24 Μαΐ 2014

Κρεσέντο αντιπαπανδρεϊσμού από τον Καρακούση!





Το σημερινό άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο Βήμα θα μπορούσε να αποτελεί και μνημείο προπαγάνδας για τη σύγχρονη δημοσιογραφία. Ο Καρακούσης παρουσιάζει τον Καραμανλή ως τον πολιτικό που αντιλήφθηκε την κρίση αλλά τα μέτρα που οι περιστάσεις επέβαλλαν δεν ελήφθησαν (το γυρίζει σε τρίτο πληθυντικό, λες και τα μέτρα θα τα λάμβανε κάποιος εξωγήινος). Κατόπιν, ...
κάνει αναφορά στον Παπανδρέου λέγοντας ότι είχε «έλλειμμα κατανόησης» και πίστευε κάτι παραμυθάδες ότι θα βρει δανεικά από τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες! Αυτά τα είπε ο Καρακούσης για τον Παπανδρέου!!! Τέλος, παρουσίασε ως σωτήρα του έθνους τον Βενιζέλο και περιέγραψε την αποστασία ως πράξη ηρωική. Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα έγραφε και στην περίπτωση του Εφιάλτη!

Πριν παραθέσουμε το άρθρο, θυμίζουμε για την ιστορία ότι τα δανεικά από την Κίνα προήλθαν από ανυπόγραφο δημοσίευμα του blog troktiko, το οποίο πήρε εθνικές διαστάσεις και έπαιξε ακόμη και στα βραδινά δελτία ειδήσεων. Όσο για τα δανεικά από τη Ρωσία και τις αραβικές χώρες, αυτά ήταν επιχειρήματα που χρησιμοποίησε κάθε ψεκασμένος αντιμνημονιακός που λιθοβόλησε τη μόνη υπαρκτή λύση που πρότεινε ο Παπανδρέου, τον περίφημο μηχανισμό στήριξης.

Ο Καρακούσης παρουσιάζει τον Παπανδρέου και ως μνημονιακό και ως περίπου χαζό και ως ψεκασμένο αντιμνημονιακό ταυτόχρονα και αυτό το κάνει μία ημέρα πριν από τις εκλογές, διώχνοντας με «έξυπνο» τρόπο και τον τελευταίο ψηφοφόρο του Παπανδρέου από την «ελιά»! Υπάρχουν 2 ειδών προπαγάνδες, η ευφυής και η βλακώδης. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε ποια από τις 2 χρησιμοποίησε ο Καρακούσης στο συγκεκριμένο «ποίημα»:









Δεν υπάρχουν σχόλια: