9 Σεπ 2013

Σαμαράς: «Μακάρι να είχαμε μια αντιπολίτευση που στήριζε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» !!!



Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Σαμαρά στη ΔΕΘ:

[...] Την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας κανείς δεν την αμφισβητεί πλέον! Κανείς; Όχι ακριβώς! Υπάρχουν κάποιοι μέσα στην Ελλάδα που προσπαθούν να την αποδομήσουν. Γιατί αμφισβητούν την επιτυχία όλης αυτής της προσπάθειας; Γιατί προσπαθούν να αποδομήσουν την ελληνική επιτυχία;Γιατί την ειρωνεύονται καθημερινά;...

Γιατί επικαλούνται ψεύτικα στοιχεία, διαψεύδονται συνεχώς, και παρ' όλα αυτά επιμένουν; Την άνοιξη μιλούσαν για το δημόσιο χρέος που είχε, λέει, ξεφύγει και βρισκόταν σε αστρονομικά επίπεδα. Μιλούσαν για 520 δισεκατομμύρια, για 480 δισεκατομμύρια. Τελικά αποδείχθηκε ότι είναι 321 δισεκατομμύρια, και σε καθαρή θέση 305 δισεκατομμύρια. Ύστερα αμφισβητούσαν το πρωτογενές πλεόνασμα κι ότι τα δημόσια έσοδα είχαν τάχα καταρρεύσει. Τελικά αποδείχθηκε ότι μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει, το δημοσιονομικό πλεόνασμα διευρύνεται.
Ύστερα μας έλεγαν ότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που υπολογιζόταν αρχικά. Και τώρα όλα δείχνουν ότι μάλλον θα είναι μικρότερη.

[...] Αναρωτιούνται πολλοί: Γιατί κάποιοι στην Ελλάδα επιμένουν να φέρνουν την καταστροφή, τώρα που υπάρχουν τόσες ενδείξεις, τόσα σημάδια, ότι η κατάσταση;

Απαντώ: γιατί η επιτυχημένη πορεία εξόδου από την κρίση, καταργεί κάθε λόγο ύπαρξής τους. Διαψεύδει όλες τις προσδοκίες τους για επικείμενη καταστροφή. Και γελοιοποιεί όλες τις προτάσεις τους. Που από την αρχή ήταν ασυνάρτητες. Και τώρα πια δεν έχουν νόημα. Εμείς πετύχαμε ήδη όσα εκείνοι λένε ότι επιδιώκουν! Και τα επιτύχαμε όχι σε σύγκρουση με τους εταίρους μας, αλλά σε συμφωνία μαζί τους.
Τα πετύχαμε, όχι οδηγώντας σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά διασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Τα πετύχαμε χωρίς να απομονώσουμε τη χώρα μας σε μια δύσκολη στιγμή και σε μια ταραγμένη περιοχή, αλλά δημιουργώντας νέες συμμαχίες και συσπείρωση γύρω από την Ελλάδα, στην πιο δύσκολη στιγμή, την ώρα που όλη η περιοχή μας αναφλέγεται. Εκνευρίζονται οι γνωστοί προφήτες της καταστροφής, χάνουν την ψυχραιμία τους, επειδή, ναι, είμαι αισιόδοξος!

[...] Φίλες και φίλοι, Μακάρι να είχαμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση που στήριζε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Παραθέτω ποστ του epikairo, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011:
Σταθερά προσηλωμένη στη γραμμή να καταψηφίσει τη νέα συμφωνία, ακόμα και εάν η κυβέρνηση επιλέξει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο με 180 ψήφους, παραμένει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να προσδέσει την ΝΔ στο άρμα της ανευθυνότητας από την πρώτη στιγμή και μάλιστα σε στιγμές κρίσιμες για τον τόπο, καταψηφίζοντας το 1ο μνημόνιο, λέγοντας ναι όμως στο δάνειο. Προφανώς στην ΝΔ ήθελαν τα 110 δις του δανείου χωρίς τους όρους !!! Το ίδιο φαίνεται ότι θέλουν και τώρα...

@Antonis_Samaras Μπορείς να απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα :

_ Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν λες ότι είσαι κατά του μνημονίου, αλλά υπέρ του δανεισμού...(;)

_Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν ζητάς επιμήκυνση και χαμηλότερο επιτόκια και από την άλλη αντιτίθεσαι στις συμβατικές υποχρεώσεις του δανείου (μνημόνιο)...(;)

_Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν λες ότι θα καταψηφίσεις τη νέα δανειακή σύμβαση, πριν καν ακόμα δεις τους συμβατικούς όρους που θα τη συνοδεύουν, αλλά και ούτε και να παίρνεις μια σαφή θέση για τους όρους και τις προϋποθέσεις του haircut ...(;)

_Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ψηφίζουν στα εθνικά τους κοινοβούλια υπέρ της οικονομικής στήριξης ενός άλλου κράτους μέλους (εν προκειμένω της Ελλάδας) , ενώ σε αυτό το κράτος η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίζει και δεν θα δέχεται ουσιαστικά, τη χορήγηση αυτής της βοήθειας...(;)

_Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν δεν βγάζεις άχνα στις Βρυξέλλες και τη πρόσφατη Σύνοδο του ΕΛΚ, λέγοντας ότι το "ελληνικό θέμα δεν τέθηκε"

_Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν επικαλείσαι την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για προεκλογικούς λόγους...(;)

_Πόσο λαϊκισμός υπάρχει όταν λες ότι θα επαναδιαπραγματευτείς το μνημόνιο, με όρους Zappeio 2.0

_Πόσος λαϊκισμός υπάρχει, όταν το πατριωτικό καθήκον σου εξαντλείται αποκλειστικά στην αυτοδυναμία του κόμματος σου , όπως τουλάχιστον καταμαρτυρά η φράση «δεν συναινούμε ,δεν συζητούμε συγκυβέρνηση, εάν δεν επιτύχουμε αυτοδυναμία θα ξαναπάμε σε εκλογές», η οποία και θα μείνει στην ιστορία για τη χρονική στιγμή που ειπώθηκε ...(;)

Εpikairo: -Αντώνη Σαμαρά, αν ήσουν πιο υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της αντιπολίτευσης δε θα δημιουργείτο αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας με τον κόσμο να πιστεύει σε τρίτες ουτοπικές λύσεις και φανταστικά ισοδύναμα, οι επιχειρηματίες δε θα έβγαζαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, οι ξένοι επενδυτές θα έριχναν χρήματα στη χώρα, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούσαν με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση και επιτυχία, τα χρηματοδοτικά κενά θα ήταν πολύ λιγότερα χωρίς τις διπλές εκλογές του 2012 (τα 11 δις έφτασαν +16), η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό θα ήταν μίας χώρας που αντιλήφθηκε το πραγματικό πρόβλημα και κινήθηκε συντεταγμένα στη λύση αυτού και συ δε μας διασκέδαζες με τις κωλοτούμπες σου αλλά θα μας έπειθες με τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση σου.

Αυτή είναι η αλήθεια, πατριώτη, η μάχη δεν ήταν υπέρ της Ελλάδας αλλά υπέρ της καρέκλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: