26 Απρ 2012


Σαμαράς: Λεφτά υπάρχουν…

Α. Σαμαράς,  στην ομιλία στο Ζάππειο, 22/4/2012:
«Το πρώτο πράγμα που λέμε, είναι ότι η Ελλάδα έχει Πλούτο ανεκμετάλλευτο. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Κι εδώ είναι το παράδοξο: η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν… υπερχρεωμένη! Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος, είναι τα ενεργειακά της αποθέματα, είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που αν τα αξιοποιήσει σωστά μπορεί να σαρώσει τις διεθνείς αγορές. Είναι – πάνω απ’ όλα – το ταλέντο των ανθρώπων της, το «δαιμόνιο» του Έλληνα… Έχουμε ακόμα τεράστια ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Που παραμένει αναξιοποίητη. Λεηλατείται συστηματικά από κυκλώματα επιτηδείων… Αν αξιοποιούσαμε ένα μικρό μέρος όλων αυτών, θα λύναμε το πρόβλημα του χρέους και θα γινόμασταν «παγκόσμιος πρωταθλητής» σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».
ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΑ… Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΟΜΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΟΕΙΠΕ – ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ.!!!
 
  
Γ. Παπανδρέου, ομιλία στην Κοζάνη, 10/9/2009:
«Το λέω αυτό και για έναν άλλο λόγο, διότι ρωτούν συνέχεια «μα πού θα βρείτε τα λεφτά». Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των «ημέτερων» και των ισχυρών στη χώρα μας».

Γ. Παπανδρέου, Συνέντευξη στην 74η Δ.Ε.Θ., 13/9/2009:
«Εγώ θέλω να πω το εξής: ότι πράγματι, το ζήτημα δεν είναι μόνο πού θα βρούμε τα έσοδα. Λεφτά υπάρχουν. Φορολογικό σύστημα, με αναμορφωμένη μορφή, ώστε να είναι δίκαιο, αλλά να έχουμε και περισσότερα έσοδα. Πόροι από το Κοινοτικό Πλαίσιο και από την Κοινότητα ευρύτερα. Από τον δημόσιο πλούτο, τη δημόσια γη, όχι με τη λογική του Βατοπεδίου βεβαίως, με μια σωστή αξιοποίηση, με σεβασμό αυτού του δημόσιου πλούτου. Το ανθρώπινό μας δυναμικό, το οποίο μπορεί να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει, να αξιοποιηθεί, για να λειτουργήσει καλύτερα και η Διοίκηση, και πιο ανταγωνιστικά οι επιχειρήσεις μας.
Έχουμε λοιπόν τις
 δυνατότητες των πηγών, αλλά έχουμε και τις δυνατότητες να σπάσουμε αυτή τη σπατάλη, για την οποία σας μίλησα. Σας έδωσα πολλά παραδείγματα σπατάλης. Υπάρχουν και πολλά ακόμα, τα οποία όμως δεν έχουν μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση αυτή αντιμετωπιστεί, διότι δεν είχε την πολιτική βούληση. Δεν είναι τεχνοκρατικό το ζήτημα. Μπορεί να υπάρχουν και τεχνοκρατικά ζητήματα. Το θέμα δεν είναι να βρούμε τις τεχνοκρατικές λύσεις. Αυτές θα τις βρούμε από τους καλύτερους τεχνοκράτες, τους καλύτερους ειδικούς που έχει η χώρα μας, ή και διεθνώς. Το θέμα είναι να υπάρχει βούληση»…

Γ. Παπανδρέου, debate πολιτικών αρχηγών, 22/9/2009:
«Κύριε Τσίμα, νομίζω ότι και απ’ αυτά που είπε ο κ. Καραμανλής, μπορούμε να πούμε πολύ απλά ότι ήταν ευχάριστος για τους λίγους και ισχυρούς και δυσάρεστος για τους πολλούς. Δεν ήταν ότι δεν υπήρχαν χρήματα επί κυβέρνησης κ. Καραμανλή. Με 100 δις ευρώ χρέωσε το ελληνικό κράτος τα τελευταία έξι χρόνια. Είχε δύο Κοινοτικά Πακέτα Στίριξης, τα οποία δεν απορρόφησε όσο θα έπρεπε. Παρέλαβε μια οικονομία με 5% ανάπτυξη. Και βεβαίως, η δεύτερη επιτήρηση έγινε πριν την κρίση, όχι μετά την κρίση. Πού πήγαν τα λεφτά; Άρα, το θέμα είναι όχι μόνο πού θα βρούμε, αλλά και πού πήγαν τα λεφτά. Τα λεφτά προφανώς δεν πήγαν ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στην περιφερειακή ανάπτυξη, ούτε στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας ή του αγροτικού τομέα, ούτε στις ευρυζωνικές υποδομές. Πήγαν, δυστυχώς, στις πελατειακές σπατάλες, στην αδιαφάνεια, στη διαφθορά. Και δεν το λέω εγώ, κ. Τσίμα, το λένε οι Διεθνείς Οργανισμοί…»

Γ. Παπανδρέου, 18/10/2009, δευτερολογία στις Προγραμματικές Δηλώσεις:
«Παραλάβατε χρέος του κράτους στα 160 δις ευρώ το 2004 και παραδίδετε, και θα φτάσει ως το τέλος του 2009, πιθανόν πάνω από 300 δις ευρώ. Με άλλα λόγια, διπλασιάσατε το ιστορικό χρέος της χώρας μόλις σε έξι χρόνια. Άρα, λεφτά υπήρχαν. Λεφτά από δανεισμό. Λεφτά από το ΕΣΠΑ, ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ. Το ερώτημα λοιπόν δεν ήταν και δεν είναι εάν υπήρχαν λεφτά, αλλά πού πήγαν τα λεφτά…»

Γ. Παπανδρέου, συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ», 11/4/2010:
«Παρά το ότι κακομεταχειριστήκαμε τις δυνατότητές μας, η Ελλάδα είναι σήμερα στις είκοσι πέντε πλουσιότερες του κόσμου σε κατά κεφαλήν εισόδημα και τριακοστή δεύτερη πλουσιότερη χώρα σε απόλυτο μέγεθος. Λεφτά βεβαίως και υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα- και αυτό το είχα επίσης πει προεκλογικά, αλλά κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν- είναι πού πήγαν τα λεφτά. Κατασπαταλήθηκαν και δεν βρίσκονται στα δημόσια ταμεία.
Αυτό οφείλεται στις πολιτικές που επέτρεψαν τη διαφθορά, τη δημιουργία μιας οικονομίας που σε μεγάλο ποσοστό της ήταν μαύρη και στις απίστευτες χαριστικές ρυθμίσεις σε όσους έβγαζαν αυτά τα χρήματα, χωρίς να εισφέρουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα στα κρατικά ταμεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο Δημόσιο. Και το μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας πλέον, είναι διπλό. Και να αξιοποιήσουμε καλύτερα το αστείρευτο δυναμικό της χώρας για την παραγωγή πλούτου αλλά και να το διανείμουμε δίκαια».



Δεν υπάρχουν σχόλια: