9 Σεπ 2012


Ναι στην εξεταστική, αλλά για τον Τσίπρα !.. 

Ναι, συμφωνούμε να γίνει εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για την Οικονομία, ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο τις ευθύνες του μεγάλου επαναστάτη της δραχμής, Αλέξη Τσίπρα.
Να απαντήσει στον ελληνικό λαό για:

Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, τους προπηλακισμούς, τους βανδαλισμούς και τραμπουκισμούς στην ελληνική κοινωνία δημιουργώντας κλίμα φόβου και πίεσης στους Έλληνες πολίτες.

 Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, τη φθορά περιουσίας του ελληνικού δημοσίου (κτίρια, δρόμους κλπ) με μεγάλο κόστος για τους πολίτες, τους Έλληνες φορολογούμενους.

 Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, τη νέκρωση των κεντρικών πλατειών στις μεγάλες πόλεις, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση εκατοντάδων εμπορικών καταστημάτων και, κατά συνέπεια, των εργαζομένων που αυτά απασχολούσαν.

 Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, φασίζουσες νοοτροπίες και συνθήματα ενάντια θεσμών, όπως το κοινοβούλιο ( "να καεί το μπ... η Βουλή"), τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, βουλευτών, τον Πρωθυπουργό ( ο περίφημος χαρακτηρισμός ως Πινοσέτ, Τσολάκογλου), τους Υπουργούς (ναζί).
Συμπεριφορές και πρακτικές που τελικά ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό την Χρυσή Αυγή και επέτρεψαν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, διασύροντας τη χώρα μας διεθνώς.

Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, επιλογές που διέσυραν, διευκόλυναν τους κατήγορους, κλόνιζαν την αξιοπιστία και δημιουργούσαν αμφισβήτηση για την ασφάλεια των ξένων πολιτών στην χώρα με τον αποκλεισμό αεροδρομίων, λιμανιών και κομβικών σημείων.

 Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, να ζημιωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος από ,,δράσεις, του τύπου <<δεν πληρώνω >>, αφού είναι γνωστό ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν ζητήσει αποζημίωση από το δημόσιο για τη ζημιά τους, άρα από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, πελατειακές και ροσυφετολογικού τύπου πρακτικές, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, όπως μη καταδίκη αυτών που δεν επέτρεψαν νόμιμο οικονομικό έλεγχο (Ύδρα) , απόδοση ΦΠΑ κλπ

Το ότι επί 2 ½ χρόνια δεν απότρεψε, αν όχι ενίσχυσε, με πρακτικές όπως την γνωστή σχεδιασμένη και με δόλο μεταφορά οικονομικών μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, με στόχο να δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα, ενισχύοντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

 Ιδιαίτερα, η πρωτοφανής ενέργεια, για πολιτικό κόμμα και μάλιστα αριστερό, το οποίο θέλει να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα προς την κοινωνία, να επιχειρήσει να σφετεριστεί την ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύει ότι τόσο ο αρχηγός του, ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδίστακτοι πολιτικοί, χωρίς ίχνος σεβασμού στην πολιτική ιστορία, ενώ παράλληλα, προκαλεί πολλά ερωτήματα.

 Όμως, το κεντρικό ερώτημα που θα κληθεί να ερευνήσει η εξεταστική επιτροπή αφορά την αποκάλυψη των δυνάμεων που καθοδηγούν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ., αλλά και τα συμφέροντα που έχουν από την μόνιμη παράλυση της χώρας και την αποσύνθεση της κοινωνίας.

 Ποιοι επιχειρηματίες, που έχουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, θα κέρδιζαν σήμερα, εάν τελικά επιστρέφαμε στην δραχμή και μετά έρχονταν να ,,αγοράσουν,, με τα ευρώ από τις ξένες τράπεζες;

 Γιατί άραγε, ο Τσίπρας ήταν πάντα το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ σε αντίθεση με τον Παπανδρέου; Μήπως τα ελληνικά ΜΜΕ (στην ουσία, οι μεγαλοεκδότες και οι τραπεζίτες που τα ελέγχουν) έγιναν τόσο δημοκρατικά και αποδέχονται την προβολή της άποψης που θέλει την «καταστροφή» τους. Ή μήπως το αντίθετο; Δηλαδή, μήπως ο Παπανδρέου προστάτευε τα συμφέροντα του λαού και ο Τσίπρας του κεφαλαίου, τελικά;

 Αλήθεια, με τι χρήματα έκανε ο Τσίπρας τις προεκλογικές εκστρατείες του κόμματός του. Η κρατική χρηματοδότηση στις εκλογές ήταν αυτή που αντιστοιχούσε στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2009, άρα στο 4.5 %. Ποιες δυνάμεις, λοιπόν, πόνταραν στον ΣΥΡΙΖΑ και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν;

 Και τέλος, πότε ολοκλήρωσε ο Τσίπρας την αποστολή του;.. Γιατί θα θυμίσουμε ότι όλες αυτές οι "προοδευτικές" δράσεις, τελείωσαν όταν έγινε πρωθυπουργός ο Παπαδήμος. Μήπως τότε;..

 Φυσικά, αυτή την εξεταστική με το πέρασμα του χρόνου θα την κάνει ο ίδιος ο λαός. ίσως, όχι σύντομα, καθώς βιώνει δύσκολες καταστάσεις και δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ της κρίσης. αλλά σε ένα εύλογο χρόνο.. Γιατί η ιστορία ποτέ δεν αποτιμάται όσο τα γεγονότα είναι νωπά, αλλά αργότερα, καθώς μόνο όσο απομακρύνεται κανείς από αυτά μπορεί να αξιολογεί αντικειμενικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: