2 Απρ 2012

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ !...

Δεν ξέρω πότε θάρθει - κι αν θάρθει - η στιγμή της πλήρους και σφαιρικής εκτίμησης της παρουσίας και της δράσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά, σίγουρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θάχει πολύ δουλειά να κάνει, ασχολούμενος με το Κίνημα, που καθόρισε την πορεία της νεότερης Ελλάδας.

Ασφαλώς και ανάμεσα στα μύρια καλά και ωφέλιμα για τον τόπο, θα καταγραφούν πάμπολλα μεμπτά και λάθη, που συνόδεψαν και σημάδεψαν τη διαχρονική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.
Σ΄ αυτό το Κόμμα η κριτική δεν κρύφτηκε ποτέ, τόσο που, πολλές φορές, ξεπέρασε τα όρια και άγγιξε καταστάσεις εσωτερικής υπονόμευσης.
Δυστυχώς, τις μέρες αυτές ζούμε την επανάληψη παρόμοιων γεγονότων, με σειρά (ευτυχώς ολιγάριθμων) στελεχών, να παίζουν το παιχνίδι των επικριτών της κυβερνητικής διετίας του Γ. Παπανδρέου και κυρίως αυτό της Ν.Δ. και του Σαμαρά !

Θέλει, αλήθεια, πολύ θράσος ή μεγάλο ξεμώριασμα, για να βγαίνουν ορισμένοι και να μιλούν για "αποτελείωμα της Ελλάδας", επικεντρώ-νοντας αυθαίρετα και κακόβουλα στις έκτακτες καταστάσεις της περιόδου 2009 - 2011 και ισοσκελίζοντας ξεδιάντροπα τις πρωτόγνωρες, απεγνωσμένες προσπάθειες διάσωσης της χώρας από το γκρεμό, με τις εγκληματικές ενέργειες και πολιτικές, που την έφεραν στο χείλος του.
Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, όταν οι κριτικές αυτές κατατίθενται, από στελέχη, που δεν συμμετείχαν, καν, στις δραματικές επιχειρήσεις καθαρισμού της "κόπρου", αλλά είχαν επιφανή συμμετοχή στις κυβερνήσεις και διαμόρφωσαν τις παρελθούσες πολιτικές, που συσσώρευσαν αυτή την "κόπρο" !

Ας επιλέξουν ν΄ αποσυρθούν στη γωνιά τους, όλοι αυτοί, ήσυχα κι απλά, επιλέγοντας ένα διάστημα περισυλλογής, προκειμένου, πρώτα να σκεφθούν και να καταγράψουν τα δικά τους λάθη κι αφού κάνουν τη δική τους αυτοκριτική, να ζητήσουν, μετά να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: