμε τι να ψηφίσουμε.
Ir.mfl
Η ουσία των λόγων του Σόιμπλε συμπυκνώνεται στο σημείο όπου αποδίδει τις μεγαλύτερες ευθύνες της κρίσης στην ελληνική ελίτ. Μένει να αναρωτηθούμε ποιός πήγε κόντρα σε αυτήν την τελευταία και ποιός όχι; Και έτσι μάλλον θα βρούμε ποιός ήταν υπέρ του ευρώ και ποιός όχι. Γιατί αλλιώς με τις κωλοτούμπες και τις στρεψοδικίες των πονηρών δε θα βγάλουμε εύκολα άκρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου